Bouwbegeleiding in Zuid Frankrijk - Wonen aan de Côte Azur
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Bouwbegeleiding in Zuid Frankrijk

Door in Blog met 0 Comments

Bouwbegeleiding in Zuid Frankrijk is een extra dienstverlening van Wonen aan de Cote d’Azur en ontstaan door vraag van klanten. Wie op zoek is naar een betrouwbare aannemer in Zuid Frankrijk voor onderhoud, vernieuwing, uitbouw, aanbouw of complete renovatie van de woning gaat in gesprek met verschillende partijen. En hoe mooi de brochure ook is, en hoe aardig de Franse aannemer ook lijkt, de realiteit is in vele gevallen toch anders.

Bouwbegeleiding in Zuid Frankrijk

Klanten vertellen ons hoe hun ervaring verliep: dat ze na veel onderhandelingen akkoord gaan met de prijs. Maar na een aanbetaling van 40% blijft het vervolgens stil. Als men na enkele dagen dan eindelijk de Franse aannemer aan de lijn krijgt, wordt verteld dat hij na de aanbetaling pas de planning kan maken. En dat het werk waarschijnlijk volgende maand gaat beginnen. Dat is natuurlijk niet de beste start voor een verbouwing in Zuid Frankrijk waar u zo naar uitkijkt.

De juiste aannemer voor iedere klus

Wonen aan de Cote d’Azur biedt daarom sinds acht jaar ons netwerk aan met betrouwbare aannemers voor ieder type klus. Voor kleine studio renovaties of simpele klussen als schilderwerk werken we samen met een bedrijf dat hier zeer geschikt voor is. Wilt u grotere verbouwingen en serieus constructiewerk, dan heeft u weer een ander type aannemer nodig. Uiteraard zijn alle bedrijven die wij aan u voorstellen voorzien van een bedrijfsverzekering en gecertificeerd om bijvoorbeeld electra aan te leggen of te vernieuwen.

Om de voortgang van de verbouwing in Zuid Frankrijk te volgen opent de aannemer een WhatsApp groep waarin wekelijks de voortgang middels foto’s en video’s wordt gecommuniceerd. Sommige klanten willen dat we wekelijks voor hen gaan kijken hoe de verbouwing gaat. Of contact maken met andere leveranciers zoals een stylist, een meubel leverancier of decoratiebedrijf. Deze bouwbegeleiding wordt extra door de opdrachtgever ingeschakeld en geldt als extra controle tussen klant, aannemer en andere leveranciers.

Bouwbegeleiding in Zuid Frankrijk

Als bouwbegeleider houden we goed in de gaten of de de aannemer de afspraken nakomt of de planning niet uit de pas loopt. We zijn ook aanwezig bij de overlegmomenten tussen klant, architect, aannemer en leveranciers voor een spa of jacuzzi. Maar ook het contact met de architect wordt onderhouden; er worden door heldere communicatie en door er ‘bovenop te zitten’ onnodige fouten voorkomen. Ook voor de opvang van materialen tijdens de verbouwingsperiode kunt u onze bouwbegeleiding inschakelen. Wij ontzorgen ter plaatse als u niet in de buurt bent.

Een bouwbegeleider is natuurlijk niet alleen makkelijk tijdens de verbouwing maar ook na het werk als dit is opgeleverd. Wat te doen als er onverwachte bouwkundige problemen zijn? De bouwbegeleider inventariseert, bemiddelt en zorgt voor een oplossing. De bouwbegeleider kan op regelmatige basis het project bezoeken en zo de voortgang goed in de gaten houden. 

Bent u op zoek naar een betrouwbare partij voor de begeleiding van uw verbouwing, renovatie of onderhoud in Zuid Frankrijk? Neem dan contact met ons op. Indien gewenst kunt u onze bouwbegeleiding inhuren tegen een vriendelijk uurtarief. Meer informatie krijgt u van Jolanda Kuijer via info@wonenaandecotedazur.nl

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.