+33770186203

Een Corona update vanaf de Côte d’Azur

By in Blog with 0 Comments

“Nog maar drie doden en dan hoef ik niet meer naar school.” Het is helaas geen spelregel uit een videogame maar de harde waarheid in het leven van onze dertienjarige dochter en scholier in Zuid Frankrijk. Het corona virus alias de vleermuis griep grijpt iedereen; of je nu ziek wordt of niet. Nog geen maand geleden wandelden Jo en ik nog romantisch door Alassio en dronken we rosé op het strand, om een week later het nieuws te horen dat er twee Corona besmettingen in Alassio zijn gevonden. Wij waren het écht niet hoor! Sterker nog, wij dachten (en denken) dat het Corona virus een door mensen gemaakt virus is dat ongekend veel media aandacht krijgt zodat andere zaken tijdelijk worden vergeten. 

President Macron greep het virus in ieder geval met beide handen aan om met artikel 49.3 zijn geliefde arbeidshervorming wet legaal te maken, terwijl iedereen naar het nieuws over Corona keek. (Update: Macron heeft zijn plannen opgeschort en richt zich nu op de bescherming van het volk. Een ommezwaai waarmee hij veel positieve reacties krijgt. Vanaf 17 maart is Frankrijk in lockdown, zijn de grenzen gesloten en wordt er 300 miljard beschikbaar gesteld voor financiele schade voor burgers en bedrijven.) Wij kijken toch liever vooruit, denkende dat er ieder jaar wel een griepgolf is waarbij de halve school thuisblijft met de bekende ‘gastro’ oftewel een lamlendig gevoel in hoofd en onderbuik waarbij het bed regelmatig wordt afgewisseld met een wc bril die nog warm is van het laatste bezoek. Maar je kan het nieuws niet ontwijken: zelfs op de A8, als we onderweg zijn naar het strand van Juan les Pins tonen alle waarschuwingsborden de mededeling: ‘Attention Corona virus 107.7’. 

Gelukkig kennen we niemand persoonlijk die besmet is met het virus; alleen maar ‘van horen zeggen’. Een leraar op school schijnt het te hebben maar die bleef gewoon thuis, zoals je dat doet als je de griep hebt. Toch word je wel alerter op wat je allemaal met je blote handen vastpakt. Ik zie in de supermarkt met name krasse knarren en dartele dames van boven de 80 met siliconen handschoenen aan hun boodschappen doen, want god weet welke bacteriën er allemaal op de handreling van een supermarkt karretje leven. Kan daar überhaupt eens onderzoek naar worden gedaan?

Bevriende artsen adviseren ons om inderdaad geen handen meer te geven, hoestende mensen te ontlopen, de weerstand op peil te houden door extra Vitamine D en C te nemen maar ook om de schouders op te halen over zoveel bangmakerij. Het is een nieuw soort griep maar gelukkig blijkt het goedkope en simpele Vitamine C een ware Corona killer te zijn; in Korea en China heeft men het aantal besmettingen een halt toegeroepen door hele volksstammen hoge doses vitamine C en D te geven. Patiënten krijgen ieder uur 30 gram Vitamine C toegediend en kunnen een week later naar huis. 

Dit Vitamine C nieuws wordt u bewust onthouden in de MSM; de Main Stream Media want u kunt beter ziek worden en dan worden geïnjecteerd met een kostbaar vaccin waar de industrie en de overheid straks geld aan kunnen verdienen. Is dit een bizarre complot theorie en laten we ons als makke schapen in een hoek drukken? De toekomst heeft het antwoord.

Vanaf maandag 16 maart zijn de scholen in Frankrijk voor 3 weken gesloten om de griep verspreiding te voorkomen; net zoals in Italië, Portugal, Oostenrijk, Denemarken en België. In Nederland wast minister president Rutte zoals altijd zijn handen in onschuld, wilde hij kinderen eerst gewoon naar school laten gaan terwijl hij de Klimaat-Deal van 1000 miljard met Timmermans aftikt namens u en mij. Ondertussen draaien nieuwsredacties op volle toeren om ieder kuchje op straat als ‘breaking news’ te brengen. Als ze die media-aandacht eens aan kanker zouden geven; hoeveel mensen krijgen die vreselijke ziekte waar ook geen vaccin voor is?

Het is een bizarre situatie en we moeten niet vergeten dat er andere zaken in de wereld gaande zijn dan alleen Corona; onderwerpen die door de MSM worden vergeten omdat het de politiek goed uitkomt dat we geen vragen stellen over de situatie aan de Turks Griekse grens waar de EU bewust vergeet om de Grieken te helpen met de volgende invasie economische vluchtelingen. Of dat u iets hoort over alle peperdure windmolens die last hebben van corrosie op de bladen en de kapotte wieken stiekem worden begraven omdat het materiaal niet recyclebaar is. Of dat ijs toch weer aangroeit terwijl er sprake was van opwarming. Of dat we teveel Co2 uitstoten en u daarom maar meer belasting moet gaan betalen. En dat Albanië ineens lid wordt van de EU; dat zal ons allen goed doen, ahum. 

Het is belangrijk om uw eigen verstand te blijven gebruiken en de cijfers te bekijken. In Frankrijk zijn er in 2019 precies 612.000 mensen overleden op een bevolking van 66,9 miljoen. In heel Frankrijk zijn nu 130 mensen overleden aan het Corona virus en de wereld staat stil. Restaurants en bioscopen zijn leeg, grote hotels gaan niet eens open want in Cannes is de Mipim afgelast en ook het Cannes Film Festival gaat niet door omdat alle grote sterren hun hotelboeking hebben geannuleerd. 

Het wordt steeds gekker terwijl alleen al in een bejaardentehuis hier om de hoek in december 2019 dertig (30!) bewoners aan de griep zijn overleden. Dat haalde de Nice Matin niet want het schijnt normaal te zijn met de ‘normale’ griep. 

Laten we het maar positief bekijken en er vanuit gaan dat u en wij niet ziek worden omdat we goed voor onze gezondheid zorgen. Veel zon pakken of Vitamine D innemen, veel zwemmen in de zee of magnesium slikken en natuurlijk veel Vitamine C uit vers fruit en Omega 3 uit verse vis. Daarmee houdt u uw immuunsysteem op peil en is de kans dat u het Corona virus of sowieso de griep krijgt minimaal.

Ik wens u veel zon, Vitamine C en wijsheid toe de komende weken!

Ab

Update: “Er zijn op sociale media veel boze reacties op deze blog post gekomen; dat het epidemoligisch niet zou zijn onderbouwd (dat klopt) en ik de ernst van de situatie niet inzie. Ik zie de ernst er wel van in maar ik stel tegelijk vraagtekens bij de timing en de acties van de regering. Ik schrijf wat ik denk. Gelukkig kan dat in een vrij land.”

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Amsterdammer en reclameman 'pur sang'. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting van Decibel, WAPS Radio en BNN. Sinds 2006 woonachtig in Zuid Frankrijk. Mist alleen de verse haring. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.