Corona update: Frankrijk kan weer beetje lachen zonder mondkapje
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Corona update: Frankrijk kan weer beetje lachen zonder mondkapje

Door in Blog met 0 Comments

Welkom bij weer een Zuid Franse Corona update met o.a. Didier Raoult, ook wel bekend als Jeanne d’Arc met een baard. Kent u Didier Raoult? Deze man is professor op het gebied van microbiologie en directeur van het IHU ziekenhuis in Marseille. Hij durft als enige in de Corona discussie openlijk stelling te nemen tegen de politiek. Wereldwijd is deze man gerespecteerd vanwege zijn kennis en ervaring op het gebied van virussen en hij kreeg lokale bekendheid door honderden mensen in Marseille te behandelen en te genezen met zijn mix van Hydroxychloroquine en Azitromycine. Jammer genoeg zijn veel artsen verbonden met de politieke en industriële macht en beweren ineens dat hij een bedrieger is. Raoult haalt zijn schouders op en blijft bij zijn standpunt: het Corona virus is een nieuwe griepvorm die makkelijk te genezen is. Het is vooral de media en de regering die het extra dramatisch maakt.

Dit is zijn bewezen recept tegen Corona: 

Azithromycine 250 mg: 2 capsules op de eerste dag, dan 250 mg per dag voor 5 dagen

Hydroxychloroquine 200 mg: 1 capsule in de avond en de ochtend gedurende 5 dagen

Als u daarnaast ook nog zink inneemt en Vitamine C, dan hoeft u nergens bang voor te zijn.

Artsen in Zuid Frankrijk schrijven deze goedkope medicijnen zonder problemen voor als u klachten heeft die lijken op Corona: droge hoest, koorts en een lamlendig gevoel. Alsof u de griep heeft zeg maar. Didier Raoult kent als geen ander alle virussen ter wereld en noemt het Corona virus dus een normale griep variant. Weliswaar extra besmettelijk, maar het is geen Ebola, Sars of Zwarte Pest. Dus alle Corona aandacht die de media geeft, is op last van de regeringen en dient alleen maar om het volk bang te maken. Raoult’s tegenstanders van zijn Corona aanpak zeggen glashard dat er geen bewijs is van de werking. Echter, wie verder kijkt en zoekt ontdekt dat de tegenstanders allemaal verbonden zijn aan grote farmaceuten en/of bedrijven van Bill Gates; hun praatjes draaien alleen maar om geld en macht.

Politiek weet niets

Deze week heeft Didier in een videogesprek met de Franse ministers gevraagd of ze helemaal gek zijn geworden: “Waarom beslissen mensen in de regering die niets van virussen afweten, hoe ze Corona moeten bestrijden? En waarom maken jullie mensen onnodig bang? En waarom geeft u zoveel onnodig geld uit aan een vaccin?” De directe antwoorden bleven uit maar de Nice Matin en BFM plaatsten integraal zijn vragen en zijn terechte onrust.

Raoult’s logica is simpel: dit virus komt misschien of zeer waarschijnlijk nooit meer terug en waarom zou je dan een vaccinatie gaan ontwikkelen voor deze bepaalde vorm van griep. Voor diegene die net aanhaakt; alle griepvirussen zijn lid van de Corona familie vanwege de kroon vorm onder een microscoop. Maar daar gaat het niet om. 

Recent onderzoek toont aan dat er meer Corona sterfgevallen zijn onder oudere mensen die trouw ieder jaar een griepprik halen. En Corona komt harder aan bij mensen op leeftijd, met overgewicht en/of longproblemen. Nu waren die mensen sowieso door een normale griep geveld, zoals er ieder jaar veel mensen door griep overlijden. Zelfs de traditionele griepprik levert nauwelijks bescherming want iedere griepvirus komt ieder jaar in een andere vorm en samenstelling. Maar zo’n prik geeft u het idee van bescherming en levert de pharma industrie en de overheid extra inkomsten op. Een win-win situatie eigenlijk.

Didier Raoult is een omstreden figuur want hij praat niet met meel in de mond en is niemand’s knecht. Raoult strijdt tegen het onrecht en wordt door het volk en de lokale artsen in Frankrijk op handen gedragen. Een Jeanne d’Arc in een Renault Duster uit Marseille op kruistocht tegen de overheid en de grote farmaceuten. Onze steun heeft hij.

Is er een virus tegen de EU?

Voor het Corona virus werd gelanceerd, had Bill Gates het patent op een COVID vaccin geregistreerd in 2018. En de EU heeft zojuist 7,5 miljard betaald aan weldoener Gates voor de ‘ontwikkelingskosten’ van een middel waarbij het volk prima in bedwang kan worden gehouden. We worden massaal in het ootje genomen; het virus is voor de EU een excuus om onze vrijheden te beknotten en meer geld te innen voor andere plannen zoals de Green Deal. De officiële massamedia is in handen van de EU en beheerst dan ook de toon van het debat. Enige tegenspraak wordt zorgvuldig van het beeld gehouden en waar mogelijk gewist of voorzien van tegenbewijs. Dat het niet uitmaakt of er wel of geen lockdown is bewijzen de statistieken; kijkt u eens naar dit heldere artikel ‘De Missende Grafiek over Corona’ dat de gewone pers u zal onthouden. 

