Vallende rotsblokken, zwalkende scooters en eerste sneeuw is gevallen

Vallende rotsblokken, zwalkende scooters en eerste sneeuw is gevallen

Door in Blog met 0 Comments

We nemen langzaam afscheid van de zomer; ook al is het herfst en staat de winter al te trappelen. Aan de Côte d’Azur gaan de seizoenen niet bepaald vloeiend in elkaar over: gedurende een aantal dagen breekt de hel los met extreem zware regenbuien waardoor sommige tuinen zo zwaar worden dat ze met grond en al de weg opschuiven. Rijdt u in de regen ook vooral niet langs hoge rotsmuren; de kans dat u een rotsblok op uw dak krijgt is best groot.

En dan ineens is het voorbij; uw zwembad stroomt over van geluk, de tuin is een losgeslagen bende maar de zon schijnt en daar gaat het tenslotte om in Zuid Frankrijk.

Flierefluitend loopt u langs de zee waar u onverwachts wordt ingehaald door luie wandelaars die zich voortbewegen op een hippe gele step. Een step! Wie is er niet groot geworden met een step? Ik reed met mijn rode step met dikke witte luchtbanden over de stoep van de Hoofdweg in Amsterdam, maar ja, toen was ik 5.

Nu rijden volwassen mannen en vrouwen met een gezicht zonder uitdrukking voorbij, starend naar de horizon alsof ze naar een belangrijke afspraak moeten. Blijkbaar een serieuze zaak, dat step rijden. De stepjes staan overal op straat: u kunt zich aanmelden met een creditcard, een App downloaden en dan kunt u ‘m meenemen. Bent u op de plaats van bestemming, dan laat u het vehikel staan en wordt er 1 euro per verreden minuut geïncasseerd. Wel handig en slim bedacht. Al was de reden voor de step vergunning om de automobilist te verleiden de auto te laten staan en voortaan de step te nemen. Welke ambtenaar dat heeft bedacht; op de step met oordopjes in voor de muziek en in 1 hand een mobiele telefoon is natuurlijk vragen om moeilijkheden.

En die zijn er genoeg; alleen al in Nice, Cagnes sur Mer en Antibes raken iedere maand honderden mensen gewond  doordat ze van de step afvielen, een autodeur tegenkwamen of een stoeprand op wilden rijden die te hoog bleek. Gebroken polsen, benen, schedelfacturen; de eerste hulp posten zitten er vol mee. Er is een wet in de maak die nieuwe regels opstelt voor de elektrische step waaronder helm verplicht, handschoenen en op het fietspad alleen. Die step zien we dus niet meer terug.

Net als die 31 Pakistani’s die dit weekend bij La Turbie werden aangehouden; zij zaten verstopt in een vrachtwagen die uit Italië kwam. De Franse gendarmerie heeft de ‘vluchtelingen’ overgedragen aan de Italiaanse politie die ze graag ontvangt conform de regels van de nieuwe regering.

Ondertussen kabbelt het luxe leventje hier rustig verder; twee luxe hotels kregen het predikaat Paleis, of Palace. Dit is natuurlijk een marketing stunt want het gaat om een zelfbedacht netwerk van 31 Paleizen in Frankrijk. Maar wilt u als een keizer of koningin worden behandeld dan bent u welkom in Château de Saint-Martin and Spa in Vence en Le Cheval Blanc in Saint-Tropez.

Waar u ook welkom bent vanaf 30 november is in Isola 2000. Dat is de officiële datum van de opening van dit ski resort op 1,5 uur autorijden van Nice met 45 ski afdalingen waarvan 3 zwart, 13 rood, 22 blauw en 7 groene pistes tussen 1800 en 2610 meter hoogte. De eerste sneeuw ligt er al!

Met de zon aan de Middellandse zee en verse sneeuw op de Alpen gaan we weer een mooie tijd tegemoet.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf. Woont sinds 2006 in Zuid Frankrijk. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.