Blog Azur: Drone schiet rups, ganzenlever record en lege flessen populair
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Blog Azur: Drone schiet rups, ganzenlever record en lege flessen populair

Door in Blog met 0 Comments

Wist u dat maar liefst 86 % van de Franse bevolking Foie Gras eet tijdens Kerstmis? Dat zijn best veel mensen voor een product dat behoorlijk controversieel is en tegelijkertijd ook lekker. Die andere 14% van de bevolking krijgt ganzenlever – uit solidariteit met de ganzen – zelf niet door de strot geduwd. Maar de natuur regelt gerechtigheid; door de blijvende vogelgriep en het daardoor verplicht afmaken van alle ganzen in Frankrijk is er dit jaar weinig aanbod en veel vraag naar de vette ganzenlever. Wilt u hier toch van genieten, schrik dan niet van de prijs, die is meer dan verdubbeld.

Nog een schrikmomentje voor iedereen die met Kerst de Maserati in de garage laat en onopvallend boodschappen doet met een Smartje. Deze mini auto is de meest gestolen auto in Frankrijk, gevolgd door Land Rover, Ford Fiesta en Renault Clio. Dan toch maar gewoon naar de Lidl met uw Bentley, daar komt niemand aan.

Net als met de processierupsen, daar durft ook niemand aan te komen. De brandhaartjes op de rups zijn giftig voor de mens en zelfs dodelijk voor honden en paarden als zij zo’n raar kronkelend ding opeten. Ieder jaar komen er meer processierupsen uit de boom vallen en veroorzaken veel overlast, er zijn mensen die hun huis niet meer uit durven. Bent u weleens de bergen in Zuid Frankrijk ingereden, let dan op die grote witte suikerspin-achtige bollen in de bomen, daar zitten nesten in met wel honderden rupsen. Om het mooie leven aan de Côte d’Azur te beschermen probeert de overheid verschillende manieren om de nesten te bestrijden. In 2016 schoot men o.a. in Nice op de Grand Corniche met paintball geweren gif op de suikerspin bollen. Dit was geen succes en nu gaat Cannes het proberen met drones. De drone vliegt boven de boomtoppen en identificeert eerst een nest. Vervolgens spuit de drone er dan gif overheen. Het lijkt wel science fiction maar zo vecht Zuid Frankrijk tegen natuurlijke overlast om de kwaliteit van leven voor haar bewoners op een hoog en aangenaam peil te houden.

Een ander gevecht dat de regio levert is die tegen buitenlanders die in grote getallen deze kant op blijven komen. De dubbele belastingheffing op uw onroerend goed is van de baan, maar men heeft een nieuw plan bedacht voor al die buitenlandse grote vrachtwagens die door Zuid Frankrijk rijden. In het kader van het Parijse Klimaatakkoord zijn plannen in de maak om extra belasting te gaan heffen op zware vrachtwagens die door PACA rijden en onze omgeving vervuilen.

En er is meer geld op te halen, zelfs bij de Russen. Zonder pardon werd Suleyman Kerimov, nummer 21 op de lijst van Rijkste Mannen van Rusland gearresteerd met een vermogen van 5 miljard. Hij wordt verdacht van belasting ontduiking bij de aankoop van verschillende villa’s op de Cap d’Antibes. De man wordt nog steeds ondervraagd. Heeft u ook vragen hoe u geld kunt ophalen bij andere mensen, dan hebben wij het antwoord; investeer in onroerend goed en verhuur dit in het seizoen of het hele jaar door. De prijzen voor een huurwoning zijn in Nice opnieuw gestegen met maar liefst 2,7%. Nice is hiermee de stad met de grootste huuropbrengst stijging, na uiteraard Parijs.

Terwijl u uw spaargeld van de bank afhaalt om het slim te investeren in nieuwbouw aan de Côte d’Azur voor de verhuur, lopen er nog steeds daklozen in de stad rond. Soms liggen zelfs hele families voor de deur van Galeries Lafayette, waarbij je je afvraagt waarom ze niet bij het Franse Leger des Heils worden ondergebracht. Gelukkig heeft een Facebook groep met de naam Les Mailles du Cœur zich het lot aangetrokken van de daklozen en is een actie begonnen om sjaals, mutsen en handschoenen te breien voor de dakloze medemens. Meer dan 250 vrijwilligers breien zich nu de blaren op de vingers om half december de kleding uit de delen. Goedbedoeld, maar het hoeft natuurlijk niet. In Frankrijk is het sociale systeem zo goed dat niemand op straat hoeft te leven, tenzij je illegaal bent.

De inwoners van Grasse krijgen in ieder geval ook een extraatje. Om het verzamelen van gescheiden afval te stimuleren, krijgt u voortaan een kadootje van de gemeente. Slingelt u niet langer de lege wijnfles in de berm, maar deponeert u lege fjessen voortaan netjes in de glasbak, dan wordt dit door een sensor geregistjeerd en genoteerd in uw smartphone App. Bij meer dan 50 lege flessen wijn ontvangt u drank punten waarmee u gratis kunt gaan winkelen bij de lokale winkeliers. Bijvoorbeeld bij de slijter. En zo is, hik, de vieziesjeuze cirkel rond en iedejeen blij. Proost!

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.