Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

De drie leukste Cote Azur kerstmarkten: Cannes, Nice en Monaco

Door in Blog met 0 Comments

CANNES

Hadden we in eerdere jaren nog de data van ieder gehucht en dorp met een Cote Azur kerstmarkt, dit jaar beperken we ons tot de drie leukste Kerstmarkten in Zuid Frankrijk. Gewoontegetrouw is de kerstmarkt in Cannes de eerste Kerstmarkt aan de Cote Azur die open gaat. Het is dit jaar wel een beetje een raar gezicht zo in de volle zon; maar al vanaf 28 november kunt u de winterse sfeer nadoen bij de zestig houten chalets. Er is uiteraard glühwein te koop en de kinderen kunnen een rondritje op een pony maken. Hihaa! Voor de lekkerbekken onder ons heeft men tijdens Kerst een gastronomische hoek ingericht waar u heerlijkheden kunt proeven zoals everzwijn gevuld met oesters, hertengewei in rendiergelei en rauwe konijnenbout. Of handgemaakte verse negerzoenen in exquise smaken. Krijgt u al een beetje honger?

NICE

Gaat het u niet om lekker eten maar wilt u naar een Kerstmarkt op meer niveau en het iets hogerop zoeken? Dan pakt u de arreslee om een andere altijd gezellige kerstmarkt te bekijken; nl die in Nice. De Kerstmarkt in Nice opent op 5 december en op de Place Massena staan ook hier weer de winterse ski chalets, afgeladen met sieraden en handgemaakte prullaria voor de toerist die toch iets wil kopen. Voor vijf euro huurt u natuurlijk een paar schaatsen om de benen te laten zwieren op de traditionele ijsbaan. Wanneer u draaierig bent geworden na zoveel short track bochten, is het beste recept een verse Socca, de lokale zoute pannenkoek van Nice. Eenmaal bijgekomen bewondert u de verlichting en lasershow op de gevels; deze is weer van grote klasse. Dat lichtspektakel ziet u nog beter vanuit het reuzenrad. Vergeet geen sjaal mee te nemen; het is daarboven echt een stuk kouder. De Kerstmarkt in Nice is gewoon altijd gezellig en in feite altijd hetzelfde.

MONACO

Dat kan niet worden gezegd van de Kerstmarkt in Monaco; daar weten ze ons ieder jaar weer te verrassen. Soms zijn de huisjes van echte peperkoek gemaakt en rijdt de Kerstman in een Bentley Convertible rond. Of dit allemaal waar is, moet u zelf maar gaan bekijken. De vaste schaatsbaan is in ieder geval weer geopend. En kunt u er Hollandse oliebollen kopen, maar ook een glas champagne en oesterflappen. Denkt u leuk om ’s-avonds na het eten nog even te schaatsen; vergeet dan niet dat de schaatsbaan al om 19.00 uur sluit, met uitzondering van zaterdag. Dan mag u een uurtje langer schaatsen tussen de miljonairs. Veel plezier en Fijne Kerstdagen!

C-est-bientot-le-Marche-de-Noel-a-Monaco_480x360

Share This