Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Een verdreven koning, gratis snoep en Nice China Airport. 

Door in Blog met 0 Comments

Het volk heeft gestreden en gewonnen. De – vooral papieren – strijd in de vorm van een petitie met meer dan 160.000 handtekeningen tegen het tijdelijk geannexeerde stukje strand bij Cannes, Vallauris door de Saudische Koning is voorbij. De arme Koning wilde, net als eerdere jaren een hele maand in Zuid Frankrijk blijven met zijn gevolg van ruim 1000 man/vrouw personeel. Het was wat ongelukkig van de Koning om eerst een illegale lift neer te zetten, toen het strand af te sluiten en vervolgens te verbieden dat er vrouwelijke agenten op het strand zouden patrouilleren. Zij konden mannelijke gasten of de Koning himself misschien wel met ontbloot bovenlijf zien. En dus mochten vrouwelijke agenten geen diensten draaien in de buurt van de Arabische Koning. Het moet niet veel gekker worden. Ach ja, tradities en gebruiken uit een tijd ver ver achter ons, ergens uit de woestijn, kunnen misschien ook maar beter wegblijven. De Franse overheid kneep overall een oogje dicht maar de Koning besloot deze week al te vertrekken. “Kut Fransen!” schijnt hij geroepen te hebben. De lokale ondernemers huilen nu omdat er geen honderdduizenden euros extra omzet valt te vieren. De lokale bevolking staat in ieder geval triomfantelijk met klaptafel en klapstoel op hun stukje strand te lachen.

De Franse overheid slaat wel vaker de plank mis; aan de grens heft men een charme offensief gelanceerd waarbij politie agenten snoepjes uitdelen aan vakantiegangers met kinderen in snikhete auto’s. Los van het feit dat snoep slecht is voor je kinderen, heeft men ook veel kritiek gekregen of de agenten niets beter te doen hadden. Stakende boeren wegslepen bijvoorbeeld, of vluchtelingen terug naar Italië brengen. De actie is alweer gestopt op last van het publiek.

Dat publiek kan de komende jaren kijken of andere overheden het beter doen. Zo komt Nice Airport toch in Chinese handen en is iedereen benieuwd wat de Chinezen gaan veranderen. Het was voor hen in ieder geval een koopie. Nog meer koopjes kunt u deze weken scoren in de derde ronde van de zomer uitverkoop. Spijkerbroeken voor 5 euro, t-shirts voor 2 euro en dan komt het niet eens uit China. Omdat het zo enorm heet is geweest, had niemand enige puf om te shoppen. Met temperaturen tegen de veertig graden aan, blijft het ook de komende weken gewoon heel warm. Zo warm dat de ecoli-bacterie weer is opgedoken bij Saint Laurent du Var; u wordt geadviseerd daar even niet het zeewater in te slikken. In de baai van Cannes kunt u wel rustig zwemmen; de eerdere paniek dat er een haai was gezien berust op een social media grap. De daders zijn inmiddels opgepakt en aan de orca’s gevoerd in Antibesland. En zo lachen we de zomer door, zonder Arabische Koning maar met meer toeristen dan ooit en prachtige lange zomeravonden.

Share This