Magere Hein serveert galgenmaal, zomers weer en stroop voor ambtenaren
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Magere Hein serveert galgenmaal, zomers weer en stroop voor ambtenaren.

Door in Blog met 0 Comments

“Hallo, met mij. Ik zou het leuk vinden om u beiden uit te nodigen voor een dineetje bij mij thuis. Dan ziet u ook waar ik woon, en kunnen we elkaar wat beter leren kennen. Per slot van rekening wilt u ook wel weten wie er straks in uw huis komt te wonen als u er…..ehm, nou ja, niet meer bent. Wat zegt u? U bent slecht ter been en kan het huis eigenlijk niet meer uit? Nou weet u wat, dan kom ik gezellig bij u koken. Jaaa, nee, dat vind ik helemaal niet erg. Nee, natuurlijk niet. Zet u de achterpoort morgenmiddag open, dan loop ik achterom, zo de keuken in. Dat is wel zo praktisch, met al die tassen haha. Ja, nou leuk hoor, tot morgen dan!”

Zo moet het ongeveer zijn gegaan; het gesprek tussen de toekomstige koper van een ‘Viager’ woning en de nietsvermoedende bejaarde eigenaars. De ‘Viager’ regeling stelt een koper in staat om een woning te kopen voor een lagere prijs en betaalt een maandelijkse bijdrage aan de huidige bewoner totdat deze overlijdt. De constructie klinkt luguber maar is voor beide partijen een uitkomst; de eigenaar krijgt iedere maand een extraatje c.q. voorschot op de verkoop opbrengst terwijl hij/zij zich geen zorgen hoeft te maken over de verkoop. En de koper zonder haast weet dat hij/zij straks een perfecte woning kan betrekken voor een lagere prijs. 

Dankzij alle goede zorg voor onze gezondheid en daardoor ouder wordende mensen kan de geplande verhuizing echter langer duren dan voorzien. Een 46 jarige man had geen geduld meer en besloot het oudere echtpaar in zijn toekomstige woning aan de Côte d’Azur een handje te helpen door rattengif in hun eten te stoppen. Het gezellig aangeboden dineetje eindigde met het rap overlijden van beide eigenaars waarna de koper als verdacht snel werd opgepakt. Vandaag werd de man door de rechtbank in Grasse schuldig bevonden en veroordeeld tot 20 jaar cel. Dat is toch een iets andere woning dat hij had gedacht.

Ik schrijf deze blog dit keer trouwens niet vanuit onze woning maar met mijn blote voeten op de stoep vanaf zo’n beroemd blauw stoeltje op de Croisette in Cannes waar de zomer alweer is begonnen en ik terugkijk op een perfecte Zuid Franse winter waarbij iedereen dankzij een lagere temperatuur kon skiën in Isola 2000 tijdens de Kerst én de Februari vakantie terwijl het zonnetje beneden aan zee lekker door bleef schijnen. Is dit weer écht buitengewoon of was het altijd al zo en is die hele klimaathysterie een slimme truc om ons meer belasting te laten betalen? 

Feit is wel dat de weermannen niet in staat zijn om het weer van volgende week te voorspellen; laat staan dat ze het over 25 jaar weten. Welk weertype ons ook staat te wachten, voorlopig is de Côte d’Azur ouderwets lekker bezig met de invulling van de seizoenen zoals we het van vroeger kennen. Controleert u het zelf ook maar eens; op deze site typt u tot 150 jaar terug in en dan ziet u het weer van die dag.

Het is daarom niet zo gek dat steeds meer mensen deze kant opkomen; hetzij voor een korte break of voor altijd. We ontmoeten wekelijks mensen die een nieuwe balans zoeken tussen werk, file, stress en Leven met een hoofdletter L. En dat leven kunt u maar beter zo gezond mogelijk invullen; met biologisch voedsel uit de lokale vallei en veel vitamine D3 die hier als zonneschijn wordt verpakt. Daarna is het aan een ieder hoe het geld kan worden verdiend, maar met een internationaal publiek en het toerisme als belangrijkste sector, vindt iedereen hier wel een baan, mits de taal wordt beheerst en u geduldig bent. Dan kan het mooie leven in het Zuiden van Europa beginnen. Maar waar dan? Grof gezegd is het deel tussen Cannes en Saint Tropez meer een vakantie regio waarbij u in de zomer met uw neus in de gezelligheid valt maar waar het tussen oktober en maart een stuk rustiger is. Tussen Menton en Cannes is eigenlijk de regio waar alles gebeurt; met grote shopping centra, evenementen en het hele jaar door activiteiten. Op onze site hebben we de kenmerken van alle dorpen bij de  Zuid Franse kust in kaart gebracht.

