Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Facelift voor de Croisette boulevard Sainte Maxime, Zuid Frankrijk

Door in Blog met 0 Comments

De langverwachte renovatie van de Croisette in Sainte-Maxime is van start gegaan. De eerste fase van de renovatie werkzaamheden begon op 17 oktober 2022 en zal in totaal drie jaar duren. Burgemeester Vincent Morisse is trots dat zijn project eindelijk van start gaat. Het werk wordt in verschillende fases uitgevoerd met telkens een onderbreking tussen mei en september, als de toeristendrukte op gang komt. De renovatie is een van de grootste bouwprojecten van de gemeente sinds jaren.

De eerste maand zal worden besteed aan de voorbereiding van de eerste fase van de ontwikkeling, deze is gelegen tussen de parkeerplaats van het Parc des Myrtes en de bocht van de Grande Pointe, d.w.z. ongeveer 900 strekkende meter. Het kappen van vier palmbomen, het verplanten van elf andere, het demonteren van 47 lantaarnpalen, evenals dat van het reclamestraatmeubilair en het slopen van de plantenbakken zullen tijdens deze werkvoorbereiding worden uitgevoerd.

Facelift voor de Croisette boulevard Sainte Maxime, Zuid Frankrijk

Ook de vervanging van zes drinkwateraansluitingen (AEP) en het afvalwaternet over bijna 700 meter behoren tot de werkzaamheden die deze maand worden uitgevoerd. Een ander gevolg van de renovatie is dat alle parkeerplaatsen aan de kust worden verwijderd. Het dagverkeer mag tijdens deze voorbereidingsfase echter niet worden beïnvloed. De werken beginnen op 17 oktober en moeten contractueel eindigen op 30 april. Het zal voor een groot deel ook van het weer afhangen. Mogelijk blijft het rommelig tot een deel van de maand mei.

Nieuwe promenade

Naast het mooier en beter maken van de oostelijke toegang tot de stad, zal de renovatie ook de gebruikers in staat stellen om de promenade in bezit te nemen. Voetgangers en fietsers worden gescheiden door een plantenstrook, gebruikers worden vervolgens afgeschermd van voertuigen door een lage muur. Ook de plaatsing van halfbegraven containers staat op het programma. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om een ​​tweede toegang tot het Parc des Myrtes te creëren, ter hoogte van de rotonde.

De ontwikkeling zal in twee fasen plaatsvinden. Het tweede deel gaat over de sector van het Parc des Myrtes tot de Boulevard du Soleil. Deze werken staan ​​gepland voor oktober 2024. Ondertussen zal de gemeente actief zorg dragen voor het maritieme deel, met het aanleggen van onderwaterdijken in geotextiel waardoor de strook strand wordt gered. Als er geen onderwaterdijken worden aangelegd zal het geliefde strand verdwijnen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf oktober 2023. De kosten van het grondwerk worden geraamd op ruim 4 miljoen euro, subsidieaanvragen zijn in uitvoering.

Nieuwe bomen planten, parkeerplaatsen naar de overkant van de weg verplaatsen en vooral een echt fietspad aanleggen. De nieuwe Croisette ziet er over drie jaar fantastisch uit. “Het wordt leuk voor ons, maar we zullen geduld moeten hebben”, aldus een bewoner. De bouwwerkzaamheden bevinden zich op de hoofdweg van de Golf van St-Tropez. Het gemeentehuis probeert daarom de gevolgen te beperken.

Erosie

Deze grote facelift aan de kust vertegenwoordigt slechts de helft van het werk. Het andere grote project zal op zee zijn, om te proberen het fenomeen kusterosie te stoppen. “We zien dat het strand wordt opgegeten, het verdwijnt langzaam. Een paar jaar geleden hadden we zo’n 20 meter strand, nu is dat teruggebracht tot 10 meter”, oordeelt Greg Tony, eigenaar van een snack bij de Croisette.

Het plan is om onderwaterdijken te installeren. Op zo’n honderd meter van de kust komen deze golfbrekers. Ze breken de deining op de dag van zware zee en beperken het verdwijnen van het zand. De uitdaging voor Sainte Maxime is het zo lang mogelijk uitstellen van het verdwijnen van de stranden. Het zijn kolossale werken, en spectaculair qua uitvoering. Vakantiegangers richting Sainte Maxime, Grimaud of Saint Tropez zullen tussen mei en september geen last hebben van de werkzaamheden.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius, Bali en Ibiza.