Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Rollators én Bardot de straat op, komt bruidspaar in de cel en Nice lacht

Door in Blog met 0 Comments

Lokaal nieuws vanaf de Côte d’Azur brengt u weer een soms schokkende, maar altijd actuele samenvatting van het wel en wee in Zuid Frankrijk aan zee. Heeft u deze zomer genoten van de stranden in Juan les Pins en Golfe Juan? Bewaart u dan de foto’s maar goed want zoals het dit jaar was, komt het niet meer terug. De regering heeft een aantal jaren geleden bepaalt dat er meer gratis strand voor Het Volk van de Republiek moet komen. En dus worden in oktober maar liefst tien privé strandtenten voorgoed gesloten. De eigenaren hebben tot half oktober de tijd om de tent zelf af te breken, daarna komen de gemeentelijke bulldozers in actie en volgt een bekeuring van 50.000 euro. Adieu Lucky Beach, Lido plage, Plage des îles, Jazz plage, Esterel plage, Star plage, Epi beach, Trident Plage, La petite plage en La Voile blanche. Het strand wordt voor de zomer van 2018 opnieuw ingedeeld en er komen vijf nieuwe strandrestaurants bij. Wij houden u op de hoogte!

Nog meer afbrekende maatregelen, maar dan voor Franse pensionado’s. Iedereen die nu nog van 1200 euro per maand moet rondkomen, gaat er volgend jaar minstens 100 euro op achteruit. Business President Macron wil met de maatregel 20 miljard euro besparen. En zo gaat iedereen in Frankrijk weer massaal de straat op; met rollators en looprekjes, bijgestaan door boze ambtenaren en boze truckers die verschillende snelwegen blokkeren of expres heel langzaam gaan rijden. Zal de economie in Frankrijk ooit in beweging komen?

In Menton zijn ze op de zondagen in ieder geval uitgewandeld en ook boos, maar dan op de gemeente. De wekelijkse ‘Menton wandelzondag’ is voorbij. Het afsluiten van de boulevard en de autoweg is kostbaar geworden door het steeds opnieuw plaatsen en opruimen van betonblokken als preventie tegen een aanslag. Nu de Nationale Staat van Beleg bijna is afgelopen verdwijnt ook het extra geld voor lokale gemeenten om de inwoners extra te beschermen.

In Nice is er genoeg extra geld want daar wordt deze week eigen geld geïntroduceerd. De ‘Nissarts’ biljetten zijn net zoveel waard als de euros, en worden al in 20 lokale winkels geaccepteerd. Het is een economisch experiment dat tot eind van het jaar duurt. Toch leuk om te hebben. De stad die geen economisch experiment nodig heeft is natuurlijk  Monte Carlo. Het geld stroomt als nooit tevoren en niet alleen tijdens de Monaco Yacht Show deze week. Kaartjes voor een exclusieve gala avond in de Monte-Carlo Opera om de oceanen te beschermen waren in mum van tijd uitverkocht. Voor een luttele 8.000 euro per persoon kon u zien hoe Albert van Monaco en Leonardo di Caprio elkaar gezellig op de schouder sloegen. De muzikale omlijsting van de benefiet avond werd verzorgd door Nelly Furtado and Robin Thicke.

Vindt u het stiekem jammer dat u financieel deze of een andere luxe boot heeft gemist, dan is er goed nieuws van Corsica Ferries. De Corsicaanse veerbootdienst opent nieuwe routes vanaf Toulon naar Majorca. Er wordt 2x per week gevaren en de kaartverkoop begint volgende week. U heeft gelukkig geen kaartjes nodig om het standbeeld van Brigitte Bardot te bekijken. Het 2,5 meter hoge eerbetoon aan het Franse icoon werd deze week onthuld in Saint Tropez. Bent u in de buurt, u vindt BB voortaan tegenover het Museum van de Gendarmerie en de bioscoop.

Houdt u helemaal niet van varen en raakt u niet meer opgewonden van Brigitte Bardot, dan neemt u toch lekker het vliegtuig. Vanaf Nice airport kunt u sinds deze week naar maar liefst naar vier nieuwe bestemmingen vliegen; Roemenië, Faro in Portugal, Hamburg in Duitsland en twee keer per week een directe vlucht naar Doha in Qatar. En als klap op de vuurpijl lanceert AirFrance (met het geld van KLM) een nieuwe low-budget maatschappij die Joon gaat heten, of op z’n Frans sjoen. U kunt in ieder geval voor weinig vliegen naar exotische bestemmingen als Berlijn en het Catalaanse Barcelona. Het wordt daarmee nog drukker in de lucht.

Ook druk en ook met vuurpijlen was de bruiloft van een Russisch echtpaar in Grimaud. Zoals het naar goed Zuid Frans Russisch gebruik hoorde was er aan plat vermaak geen gebrek. Rode rozen werden uit helicopters gegooid, het zwembad was gevuld met champagne en het luidruchtige feest werd met zeer veel zwaar vuurwerk geopend en dat ondanks een waarschuwing van de gemeente dat weigerde om de vuurwerk vergunning af te geven. Het bruidspaar is deze week officieel aangeklaagd en kan naast een forse boete om de lokale gemeentekas te spekken ook een gevangenisstraf tegemoet zien. “Dit soort activiteiten willen wij niet meer, er moet een voorbeeld worden gesteld”, aldus de burgemeester van Grimaud die naar het schijnt de hele nacht heeft wakker gelegen.

De inwoners van Nice daarentegen slapen met een glimlach na de overwinning van OCG Nice op Vitesse in de Europa League. Hun stad werd deze week ook nog eens uitverkoren tot de tweede beste stad van Frankrijk om om een relaxed leven te leiden. Monaco scoorde slechts een 39e plaats. En zo ziet u maar, geld maakt niet gelukkig.

Leuke dingen aan de Côte d’Azur

A Cheval
1 oktober 09.00-17.00
Een leuke dag voor het hele gezin. Veel animaties, gratis paardrijden, paardenkoetsen, paardjes knuffelen, pony’s voeren en veel stands met en voor iedereen die van paarden houdt.

Hippodrome de la Côte d’Azur
2 Boulevard J F Kennedy
06800 Cagnes-sur-Mer

Film Festival Nice
13-20 oktober diverse zalen
Een intiem film festival dat bijna niet opvalt tegenover het pr geweld van Cannes. Maar de echte korte film liefhebber weet waar hij/zij moet zijn.

www.nicefilmfestival.com
Rerveringen 0033 (0)4 93 13 97 65

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius, Bali en Ibiza.