+33770186203

Blog 2020: het jaar van de positiviteit

By in Blog with 0 Comments

Welkom in het jaar 2020. Tweeduizendtwintig klinkt op de een of andere manier een stuk sterker en beter dan 2019. Toch was het afgelopen jaar geen slecht jaar qua verkoop, al klaagden vooral de notarissen dat de nieuwbouw verkoop te langzaam ging. De reden hiervoor is dat steeds meer Fransen met een rechtszaak dreigen zodra een nieuwbouw project wordt opgestart. Dat vertraagt direct de dossiers omdat eerst uw toekomstige buurman moet worden betaald voor de overlast. Maar in het algemeen zijn de verkopen gestegen; er is zelfs een record aantal transacties genoteerd; meer dan 1 miljoen. Zat u daarbij?

Volgens de astrologie en de engelen is 2020 het jaar van balans en verandering. Om ons heen zien we dat de sfeer grimmiger wordt en discussies verharden. Om iets te doorbreken en te veranderen zal er op ieder vlak wel iets gaan veranderen. En dat gaat niet zonder slag of stoot; het woord door-breken is daar duidelijk in.

In Frankrijk gaan de stakingen dit jaar uiteraard vrolijk verder en hebben de Gilets Jaunes steun gekregen van de vakbonden en groepen als de RedBlocks die fysiek een stapje verder gaan om de regering te dwingen de plannen voor o.a. het pensioen af te zwakken. Ook de Franse Spoorwegen staken door en op de meest gekke momenten; zij willen hun uit 1904 opgebouwde pensioenrechten niet zomaar weg doen. Het Franse doordrammen begint wel effect te krijgen; langzaam worden plannen afgezwakt en is de regering in gesprek met alle partijen om een oplossing te vinden. Laatste ramingen geven aan dat de stakingen alleen al bij de SNCF 400 miljoen aan gemiste inkomsten hebben gekost.

Ondertussen blijven kansloze asielzoekers Europa binnenstromen en zelfs vrienden die in leuke, kleine dorpjes in Nederland wonen moeten beamen dat het wel heel druk en minder gezellig op straat wordt. Maar ja, zolang de EU de Resolutie van Straatsburg uitvoert, kunt u twee dingen doen: anders gaan stemmen of een plek opzoeken waar u minder last heeft van overlast.
Het is natuurlijk nergens perfect, toch durven wij wel te stellen dat de Côte d’Azur nog steeds een van de meest aantrekkelijke gebieden is om te verblijven. Dat komt doordat iedereen die de keuze maakt om hier te investeren, dit ook doet met een positieve gedachte: nl om meer van het leven te gaan genieten. Dat zorgt voor de positieve ‘vibe’ die je voelt.

Veiligheid is belangrijk om van het leven te genieten; het is dan ook fijn te zien dat in Zuid Frankrijk veel politie (zichtbaar en onzichtbaar) aanwezig is om de levenskwaliteit en de rust te garanderen. Het budget voor zowel politie als het leger gaat dit jaar met 4% omhoog en de salarissen stijgen voor iedereen in uniform. Daarbij komen er nog eens 10.000 politie banen bij voor extra man en vrouwkracht.

In de openbare ruimte is er door iedereen respect voor het gezag, wat eigenlijk normaal zou moeten zijn. Een land dat trots is op zichzelf vindt het immers belangrijk om de democratische waarden te verdedigen. Hoe anders is het dan nu in Nederland en ook België. Door bezuinigingen is de politie niet meer in staat om alle steekpartijen, aanrandingen, vuurwerk- en stenengooiers naar politie en hulpverleners te behandelen. Daarbij zijn de straffen te lachwekkend; met een foei-gesprekje bouw je geen respect op. In Zuid Frankrijk gebeurt dit allemaal niet; daar word je bij een grote bek naar een agent écht meegenomen, opgesloten en mag je na 2 weken misschien eens iemand bellen.

Het is de harde aanpak die ook de Gendarmeries in Spanje en Italie hanteren. Natuurlijk zijn Parijs en Marseille een ander verhaal, daar heb je echte ‘no-go’ zones, maar in Zuid Frankrijk overheerst nog steeds de liefde voor een stukje onbezorgd leven en het respect voor de overheid en voor elkaar. En volgens mij komt dat door dat het merendeel van de mensen hier met een positieve gedachte naar toe komt; om er wat moois van te maken. We zijn misschien wel hard op weg om een soort ‘Lourdes aan zee’ te worden;-)

Dat positieve gedachten heel sterk kunnen zijn werd deze week duidelijk toen er wereldwijd op hetzelfde moment om 21.00 uur positieve gedachten (noem het gebeden of wensen) naar het brandende deel van Australië werden gestuurd. De positieve gedachten en energie van miljoenen mensen zorgde er voor dat die nacht een ongekende en onverwachte moesson regen viel. De regen doofde het vuur en er kwam (tijdelijk) een eind aan de weken durende vuurzee. Toeval? Misschien. Maar dat positieve gedachten uw leven en dat van anderen kunnen bepalen is natuurlijk geen wetenschap, maar een gevoel waarbij uiteindelijk het resultaat telt. Denkt u positief, dan voelt u zich beter. Denkt u negatief, dan zal alles minder gaan.

Daarom wensen wij u veel goede energie en positieve gedachten voor 2020 en daarna. Wanneer u voor 2020 besluit om u met meer positiviteit te gaan omringen, dan bent u van harte welkom aan de Côte d’Azur!

Ab en Jo

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Amsterdammer en reclameman 'pur sang'. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting van Decibel, WAPS Radio en BNN. Sinds 2006 woonachtig in Zuid Frankrijk. Mist alleen de verse haring. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.