Een huis kopen op Mauritius - Wonen aan de Côte Azur
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Een huis kopen op Mauritius

Door in Mauritius onroerend goed investering met 0 Comments

 

Kenners noemen Mauritius ook wel ‘het Paradijs voor Gevorderden’. In Europa is de Côte d’Azur natuurlijk het beste plekje op Aarde maar wie een stapje verder durft te gaan qua investering en genieten, komt al snel uit bij Mauritius. Dit tropisch eiland ligt midden in de Indische Oceaan maar tevens precies tussen de opkomende markten van Afrika, het Midden Oosten en Azië. Voor ondernemers is Mauritius nog eens extra interessant door het zachte belasting klimaat. Verderop leest u meer over de fiscale voordelen van dit ‘Singapore van Afrika’.

Saint Tropez van Mauritius

De eenvoud en de stilte van de witte stranden en wuivende palmbomen wordt natuurlijk afgewisseld met een beetje leven in de brouwerij. De Grand Baie aan de Noordkust noemt men niet zonder reden het Saint Tropez van Mauritius.

Hier zijn de restaurants, de clubs en chique hotspots voor de jetset. U staat er versteld van hoeveel beroemdheden naar Mauritius op vakantie gaan. En u kunt hier – via ons – gewoon een appartement kopen.

Voor de echte lokale sfeer zit u eerste rij in de hoofdstad Port Louis; een smeltkroes van verschillende culturen. U kijkt hier uw ogen uit; het is een levendige en gezellige boel. De Bazar Central is de centrale markt en bestaat al meer dan 200 jaar. Hier vindt u behalve fruit, groenten en ander etenswaar ook lokale medicijnmannen die u op hun eigen manier kunnen behandelen en zelfgemaakte medicijnen aan u verkopen.

Lekker eten op Mauritius

Met de invloed van de Fransen en de geraffineerde Franse keuken is het geen wonder dat u juist op Mauritius heerlijk kunt eten. De samensmelting van o.a. Creoolse en Indische gerechten is er een menu ontstaan met combinaties die bijna nergens anders zijn te vinden.

Mauritius is niet enkel een bestemming voor de rijken. U vindt er uiteraard high-end resorts voor de jetset, maar ook prima luxehotels die verbazend goed betaalbaar zijn, en dat verhoogt de vakantievreugde natuurlijk. En bedenk dat je er ook bijzonder lekker kunt eten. Het eiland was vroeger gekoloniseerd door de Nederlanders, de Fransen en de Britten en samen met de Creoolse en Indische invloeden zorgt dit voor een boeiend menu aan heerlijke en gevarieerde gerechten zoals je die nergens anders kunt proeven.

pool-penthouse-kopen-mauritius

Een huis kopen op Mauritius

De jetset kent Mauritius vooral door de tropische stranden, cocktails uit een kokosnoot en overal hagelwitte stranden uit de Bounty reclame omringd door een azuurblauwe zee. Hier is loungen de grote activiteit al lenen de weersomstandigheden zich ook perfect voor windsurf en kitesurf activiteiten.

Watersport op Mauritius

Het Blue Marine Park is ideaal voor beginnende snorkelaars; met een diepte van slechts 5 meter kan je hier al een enorme hoeveelheid kleurige vissen, zeepaardjes en zeeschildpadden tegenkomen.

Heb je eenmaal je PADI duikdiploma, dan kan je verder de zee in, bij voorkeur naar de westkust van Mauritius. Hier zijn heel wat grotten te ontdekken en honderden scheepswrakken, waaronder oude piratenschepen.

Natuur op Mauritius

De foto’s laten het al zien; wonen op Mauritius is wonen middenin de natuur. Vooral het Zuiden en het Zuid Westen is bijzonder.

Een bekende trekpleister is Ganga Talao, een kratermeer in hartje Mauritius. Het meer noemt men Le Grand Bassin genoemd en is voor hindoes een heilige plek. Rondom Ganga Talao vind je dan ook verschillende hindoeïstische tempels en beelden.

Het dorpje Charamel is ook prachtig en ligt midden in een natuurgebied. Bezoek hier de 80 meter hoge Charamel watervallen en de Zevenkleurige heuvels; een gebied dat zeven kleuren rood heeft als herinnering aan de vele vulkaanuitbarstingen.

Voor wie een appartement koopt op Mauritius, zal zeker ook de botanische tuinen van Pamplemousses bezoeken met immens grote waterlelies en eeuwenoude baobab bomen. Vergeet ook niet het Casela Nature & Leisure Park voor bijzondere orchideeën en exotische vogels.

Welkom op Mauritius

Mauritius is een tropisch eiland in de Indische Oceaan, gelegen op 850 kilometer ten oosten van Madagaskar en 1.800 kilometer ten oosten van het Afrikaanse vasteland. Het is een relatief klein eiland; 70 kilometer lang en 40 kilometer breed.

Mauritius staat recent bovenaan het lijstje TOP 10 droombestemmingen en is niet zonder reden. Wonen aan de Côte d’Azur heeft deze tropische bestemming toegevoegd aan de real-estate portfolio en in samenwerking met een Franse projectontwikkelaar bieden wij nu ook een aantal exclusieve appartementen op het eiland Mauritius aan.

Mauritius kent een tropisch klimaat en kan het hele jaar door bezocht worden met temperaturen die altijd tussen de 24 en 33 graden Celsius zijn. Ook ’s nachts daalt de temperatuur niet lager dan 15 graden.

Fiscale voordelen op Mauritius

Behalve heerlijk wonen is er nog een aantal argumenten die Mauritius extra aantrekkelijk maken.

Mauritius is een zelfstandige eilandstaat in de Indische Oceaan. Wie voor minimaal 500.000 US dollar onroerend goed in een door de overheid aangewezen project investeert, wordt officieel inwoner. De inkomstenbelasting is er slechts 15 procent en er zijn aftrekposten voor buitenlandse verdiensten. Erfbelasting bestaat er niet.

Mauritius is al jaren dé grote uitvalbasis voor westerse multinationals die de Indiase markt op willen of anders wel voor financiële instellingen die in India investeren. Zij kiezen Mauritius vooral vanwege het gunstige belasting- en ondernemingsklimaat en de goede regulering van de financiële sector.

U kunt als buitenlandse partij hier relatief snel, veilig en eenvoudig een holding of fonds laten opzetten waarmee je vervolgens zeer voordelig kunt opereren of investeren in landen waarmee Mauritius een belastingverdrag heeft. Vooral India is in dat opzicht razend populair.

Buitenlandse investeerders zijn in Mauritius bijzonder weinig kwijt aan belasting. Over de offshore activiteiten is men op het eiland slechts 20 procent belasting verschuldigd. Maar daarover kunnen ondernemingen weer tot 80 procent korting krijgen als ze aan de juiste voorwaarden voldoen. Uiteindelijk kan dat betekenen dat je als onderneming slechts drie procent effectieve belasting hoeft te betalen. Veel andere soorten belastingen, zoals dividend- of vermogensbelasting, worden hier zelfs helemaal niet geheven.

Telt u daarbij op de overweldigende natuur, de zeer gewilde bestemming, het aantal groeiende toeristen en de stabiele en bloeiende economie, dan is Mauritius een waardevolle en waardevaste investering die de komende tijd met het eiland mee kan groeien. Bezoek onze speciale website over Nieuwbouw op Mauritius.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.