Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Blog Côte d’Azur: hitte record, ondergrondse stilte en aanslag op uw tuin

Door in Blog met 0 Comments

We hebben geluk dat we niet in het Caribisch gebied wonen waar iedere orkaan jaarlijks in kracht lijkt toe te nemen. Dit soort heftige klimaatveranderingen, daar kan zelfs Trump toch niet omheen, zou je denken. In Zuid Frankrijk is het weer ook aan het veranderen; we hebben dit jaar een officieel warme record behaald. Het is in 75 jaar niet zo lang zo warm geweest, en het heeft nog nooit zo lang niet geregend. Gelukkig is het dit weekend een beetje bewolkt en krijgen we zelfs wat regen.

Mooi fietsweer dus en dan kunt u meteen het nieuwste fietspad aan de Côte d’Azur uitproberen. De kustweg tussen Cagnes sur Mer en Antibes, via Villeneuve Loubet heet vanaf deze week officieel Boulevard des Italiens. Het laatste stukje voorbij Marina Baie des Anges ontbreekt nog en daarom gaven de president van de Alpes Maritimes Eric Ciotti en de lokale burgemeester Lionnel Luca deze week het startsein voor de tweede fase van deze fietsroute. Het fietspad wordt nl breder gemaakt; van 15 centimeter naar 1 meter breed.

Een heel stuk breder is de tram tunnelbuis van de nieuwe tramlijn in Nice. Binnenkort gaan we u precies vertellen welke tramlijnen u allemaal onder, boven en door Nice kunt gebruiken. Deze week werden de ondergrondse graafwerkzaamheden voor Lijn 2 afgerond; de enorme boor is eruit getakeld en een heerlijke stilte is in de plaats gekomen.

Dat stilte niet alleen fijn is voor uw innerlijke rust, maar ook voor de politieke rust bewijst de Franse regering. Zonder in overleg te treden met de EU en in complete stilte worden vluchtelingen langzaam Frankrijk weer uit gebonjourd. Het aanbod dat de regering geeft is 2500 euro premie en een vliegticket in ruil voor de belofte om ergens anders te gaan wonen.

Voorstanders en belanghebbenden van vluchtelingen immigratie en inkomsten zijn geschokt; maar de aanbieding van de week werkt wel. De Stichting ‘Roya Citoyenne’ dat vluchtelingen illegaal helpt om de Frans Italiaanse grens over te komen had een rechtszaak aangespannen tegen de Franse Staat, namens 3 Sudanese asielzoekers. Voordat de eerste zitting kon beginnen waren de asielzoekers ineens verdwenen, in een vliegtuig en voorzien van een goed gevulde portemonnee. Iedere ambtenaar zwijgt stoïcijns zoals alleen ambtenaren dat kunnen doen en dat werkt misschien wel aanstekelijk. Vandaar misschien wel de herontdekking van de ‘Silent Disco’. In La Verriere in Saint-Paul-de-Vence is het in ieder geval een hit; mannen en vrouwen dansen met elkaar terwijl de muziek alleen op de koptelefoon is te horen.

Blog Côte d’Azur: hitte record, ondergrondse stilte en aanslag op uw tuinAls u dit een gedateerde trend vindt, dan moet u ook eens gaan kijken bij Hotel Mercure in Sophia Antipolis. Daar organiseert men een ‘dineren in het donker’ ervaring. ‘Dark dining’ waarbij u op de tast uw wijnglas moet zoeken schijnt de smaakpapillen te stimuleren. Men staat er natuurlijk voor in de rij, net zoals vele kinderen die deze week in de rij stonden om voor het eerst naar school te gaan. La rentrée is het grote evenement waarbij ouders en grootouders elkaar huilend in de armen vallen en de kinderen lachend uitzwaaien teug naar school. Eindelijk rust in huis, alhoewel het op school dan weer onrustig kan zijn.

Vrijwel alle scholen zijn nu voorzien van politiebewaking in de school, voor het geval een klein Jihadistje van vader of moeder iets anders in z’n rugzakje heeft meegekregen. Het is erg dat we zo moeten denken, maar ik ben blij dat de autoriteiten zich er druk over maken. In Monaco is sowieso al veel politie, dus daar maken de ouders zich meer druk over de kwaliteit van het nieuwe schooluniform. Het zou niet de beste kwaliteit katoen zijn. Ach ja, zo is altijd wel wat te klagen.

Terwijl de overheid z’n best doet om terroristische aanslagen te voorkomen, wordt uw tuin in de Côte d’Azur ondertussen aangevallen door een geheime bacterie. Deze Groene Terrorist  is gesignaleerd in de Alpes Maritimes; in Antibes, Villeneuve Loubet, Mougins en Biot hebben mensen Xylella Fastidiosa in de tuin. Dat klinkt als een foute opera zangeres, maar deze bacterie laat u wel een toontje lager zingen. Er is namelijk niets tegen te doen als Xylella eenmaal in uw planten zit.

Blog Côte d’Azur: hitte record, ondergrondse stilte en aanslag op uw tuin

Als u naar uw planten kijkt en het lijkt alsof de herfst al is begonnen, dan is het foute boel. Het is nl nog hartje zomer. U wordt aangeraden de planten te verbranden en nieuwe te kopen die wel tegen de bacterie kunnen. Een raar verhaal misschien, u bent in ieder geval gewaarschuwd.

 

Tot slot van al dit nieuws aan de Côte d’Azur nog twee leuke evenementen.

Monaco Classic Week – MONTE CARLO

13 tot 17 september 2017

Eens in de twee jaar kunt u terug in de tijd met de Monaco Classic Week. Een samenkomst van bijzondere historische vaartuigen, van kano’s tot retro motorboot tot klassieke zeilschepen. Leuk om naar te kijken aan de Quai Louis II, vlakbij het nieuwe gebouw van de Monaco Yacht Club. Alle hens aan dek in Monaco!

Reserveringen

Tél. 00 377 93 10 63 00

www.yacht-club-monaco.mc

 

Beaulieu Classic Festival – BEAULIEU SUR MER

De vijftiende editie alweer van een klassieke muziek festival dat ieder jaar weer voor verrassingen binnen een kwalitatief hoogstaande programmering zorgt. Bekend en minder bekende klassieke muziek, vreemde instrumenten en grote sterren wisselen elkaar af. Verwen uw oren en boek een kaartje.

Reserveringen

Tél. 33 (0)4 93 01 02 21

www.beaulieuclassicfestival.com

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius, Bali en Ibiza.