Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

De sexy stranden van St. Tropez

Door in Blog met 0 Comments

St. Tropez is de plek voor sexy, chique mensen; dat signaal werd in 1956 overduidelijk afgegeven door Brigitte Bardot, flanerend over het strand van Pampelonne in ‘Et Dieu … Crea la Femme’ (En God schiep de vrouw). Net zoals de film Australia een promotiefilm was voor Australië, was deze film Et Dieu … Crea la Femme’ bedoeld om St. Tropez als het middelpunt van de wereld af te beelden. En dat is goed gelukt; nog steeds is St. Tropez de meest sexy badplaats van de Côte d’Azur. Wie een beetje sexy en/of bekend is, of zelf denkt dat te zijn, is in de zomermaanden op de stranden van St. Tropez te vinden. Lokale project ontwikkelaars hebben de kustlijn van Saint- Tropez en Ramatuelle vrijwel ongewijzigd gelaten; hier geen grote flats of monsterlijke resorts: alles is nog precies zoals het was. U staat daardoor met uw hypermoderne MPV of gehuurde cabrio wel urenlang in de file op een veel te smal weggetje, maar dat heeft iedereen er graag voor over.

Pampelonne Plage

Gelegen in het naburige Ramatuelle, ligt Pampelonne ongeveer 5 km van het centrum van Saint-Tropez. Het strand van Pampelonne is vrijwel geheel overgenomen door strandrestaurants, die van het vroege voorjaar tot midden van de herfst open blijven. Buiten het seizoen is het strand een winderige uitgestrektheid tussen de hemel, zee en zand.  Zodra het weerbericht geschikt is voor de bikini’s verschijnen hier lange rijen ligstoelen, matrassen en parasols. Vanaf een snackbar tot een elegante eetzaal, lounge bars, strandbars en uitgebreide watersportmogelijkheden; elke beachclub heeft een zorgvuldig ontworpen uitstraling en ambiance. Bent u niet zo van de ligbedjes en georganiseerde horeca, ga dan op zoek naar de openbare stranden.

Plage des Salins

Lokale ‘Tropeziens’ fluisteren dat dit hun favoriete strand is. Net ten noorden van Plage Pampelonne, heeft Plage des Salins slechts een bescheiden strandje van 600 meter met een simpel maar drukbezocht restaurant.

Stadse strandjes

Het leuke van stadse strandjes is dat sommigen op loopafstand liggen van het drukke centrum. Dat scheelt een hoop parkeer gedoe. De beste van de stadse strandjes is Plage des Canoubiers, ongeveer 200 meter lang, maar een goede 4 km van de stad. Plage des Graniers is een klein strand aan de andere kant van de Citadelle. In de zomer is het hier lekker druk, dus wie het eerst ligt, blijft vooral liggen. Het dichtst bij het centrum van St. Tropez met aparte baaien zijn de Plage de la Ponche en de Plage Fontanette. Wie St. Tropez stapvoets binnenrolt, ziet Plage de la Bouillabaisse, een 500 meter lange strook zand volgebouwd met strandclubs. Wie liever van rust en natuur geniet, vermijdt deze plek.

Kijk hier voor de exacte ligging van de stranden.


View Saint-Tropez Beaches in a larger map

Share This