De nieuwe stranden van Cannes Boccacabana! - Wonen aan de Côte Azur

De nieuwe stranden van Cannes Boccacabana!

Door in Blog met 0 Comments

Cannes, de stad vol glamour, rode lopers en snelle sportwagens heeft ook een rustige kant. Loopt u maar eens voorbij de haven en volg rechtsaf de zeeweg, richting Mandelieu en Theoule. Hier komt u in de wijken Croix de Garde en La Bocca. De strandrestaurants zijn hier wat relaxter en pronken niet meteen met de duurste champagne aan de entree.

Een heerlijke stranddag is hier voor iedereen beschikbaar met veel publiek strand, dus neem uw zonnebril en hoed mee, een paar slippers en zonnebrandcrème. En gelukkig hoeft u vanaf 15 juni niet meer eindeloos op uw slippers door Cannes te lopen om hier te komen; u stapt gewoon in de gratis shuttlebus naar de stranden van Boccacabana.

De nieuwe stranden van Cannes Boccacabana!

De minibus rijdt volgens het principe zoals in de Zuid Franse skigebieden; het is een gratis en nonstop dienst die in een lus van bijna 6 kilometer rijdt. Deze nieuwe shuttlebus in Cannes heeft maar liefst 18 haltes o.a. Rue de la Verrerie, de Boulevard du Midi, de Grote Markt, Avenue Francis Tonner en de Rubin.  De shuttle rijdt van 07.00 tot 19.15 en is van 15 juni tot 15 september actief.

De nieuwe stranden van Cannes Boccacabana!

De gemeente Cannes gaat het fraaie en onbekende stukje strand en zeeweg bij Cannes Midi en Cannes la Bocca vanaf juli opnieuw inrichten waardoor er uiteindelijk een schitterende zandstrip ontstaat met de naam Boccabana, naar de bijna gelijknamige zandstrip de Coppa Cabana in Rio de Janeiro. Het smalle stoepje waar joggers, wandelaars en honden regelmatig met elkaar botsen maakt dan plaats voor speciale wandelruimtes voor joggers en slenteraars, een baan voor fietsers én een speciale shuttle bus verbinding met hartje Cannes. De artist impression ziet er nu al prachtig uit; we kunnen er deze zomer al van genieten, in ieder geval een eerste gedeelte. Daarna gaan de werkzaamheden tijdens de herfst en winter gewoon door. Na de zomer wordt de gratis Boccacabana buslijn opgenomen in de Palm Express lijn.

De nieuwe stranden van Cannes Boccacabana!

Meer lokale informatie over Cannes vindt u hier

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf. Woont sinds 2006 in Zuid Frankrijk. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.