Aanslag op Dynasty familie Pastor in Monaco. - Wonen aan de Côte Azur
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Aanslag op Dynasty familie Pastor in Monaco.

Door in Blog met 0 Comments

De schrik zit er goed in bij de Zuid Franse onroerend goed wereld, na wat lijkt een criminele afrekening. Een gevalletje Endstra zeg maar, alleen was het slachtoffer dit keer Helène Pastor, een 77-jarige zakenvrouw uit Monaco. Op de dag zelf werd haar chauffeur eveneens van dichtbij neergeschoten door een onbekende man met een shotgun. De chauffeur was op slag dood; Helène vocht nog ruim 2 weken voor haar leven.

Wie de naam Pastor zegt, kijkt vol ontzag naar ieder lid van deze clan; een soort Dynasty familie in Monaco met meer geld en bezittingen dan Koning Albert. En dan te bedenken dat Helène Pastor ‘s grootvader, Jean-Baptiste, een simpele steenhouwer was uit een arme Ligurische familie. Hij arriveerde in Monaco in 1880 en stichtte een onroerend goed imperium dat verder werd ontwikkeld door zijn zoon Gildo. De Pastor familie heeft zeer veel panden in bezit (men fluistert dan 3/4 van Monaco van hen is) die zij verhuren als appartementen of kantoren. Het onroerend goed koninkrijk werd verdeeld onder de kinderen van Gildo Pastor die daar niet echt lang van hebben genoten: Victor overleed in 2002, Michel in februari 2014 en Helène in mei 2014. Het imperium wankelt door deze aanslag, door de dood van Helène heeft de vierde Pastor generatie nu de touwtjes extra in handen.

De tragiek in dit verhaal zit in het feit dat Helène Pastor een zeer teruggetrokken leven leidde; zij kwam zelden op straat. Maar omdat haar zoon Gildo (eigenaar van Venturi Automobiles) in het ziekenhuis in Nice lag na een beroerte, ging zij hem bezoeken en werd op straat neergeschoten. Er zijn niet veel mensen die de agenda van Helène kenden; de politie buigt zich nu met een groot team over de vraag wie binnen de Pastor kringen verantwoordelijk is voor deze dubbele moord. Het lijkt wel een Cluedo spelletje, maar de realiteit is duidelijk; als je geld hebt, kan je niemand meer vertrouwen; zelfs je kinderen of kleinkinderen niet.

Share This