Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

2016; een jaar vol vallende sterren en palmbomen

Door in Blog met 0 Comments

Gelukkig, we kunnen zeggen; we hebben de Kerst weer gehaald dit jaar. Helaas kan George Michael dat niet meer; hij liet ons nota bene op Eerste Kerstdag achter met zijn ultieme Kersthit: ‘Last Christmas, I gave you my heart’. En terugkijkend op 2016 was dit zeker niet het beste jaar aller tijden. Sommigen beweren zelfs dat het allemaal voorzien was door de sterren en het universum; alleen maar doordat het getal 6 in het jaar zat. En in dat getal zit niet bepaald muziek, of het moet een zwartgallige verzamel CD zijn met ‘Alle dertien dood’ zijn. Zelden stegen zoveel popartiesten in een jaar boven alle hitlijsten uit om via de Stairway to Heaven voor altijd te worden beluisterd met een snik.

2016 het jaar van omvallende sterren en palmbomen

Zelf stonden we te snikken bij onze palmboom; uiteindelijk hielp al dat gif wel een beetje, maar de palmtakken knakten op een dag toch gewoon om. Toen ik langzaam de takken uit het hart van de palmboom haalde, zag ik dat er nog dikke levende larven in de takken zaten. Als kleine kankercellen krioelden ze gewoon door in de boom terwijl er voor een kleine honderd euro aan gif in de kern gespoten is. In november had ik daar nog een laatste oplap middel aan toegevoegd; verse paardenvijgen in de uitgeholde boomstam proppen om zo weer wat vers plantenweefsel toe te voegen. Dat leek me wel slim, maar het mocht allemaal niet baten; als het je tijd is, dan is het blijkbaar  je tijd. Dat weet ook Joop Braakhekke die net als de palmboom zijn heil zocht in het alternatieve circuit.

De Kerstdagen waren in Frankrijk verre van alternatief; Fransen houden als geen ander van tradities en stonden ook dit jaar weer massaal in de rij voor verse kreeft en oesters, als onderdeel van de Kerstdis. Naast de kreeft waren ook de betonblokken niet aan te slepen; opnieuw gewaarschuwd door de aanslag in Berlijn werden en worden alle Kerstmarkten extra goed beveiligd. Al kun je je afvragen of je de toegang niet gewoon moet weigeren aan mensen die niets met het Christendom en Kerstmis hebben. Regeringen en andere angsthazen zoals omroepen en grootwinkelbedrijven vermijden steeds makkelijker het woordje Kerst om andere culturen te respecteren. “Fijne decemberdagen!” of “Een Zalig Winter feest”, van die dingen. Het moet niet veel gekker worden volgend jaar.

Toch zorgen al die omvallende popsterren, tv persoonlijkheden en palmbomen er wel voor dat we stil staan bij de sterfelijkheid van het leven. Misschien een extra reden om volgend jaar minder te piekeren en meer te gaan genieten. En voor wie blij wordt van zee, zon, lekker eten en ongerepte natuur; de Côte d’Azur is natuurlijk een perfecte plek om het nieuwe jaar te beginnen. Een jaar duurt tenslotte maar 365 dagen en in die tijd kunt u ook heerlijke momenten in Zuid Frankrijk doorbrengen. Want 1 ding is zeker; het leven gaat hier een stuk minder snel en als we omvallen dan is dat meestal na een goede maaltijd.

 

Automatisch op de hoogte blijven?

Laat u per mail inlichten wanneer er een nieuwe blog is verschenen.

Een paar simpele handelingen volstaan.

Voer deze link ( https://www.wonenaandecotedazur.nl/category/blog/feed ) in op deze site, en uw e-mailadres.

U ontvangt bij de optie ‘Realtime’ dan een e-mail iedere keer als er een nieuw artikel verschijnt.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, auteur, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden over uiteenlopende onderwerpen. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius en Ibiza.