Brandhaarden, winkelen in het bos en nieuw restaurant in Cannes
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Brandhaarden, winkelen in het bos en nieuw restaurant in Cannes

Door in Blog met 0 Comments

Natuurlijk was de indrukwekkende brand in de Notre Dame van Parijs het gesprek van de dag. U hoort het waarschijnlijk niet op het nieuws in Nederland of België, maar de laatste tijd vliegen steeds vaker Franse kerken in de brand. Gelukkig sust de overheid ons dat het met klimaatverandering te maken heeft of met verbouwingswerkzaamheden. Het is in ieder geval nog steeds erg droog aan de Côte d’Azur. Normaal gesproken zou er al veel regen zijn gevallen, maar de grassprietjes waaien zelfs uit de dorre grond. Daarom heeft de lokale overheid het verbod op open vuurtjes uitgebreid tot eind april. Geen fikkie stoken dus met het tuinafval van afgelopen winter.

Er zijn nog meer brandhaarden te bekennen, zoals in Sophia Antipolis. Dit dorpje dat ook wel het ‘Silicon Valley van de Franse Riviera’ wordt genoemd staat bekend om het vele groen en de vele nerds die tussen al die bomen en struiken werken. Verscholen in het groen werken de slimmeriken met kleine bedrijfjes aan producten voor de toekomst. Maar ja, overdag is het daardoor in Sophia wel erg saai en vandaar het project Open Sky.

Open Sky wordt een luxe shopping centrum net als Polygone Riviera en Cap 3000, maar dan 60.000 m2 in de bossen voor de inwoners van Valbonne, Mougins en Cannes. De lokale bevolking wil echter helemaal geen derde shopping mall in de regio en heeft 18.000 handtekeningen verzameld; de verwachting is nl. dat er dagelijks 23.000 auto’s naar het bos toe komen. En op extra autoverkeer zit niemand te wachten; je woont daar immers voor je rust.

Oh, ironie voor wie rust zoekt en tot aan de hoogste rechter stapt om dat af te dwingen. De buren van vastgoedman Patrick Diter in Grasse zagen met jaloerse lede ogen aan hoe de buurman alsmaar door bleef bouwen aan zijn oude vervallen boerderij. Hij deed dit met volle overtuiging en zonder vergunningen waardoor er nu een kasteel staat in Neo Provençaalse stijl met helicopter platform. Ondanks waarschuwingen dat er geen vergunning was, bleef hij procederen en doorbouwen. Het resultaat is prachtig; ook de tv serie Riviera is hier opgenomen, maar nu is de eigenaar zelf rijp voor opname. De hoogste rechter in Aix en Provence bepaalde dat, na 15 jaar procederen, het Chateau Diter in zijn geheel moet worden gesloopt. Of de sloop van een luxe villa met een waarde van 57 miljoen goed is voor het milieu is niet aan de orde; de buren zijn in ieder geval de komende jaren opnieuw verzekerd van geluidsoverlast.

En er komt nog meer lawaai muziek aan. Uw triangel spelende buurvrouw en de buurman die alsmaar zijn trompet mishandelt gaan de komende maanden extra hun best doen want eens per jaar doen alsof zij echte muzikanten zijn. Het ‘Fete de la Musique’ geeft iedereen een podium op straat en dat wordt weer een dolle boel. Restaurants mogen zo lang open zijn als ze willen en als u maar lang genoeg uw glas wijn laat bijschenken, dan valt die muziek best mee. Lees hier meer informatie over dit event en alle andere leuke dingen aan de Franse Riviera.

Brandhaarden, winkelen in het bos en nieuw restaurant in Cannes: Ibiza Tapas

Over restaurants gesproken; onze oudste dochter heeft haar eigen restaurant geopend in hartje Cannes: Ibiza Tapas. En daar zijn we best trots op. Gaat u maar eens kijken én proeven aan de 24 rue Bivouac Napoleon in Cannes. Het is vlakbij de Rue D’Antibes en Le Palais des Festivals en geopend van 16.00 tot 23.00 uur. De website voor reserveringen en routebeschrijving vindt u hier www.ibiza-tapas-cannes.com 

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.