Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Een huis in Frankrijk kopen binnen 17 seconden

Door in Blog met 0 Comments

Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar de meeste makelaars in Zuid-Frankrijk kunnen dit wel bevestigen: ‘U koopt een huis binnen 17 seconden.’ Het heeft niets te maken met een zonnige dag, of een geurende appeltaart in de oven. Het maakt ook niet uit of de huidige eigenaars overal rommel hebben liggen. Of dat een buitendeur zichtbaar verrot is. Als u een woning in Frankrijk binnenloopt, dan voelt u meteen: ‘Hier kan ik wel wonen.’ Sterker nog, u hebt onbewust al besloten dat u hier gaat wonen.

En hoe verder u door het huis loopt, of het appartement, des te zekerder weet u het. Het huis voelt goed, dus uw onderbewustzijn heeft al uw keuze gemaakt: dit wordt uw huis in Frankrijk. Terwijl uw hart weer een sprongetje maakt en u al aan het bedenken bent welke tuinmeubels u gaat kopen, kijkt u semi-geïnteresseerd samen met de verkopende makelaar naar de niet interessante meterkast, de keukenlade die vanzelf dichtgaat en de berging die uitpuilt met de inhoud van een groot gezin.

Een huis in Frankrijk kopen binnen 17 seconden

Natuurlijk mompelt u voor de vorm nog wat over de lage energienorm van dit huis, en dat u waarschijnlijk alle ramen gaat vervangen. U zegt dit alleen maar in de hoop dat er nog wat van de prijs af gaat, maar diep in uw hart kijkt u verlangend uit naar de lange zomers die u in dit huis zult doorbrengen. Met alle ramen open.

De eerste zeventien seconden vanaf het moment dat u uit uw auto stapt, het huis bekijkt en verwachtingsvol naar binnenloopt zijn cruciaal voor uw beslissing. Hangt er een goede energie in het huis en voelt het als thuiskomen, dan weet u genoeg. Gelukkig heeft u professionele begeleiding bij u in de vorm van een Nederlandse aankoopadviseur, anders was u direct huilend van blijdschap in de armen van de verkopende makelaar gevallen.

Een belangrijke beslissing neemt u met uw hart

Als u voor een belangrijke beslissing staat zoals een huis kopen in Frankrijk, dan neemt u de juiste beslissing door te luisteren naar wat uw intuïtie u vertelt. Laat alle scenario’s door uw hoofd gaan (A – niet kopen en eeuwig spijt, of B – wel kopen en genieten van het leven) en voel welke beslissing uw hart het snelst doet kloppen. Sommige mensen raken zo overweldigd door het gevoel van thuiskomen in een ander huis, in een ander land. Ze sluiten daarom hun ogen, halen diep adem en vragen aan het Universum of ze een goede beslissing nemen om dit huis in Frankrijk te kopen. Als er geen bliksemslag bij heldere hemel volgt, is kopen een goede beslissing.

De aankoop adviseur kent u inmiddels goed genoeg om te zien dat dit bezoek niet zonder gevolgen zal zijn. Hij of zij zal namens u een goede prijs uitonderhandelen waar iedereen tevreden mee is. Het aankoop proces van een woning in Frankrijk duurt jammer genoeg langer dan zeventien seconden. Om precies te zijn gemiddeld 7.257. 600 seconden zijnde 12 weken voordat u de sleutel heeft. Maar daarna kunt u eindeloos gaan genieten van uw huis in Frankrijk. Gefeliciteerd!

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, auteur, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden over uiteenlopende onderwerpen. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius en Ibiza.