Wie gek is op het geluid van Ferrari’s, graag naar luxe jachten kijkt en geen hoogtevrees heeft, voelt zich in Monaco als een vis op het droge in het water. Hier kondigde Prins Albert een nieuw huisvestingsprogramma aan voor de eigen bevolking. Nu de commerciële markt compleet op hol is geslagen met prijzen vanaf 25.000 euro per vierkante meter, gaat men maar liefst 4500 woningen bouwen die eigendom blijven van de staat en door de inwoners kunnen worden gehuurd van de overheid tegen een redelijke prijs. En het wordt nog leuker voor iedereen die in Monaco werkt: bij Wet is het zwangerschapsverlof officieel verlengd met twee weken tot 18 weken. Dat betekent dat jonge moeders 4,5 maand kunnen flaneren met hun versgebakken spruit in een Dior wandelwagen. 

Wie geen baan en dus ook geen huis vindt in Monaco, zal zich moeten begeven op het pad van vraag en aanbod aan de Cote d’Azur. Om de eerste keuze te maken bij nieuwbouw in Zuid Frankrijk is een lange adem noodzakelijk: als u als een van de eersten heeft getekend, betekent dat niet dat de notaris al zover is. Deze doelgroep is daarbij niet de snelste en kopers moeten soms ruim een jaar wachten tot hun koopcontract eindelijk is opgesteld. Voor de ongeduldigen is er geen andere manier dan tot rust te komen bij het nogmaals lezen van de brochure, het bekijken van de plattegrond en accepteren dat het leven in Zuid Frankrijk niet zo snel en gesmeerd gaat als in het Noorden van Europa. 

U bent immers maar een gewone sterveling en de notaris, de rechter, de ambtenaar en iedere andere notabele heeft hier de macht en dat wil men graag zo houden. Het is dus vooral zaak om rustig te blijven en heel vriendelijk te informeren hoe de zaak er voor staat. Ik zag deze week nog een vooroorlogs stukje tekst voorbijkomen waar de nederigheid van afdroop. Zo sprak men natuurlijk al ten tijde van Napoleon tegen de elite. Bij navraag is dit nog steeds de standaard eindzin die u dient te plaatsen bij iedere officiele brief aan iemand die (iets) meer macht heeft dan u. 

“Je vous prie de croire, Madame, Monsieur, en l’assurance de mes sentiments les plus respectueux.”

Letterlijk vertaald is het : “Ik verzoek u mij te geloven, mevrouw, mijnheer, met de verzekering van mijn meest respectvolle gevoelens.” 

Ik zou het nooit uit mijn toetsenbord krijgen, laat staan menen. Het is een wonder dat wij nog zo ver zijn gekomen met: ‘Ik hoor graag snel een positief bericht van u. Met vriendelijke groeten.’ Gelukkig wordt onze Nederlandse directheid gewaardeerd bij onze partners; de projectontwikkelaars en de grote makelaars. Op onze vraag of er nog een leuke aanbieding was die in deze blog kon worden vermeld, kregen we deze aanbieding voor een nieuwbouw appartement in hartje Nice. Tot eind maart geen notariskosten, en afhankelijk van de aankoopwaarde een interieur cheque van minimaal 3500 euro te besteden bij Bo Concept. Het leuke aan deze appartementen is dat ze al zijn voorzien van een ingerichte keuken, een complete douche en complete kledingkasten. 

De prijzen voor een studio op de 2e etage, woonoppervlak 22 m2 – 141.000 euro. Of een ruimer

2 slaapkamer appartement op de 5e etage van 64 m2 – 389.000 euro.

U weet ons te vinden!

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.