COVID lockdown of een glas rosé in de Zuid-Franse zon?
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

COVID lockdown of een glas rosé in de Zuid-Franse zon?

Door in Blog met 0 Comments

De wereld om ons heen raakt steeds verwarder. Rechters verbieden wetten en regeringen passen vervolgens een spoedwet aan om toch hun zin te krijgen. Dagelijks lezen we angstaanjagende berichten over vaccins, verplichte maskers voor kinderen vanaf zes jaar, lock-downs en een avondklok, het lijkt wel of we de hoofdrol spelen in een slechte film. Gelukkig is de griep helemaal uit de overheids statistieken verdwenen….

Reizen wordt door de overheid ontmoedigd maar is tegelijkertijd nergens verboden. Voor Nederland en Engeland moet u een PCR test ondergaan als u terugkomt, tenminste als u met het vliegtuig reist. Wie met de auto door Europa rijdt, heeft nergens last van. En wie een PCR test geen probleem vindt, kan iedere dag met KLM naar Nice vliegen tegen verrassend scherpe prijzen.

 

Avondklok tot aan Theoule sur Mer

In de Alpes Maritimes (van Monaco tot Theoule sur Mer) hebben we een tijdelijke avondklok, maar die is weer niet actief in de VAR. Begrijpt u het nog? U kunt daar dus wel met een take-away coffee op het strand de zon in de zee zien zakken.

We halen onze schouders maar op, iedereen wacht op het voorjaar. De planning is dat begin maart de restaurants weer opengaan. Tot die tijd mag u aan de Côte d’Azur gewoon overal winkelen; alles is open, van kapper tot zonnestudio en van kledingzaak tot bloemenwinkel. Ook de markten zijn een vertrouwde plek vol gezelligheid en een moment om even bij te praten. Veel mensen denken dat het de griep is. Wel een nare, maar toch; er valt niemand zomaar op straat neer.

Er zijn gelukkig nog steeds mensen die met de auto naar Zuid Frankrijk rijden om daar van het begrip ‘vrijheid’ te genieten, ook al is het een beetje beperkter. Maar vanuit uw tuin of balkon ziet het leven er in Zuid Frankrijk toch een stuk rooskleuriger uit. Iedereen is opvallend relaxed en dat komt dat we in staat zijn om er het beste van te maken. Er ligt veel sneeuw op de Alpen dus de wind is fris. Er is geen hond die in deze periode ‘s avonds over straat wil lopen en wie dat wel doet ruikt overal de geur van hout in de open haard.

Het leven gaat gewoon door

En overdag gaat iedereen gewoon naar school of naar het werk. Tijdens lunchtijd halen mensen de dagelijkse dosis vitamine D en C op in de zon langs de zee, met onderweg een take-away koffie. Veel restaurants zijn open en hebben hun menu’s aangepast met handig meeneem kleine flesjes wijn en lekkere salades. U mag het niet binnen opeten maar kunt wel op een bankje buiten zitten voor uw lunch. Uiteraard wordt hier massaal gevolg aan gegeven want het geeft de kans om dat onzinnige masker even af te doen en met elkaar te praten en te lachen. Proost!

Voor kopers en kijkers is onze virtuele service een welkome aanvulling. We maken voor uw geselecteerde woning een bel afspraak waarna we via WhatsApp video live de rondleiding doen. En als het dan helemaal begint te leven, dan kunt u de volgende dag alsnog in de auto of het vliegtuig stappen om uw nieuwe huis onder de zon zelf live te bekijken.

Wilt u het nieuwe jaar anders gaan invullen: in de Zuid Franse zon met telewerken en meer vrijheid in de natuur om u heen? Maak dan een afspraak voor een persoonlijke selectie van uw nieuwe woning aan de Cote d’Azur!

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.