De Cote d'Azur tijdens lockdown of avondklok - Wonen aan de Côte Azur
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

De Cote d’Azur tijdens lockdown of avondklok

Door in Blog met 0 Comments

De landen van de EU gaan steeds een stapje verder om het niet levensbedreigende griepvirus in te zetten voor maatregelen die onze vrijheid beknotten. Dat er maatregelen zijn om zieke mensen te beschermen is logisch, maar 98% van de bevolking is gezond en heeft nergens last van. Het doel van groepsimmuniteit lijkt te zijn gehaald, al hoor je daar niemand meer over.

In Frankrijk hebben 30.000 artsen een rechtszaak aangespannen tegen de regering om te stoppen met de draconische maatregelen die niet alleen economische schade veroorzaken , maar mensen ook geen enkel perspectief bieden op een normaal leven. ‘Building back better’ is het motto van onze regeringsleiders, maar ze zeggen er niet bij dat ze de lockdown en mondmaskers willen aanhouden.

De Cote d’Azur tijdens lockdown of avondklok

Het is m.i. beter dat regeringen aandacht vestigen op onze gezondheid en de versterking van het menselijk immuun systeem. Maar dat gebeurt niet, sterker nog, de maatregelen maken mensen alleen maar zieker en bozer. We krijgen ook steeds meer aanvragen van mensen die de vrijheid dit voorjaar gaan opzoeken in Zuid Frankrijk. Een appartement dat direct verkrijgbaar is geeft u de sleutel naar meer vrijheid en de warme zon.

Daarbij, het netwerk van razendsnel Internet ligt nu overal aan de kust. Zelfs bij ons op de berg is de glasvezelkabel uitgerold en aangesloten. Voor wie thuis kan werken, is een tweede huis in Zuid Frankrijk de perfecte hotspot.

Natuurlijk gelden ook hier Corona regels (die niemand snapt) maar met het Zuid Franse zonnetje, een nuchtere bevolking en heel veel buitenruimte om te wandelen en van de natuur te genieten, is het leven toch een stuk draaglijker. U kunt gewoon naar de markt gaan en naar shopping centra als CAP 3000, Polygone Riviera of Nice Etoile. Alle winkels zijn open, ook de nagelstudio’s en de kappers. Want al dragen we een mondmasker, ‘als je haar maar goed zit’.

Veel restaurants zoals in de CAP 3000 hebben alles omgebouwd naar take-aways; u gaat dan zelf zitten of staan waar u wilt. Zolang het maar niet in het restaurant is. Met als gevolg dat picknicken de nieuwe trend is; op het strand, op een bankje, en vooral gezellig in een groepje. Want wie eet en drinkt hoeft geen mondmasker te dragen.

Vrijheid in de natuur

Door de vrijheid van de natuur en het feit dat er in het achterland niet kan worden gecontroleerd, maken veel Fransen heerlijke boswandelingen of gaan de bergen in, en genieten van de enorme hoeveelheid sneeuw. Sommigen lopen de berg op en maken daarna een heerlijke ski afdaling. Anderen halen bij Decathlon een paar van die tennisrackets voor onder uw schoenen en wandelen door de bossen. Absolute stilte, schone berglucht en de zon, de ideale combinatie om te ontstressen.

Daarom is de bevolking ook heel relaxed; de avondklok betekent in de winter dat de apéro begint en de open haard aan gaat. In het voorjaar verwacht iedereen dat de regels weer soepeler worden en de restaurants open gaan. Dat is ook logisch want dan is de griep meestal voorbij.

De burgemeester van Nice, Christian Estrosi heeft begin vorig jaar Corona griep gehad en is door Didier Raoult geholpen met Hydrochlorquine. Binnen 3 dagen was Estrosi weer beter. Het is daarom des te vreemder dat hij nu een plan heeft gelanceerd om de hotels en B&B’s in de regio te verbieden om dit voorjaar toeristen te ontvangen. ‘Ik wil geen enkele Corona variant uit het buitenland in mijn stad’ verkondigt hij.

Estrosi wordt uitgelachen door de burgemeesters van Grasse, Cannes en Antibes. Zij hebben juist een rechtszaak aangespannen tegen de Prefecture om alles weer open te gooien omdat er bijna niemand op de IC ligt. De zaak werd maandag afgewezen omdat ‘statistieken van de Franse RIVM anders beweren’. Uiteraard is men in hoger beroep gegaan. Ondanks de frisse wind uit de Alpen blijven de gemoederen op dat vlak in ieder geval verhit.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.