Billenknijper Alain Delon, stakende taxichauffeur overreden en Valbonne beste plek om te wonen

Billenknijper Alain Delon, stakende taxichauffeur overreden en Valbonne beste plek om te wonen

Door in Blog met 0 Comments

Terwijl het in mei aan de Cote d’Azur als vanouds regenachtig is omdat het Cannes Film Festival er is, trekt men in Nice zich daar niets van aan. Het compleet gerenoveerde oude treinstation Gare du Sud, ooit ontworpen door Prosper Gobin met een uitbouw van Gustav Eiffel heeft afgelopen weekend zijn deuren, of beter gezegd, poorten geopend en het resultaat is geweldig. Voor iedereen die van lekker eten houdt, is dit een walhalla vol met restaurants, een markt met leuke stalletjes waar u alles met betrekking tot lekker smullen kunt vinden.

Wie ook kunnen smullen zijn de inwoners van Valbonne. Een onderzoek over kwaliteit van leven aan de Côte d’Azur heeft Valbonne uitgeroepen tot de beste plek om te wonen. Ook al ligt het niet vlakbij zee, de aanwezigheid van twee universiteiten, veel groen en een laag gehalte criminaliteit maken dit tot een prima plek om te wonen. Toevallig hebben we een villa in Valbonne te koop staan.

Nu denkt u misschien dat alles te koop is aan de Côte d’Azur, maar dat is niet waar, dat weet ook Alain Delon. Deze magistrale filmster die er op 84 jarige leeftijd nog steeds erg appetijtelijk uitziet volgens mijn vrouw, heeft nog nooit iets gewonnen tijdens het Cannes Film festival, ook al werd hij 7 keer genomineerd en stond hij alsmaar in smoking klaar om een prijs in ontvangst te nemen die dan niet kwam. De vak jury heeft hem nu een Palme d’Or gegeven voor zijn complete oeuvre, al ging dat niet zonder slag of stoot. 

Veel manonvriendelijke organisaties die graag het #metoo label tevoorschijn halen, vonden dat Alain Delon een seksistische man is die in het verleden niet met zijn handen van vrouwen kon afblijven. Ik word altijd een beetje moe van al dat gemietoe en denk dat de beschuldigingen uit een hoek komen waarin de dame in kwestie misschien wel een rol wilde in een film met Alain Delon, maar niet kreeg.. Maar goed, Alain is in ieder geval blij en gaf als reactie op alle #metoo consternatie dat hij graag wil worden beoordeeld op zijn filmprestaties.

Wie zeker geen prijs krijgt, zijn al die vervelende mensen die maar lopen te staken op luchtvelden. Eerst waren het de taxichauffeurs die geen concurrentie willen in de vorm van luxe zwarte busjes uit Parijs tijdens de Festivals. En dan zijn het weer de luchtverkeersleiders die graag 13% salarisverhoging willen. Voor reizigers die vrolijk aankomen op Nice airport, is het een vervelende situatie. 

Klanten van ons stonden urenlang op de luchthaven van Nice geblokkeerd met hun huurauto. Uiteindelijk werd al dat staken en wachten iemand teveel: een automobilist besloot vloekend en tierend op al die #@!$ Fransen volgas langzij te rijden maar schepte daarbij een protesterende taxichauffeur uit de berm. Taxi chauffeurs horen ook in hun taxi te zitten en niet in de berm, maar dit terzijde. De chauffeur is gelukkig slechts lichtgewond en de automobilist kon worden aangehouden.

Nog niet aangehouden is de dief van een gouden Magnum ijsje. Dit 2 meter hoge en 20 kilo zware beeld is het icoon van Magnum Beach in Cannes. Het persbericht zegt dat het een compleet van goud is gemaakt, maar dat is volgens mij fake nieuws want dan weegt het veel zwaarder. Sowieso, lijkt het mij eerder een publiciteitsstunt van Unilever. Maar het is gelukt, iedereen weet nu weer dat er een Magnum Beach is.

Dat doet men in ieder geval beter dan Diego Maradona; u weet wel, die voetballer uit Argentinië dus tegenwoordig net zo rond als de bal is. Hij hoopte dit jaar op veel publiciteit én een plaats op het beroemde Red Carpet in Cannes voor zijn zelfgemaakte documentaire over zijn leven, gemaakt uit 500 uur videomateriaal uit eigen archief. Het is dan wel sneu om te ontdekken dat niemand eigenlijk meer interesse in je heeft. ‘Als je wint, heb je vrienden’ en daarna kan het erg stil worden.

Gelukkig blijven de Gele Hesjes niet stil; ieder weekend staan er nog steeds duizenden op rotondes en loopt men in de straten te demonstreren tegen Macron die inmiddels zijn complete wapenarsenaal en goodwill heeft verbruikt en zonder echt goed resultaat. Zijn nieuwste wapen om de bevolking te pakken doet trouwens het meeste pijn; begin dit jaar werd een nieuwe vorm van belasting betalen gelanceerd ‘a la source’. Oftewel, de Belastingdienst kan voortaan direct van uw bankrekening het geld incasseren dat zij denken tegoed te hebben. Nu het eerste kwartaal voorbij is en de bankrekeningen van miljoenen Fransen zijn geplunderd zonder overleg, komt die realiteit extra hard aan. De Gele Hesjes hebben weer een extra reden om te blijven protesteren. En het bleef nog lang onrustig in la douce France…

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf. Woont sinds 2006 in Zuid Frankrijk. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.