Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Blog Côte Azur: acht dagen sneeuw, Red Bull Air en de handtaskliniek

Door in Blog met 0 Comments

Het sneeuwt, het sneeuwt in de Franse Alpen! Al acht dagen lang en dus nemen we de zware regen en onweersbuien maar voor lief. Want nu al sneeuw op de grond betekent dat het winterseizoen over ruim twee weken officieel van start gaat. En daar kijkt iedereen naar uit: om de lange zomermaanden af te wisselen met een paar mooie skimaanden onder een strakblauwe hemel.

Door al dat mooie zomer en herfstweer zouden we bijna vergeten dat het ook al bijna Kerst is. De straatverlichting hangt overal, maar de gekte is nog niet echt voelbaar zoals in Nederland waar je in oktober al kerstliedjes hoort. Tijdens de regenbuien drinken we in Zuid Frankrijk natuurlijk wel gezellige Kerst thee met een banketstaaf uit de Hema in de CAP 3000. Zo voelt het toch een beetje Kerstig op z’n Hollands. Nu ik er over na denk, eigenlijk hoor je op de Franse radio helemaal geen kerstliedjes, zou dat te maken hebben met de scheiding tussen religie en de staat?

Op straat is die scheiding er in ieder geval niet; deze week werden maar liefst 15 jihadisten stevig aan en dus opgepakt in Menton, Nice en Cagnes sur Mer. Ze worden verdacht van het beramen van een aanslag en hoppa, daar verdwenen ze in gendarmerie busjes naar een donkere gevangenis in Parijs. Daar horen we niets meer van.

De noodtoestand in Frankrijk is afgelopen en in ruil daarvoor heeft de politie verregaande bevoegdheden om de veiligheid voor haar inwoners te waarborgen. Heeft u een buurman met baard en lange jurk die ineens een bestelbusje heeft gehuurd terwijl hij normaal nooit iets onderneemt? Via het speciale alarmnummer kunt u dit melden waarna een aparte lokale terreur eenheid razendsnel in actie komt.

Meer actie op de snelweg; de komende weken vraagt tolweg beheerder Vinci of u een extra muntje in de automaat wil gooien voor de vele weeskinderen. Dat doen we natuurlijk graag. Veel muntjes gingen deze zomer trouwens naar een andere auto maat; nl de lesauto van een rijschoolhouder in Nice. Hij verkocht aan zijn jonge leerlingen niet alleen rijlessen maar ook joints en XTC pillen. Of de examens ook onder invloed van drugs zijn afgenomen is niet bekend. De man is voorlopig in de cel geparkeerd.

En zo is het qua nieuws wat mij betreft eigenlijk vlees noch vis, tenzij u geïnteresseerd bent in de vangst van een 8 kilo zware en 1,10 cm lange Loup voor de kust van de Hippodrome.

Misschien is dat ook wel het fijne aan het leven in Zuid Frankrijk; de wereld draait maar door met #metoo discussies over seksueel getinte toespelingen uit een geil grijs verleden of dat Zwarte Pieten voorgoed verboden moeten worden bij de Sinterklaas intocht. Dan wonen wij liever op gepaste afstand en maken we ons liever druk om de leukere dingen van het leven zoals lekker eten, sporten en samen positieve dingen ondernemen.

Zo kijkt heel de Côte d’Azur uit naar de eerste Red Bull Air Race in Cannes. Van 20 tot 22 april vindt deze race met kleine vliegtuiges op een hoogte van 25 meter boven zee plaats tussen Port Canto en de helihaven. Men verwacht meer dan 100.000 toeschouwers.

http://airrace.redbull.com/en_US/event/cannes

Een coole actie van de gemeente Cannes die maar weer eens laat zien dat ze de city marketing op orde heeft. Toch was het mooiste nieuws deze week voor alle dames met mooie dure handtasjes. In Beausoleil is namelijk de eerste Handtasjes Kliniek geopend. U kunt hier uw handtasje laten reinigen, de handvaten smeren en het krakende leer zachtjes laten masseren. Pure handtasjes verwennerij dus. Neem volgende keer ook uw vermoeide handtas mee naar Zuid Frankrijk; de behandelingen starten al vanaf 15 euro.

 

www.handbagclinic.co.uk

Palais Gallia, Place de la Crémaillère

06240 Beausoleil, France

Tot slot nog een aantal evenementen die het vermelden waard zijn:

Monte-Carlo Jazz Festival – MONACO

16 november tot 02 december 2017

Garnier de l’Opéra de Monte-Carlo

Reserveringen : Tél. 00 377 98 06 41 59

MONACO Musique Concert Festival Jazz et blues

Op het programma staan

16 november > MARCUS MILLER / Cory Henry & The Funk Apostles

17 november > STACEY KENT & L’ORCHESTRE PHILHARMONIQUE DE MONTE CARLO / Laurent Coulondre

18 november > CHRISTOPHE

24 november > TEXAS / Sirius Plan

25 november > THE COREA – GADD BAND / Dhafer Youssef

30 november > DIEGO EL CIGALA / Django Memories Project

1er december > LES TRIPLETTES DE BELLEVILLE / James Carter’s Elektrik Outlet

2 december > SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX / The Puppini Sisters

http://fr.montecarlolive.com/monte-carlo-jazz-festival/

 

Salon du sucre et du chocolat – ANTIBES

De lekkerste beurs van het jaar; boordevol chocolade en patisserie. Kijken, ruiken en natuurlijk proeven.

van 02 tot 03 december 2017

14h-19h (zaterdag), 10h-18h (zondag)

Palais des Congrès de Juan-les-Pins

www.antibes-juanlespins.com

Reserveringen : 00 33 (0)4 93 34 09 92

 

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, auteur, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden over uiteenlopende onderwerpen. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius en Ibiza.