De nieuwe Brigitte Bardot, minirokjes weer en een Hard Rock hamburger

De nieuwe Brigitte Bardot, minirokjes weer en een Hard Rock Hamburger

Door in Blog met 0 Comments

De inwoners van de Côte d’Azur hebben er een nieuwe beroemdheid bij; de Amerikaans/Canadese actrice Pamela Anderson die u nog wel kent van haar loopacties in dat rode golvende badpak in Baywatch.  Tegenwoordig noemt ze zich Pam, hebben we het niet meer over rockstar huwelijken, drank en drugs, maar woont ze gezellig ergens aan de Zuid Franse kust. Als u nu denkt dat de 50 jarige Pam het liefst discreet aan de Côte d’Azur wil gaan rentenieren dan heeft u het mis; u kunt haar regelmatig zien protesteren voor de deur van Marineland in Antibes.

De nieuwe Brigitte Bardot zet zich al jaren in voor dierenleed en eist de vrijlating van de orka’s in Marineland. “Ik woon nu in Frankrijk, dus ik zet mij nu hier extra in voor het dierenleed dat ik tegen kom”, aldus Pam. Marineland haalt in ieder geval weer volop de pers met een onverwachte attractie voor de deur.

Een heel andere attractie, maar dan ongewenst werden de vrouwelijke bezoekers van een drukbezochte nachtclub in de haven van Saint Laurent du Var. Als geintje had men op Facebook een actie geplaatst waarin vrouwen werden opgeroepen om in super mini rokjes te komen. Hoe korter het rokje, des te meer gratis drank ze zouden krijgen. Er kwamen veel dorstige en langbenige dames op de actie af die er de humor wel van inzagen, maar helaas verscheen ook de pers. En dat activeerde weer veel dikbenige dames in slobberbroek die schande van de sexistische actie spraken die overigens nog steeds loopt. Maar het was niet alleen minirokjes weer aan de Côte d’Azur. Het was ook zwemvesten weer.

In ieder geval voor de opvarenden van het Italiaanse jacht ‘If Only’ dat vorige week in vlammen op ging. Een toepasselijke naam dat wel; de 11 gasten van de Italiaanse zakenvrouw en de bemanning konden op tijd worden gered; het 40 meter lange schip zonk binnen 4 uur naar 650 meter diepte.

Zoveel water in de zee, en zo weinig op het land; de VAR heeft deze week in totaal 92 gemeenten een verbod aangekondigd op waterverbruik tussen 9 uur in de ochtend en 19.00 uur ‘s-avonds. Gelukkig is er altijd nog bier en dat is ook goed voor de dorst. Het Hardrock Café in Nice heeft voldoende op voorraad en sinds deze week een speciale hamburger; de Riviera.

Côte d'Azur nieuws Photo credit © Nice Matin

Op deze hamburger zit van alles dat u niet op een hamburger verwacht zoals een saus van ansjovis en basilicum. Mocht u al onpasselijk worden bij het idee, dan is dat nog lang niet zo erg als de bezoekers bij het concert van Bob Sinclair in Fréjus afgelopen zondag. Aan het einde van de show werden veel special effects gelanceerd. Daarbij kwam een speciaal soort gas vrij, ‘gaz lacrymogène’ dat vrijwel direct 25 mensen in katzwijm bracht. Gelukkig was de brandweer ter plaatse met verse zuurstof.

Tot slot nog twee tips voor wie niet iedere dag in katzwijm aan het strand wil liggen.

Historische autorally Jean Behra

Een dagje oude sportauto’s kijken op de boulevard van Nice, Côte d’Azur

8-10 september

www.rallyejeanbehrahistorique.com

Cannes Yachting Festival

Groter, sneller, luxer. Of zoekt u juist iets heel aparts om mee te varen?

U vindt het allemaal in de haven van Cannes.

12-17 september

www.cannesyachtingfestival.com

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf. Woont sinds 2006 in Zuid Frankrijk. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.