De volgende stap is verplichte vaccinatie voor iedereen want Bill Gates moet natuurlijk wel zijn centjes verdienen. De plannen liegen er niet om: wilt u straks reizen, met het OV of de grens over dan moet u ook een vaccinatiebewijs laten zien. Dat zijn hele enge ontwikkelingen die niets te doen hebben met uw gezondheid maar met de start van een EU dictatuur. Zij bepalen straks hoe vaak u met vakantie gaat. En dat is nog maar het begin. De strijd om de Grondwet is al begonnen; het EU hof wil dat zij voor ieder land kunnen beslissen wat goed voor de inwoners is. Met een nieuwe EU Grond Wet kunnen in de toekomst al uw vrijheden worden ingeperkt vanwege bijvoorbeeld Het Corona Gevaar. Ik hoop écht dat iedereen op tijd wakker wordt met de komende verkiezingen. Want de grootste vijand van Europa is niet Rusland, China of Amerika maar de EU.

Dankzij het Corona virus en de ongelooflijke media aandacht zit heel Europa ondertussen wel mooi opgesloten. Eigenlijk omdat de zorg niet toereikend is om alle mensen adequaat te behandelen. Alleen al in Nederland is de afgelopen jaren 5 miljard bezuinigd en zijn 75.000 goed opgeleide mensen ontslagen om kosten te besparen. Dat de strenge economische maatregelen een schade veroorzaken die vele malen hoger is, valt niet uit te leggen. Daar moet een andere agenda achter zitten; het tekort van 92 miljard kan de bevolking straks ophoesten door hogere belastingen. Ik kijk uit naar de parlementaire enquête over de gang van zaken. Als die er al komt.

Ondertussen in het Zuiden van Frankrijk

Ondertussen mag in Frankrijk iedereen sinds 11 mei weer zonder verklaring de straat op. In het kader van decentralisatie heeft de regering daarbij de macht overgedragen aan de lokale Prefecture; hij beslist of het strand weer open gaat en grote winkelcentra zoals Polygone Riviera en Cap 3000. Vrijwel heel Frankrijk zit in de groene zone, dus de teugels gaan gelukkig steeds losser.

In Nice wil burgemeester Estrosi het dragen van een mondkapje verplicht stellen voor iedereen, maar de Human Rights League ligt dwars. Er is ook nog onduidelijkheid over de stranden; daar mag je wel op sporten maar niet op liggen. Niemand die zich daar aan gaat houden, de regel geldt vooralsnog tot 1 juni. Vanaf 2 juni gaan ook de restaurants en sportscholen weer open en begint het leven weer een beetje normaal te worden.

Er gebeuren ook mooie dingen die goed zijn voor het milieu; zo moet Air France alle binnenlandse vluchten gaan minderen in ruil voor de 7 miljard staatssteun. Een beetje minder kan geen kwaad voor het milieu en de trein is zo gek nog niet als je van Nice naar Lyon of Parijs gaat. En in Nice krijg je 100 euro als je een fiets koopt en deze gebruikt in plaats van de auto. Alles voor een beter milieu.

Terminal 1 van Nice airport blijft gesloten en vanaf Terminal 2 gaan maar 4 vluchten per dag. De regering wil dat de luchthaven van Nice 15 juni weer open gaat, al hangt af van de verspreiding van het virus. Blijft de Cote d’Azur in de groene zone, dan gaan we verder open en kunt u als EU ingezetene weer invliegen. 

Wie zakelijk naar Frankrijk moet vanwege werk, kan wel invliegen met een verklaring van de werkgever of opdrachtgever. U begrijpt dat wij hier creatief in proberen te zijn om onze klanten in te laten vliegen zodra het mogelijk is. 

De Fransen blijven dit jaar op verzoek, maar eigenlijk bij Wet (!) van de President massaal thuis in eigen land en huren als een malle luxe villa’s langs de kust. Frankrijk voor de Fransen; het klinkt heerlijk chauvinistisch maar zonder inkomsten van de buitenlandse toeristen houdt dat niet lang stand. Tijd om de Gele Hesjes weer uit de kast te halen?

Update

Deze blog ging niet over huizen verkopen maar over gezond verstand. Dat niet iedereen het met mijn mening eens is, begrijp ik. Het is prima om van mening te verschillen. Maar het is belangrijk om het grotere plaatje te blijven zien en ons niet laten leiden door angst die iedere dag door de media wordt aangewakkerd. Zorgt u voor een gezonde levensstijl en een sterke immuniteit, dan hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.