Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Festival des Jardins; een tuinfeestje langs de Zuid Franse kust

Door in Blog met 0 Comments

Fransen zijn trots op hun land. Daar hebben ze alle reden toe; met al die ongerepte natuur, de gastronomische keuken en het Frans voetbalelftal (au). Omdat diep binnen iedere Fransman historisch gezien een boer schuilt, en dat bedoelen we zeker niet negatief, voelt de Fransman en de Française zich van nature sterk verbonden met het plattelandsleven. Wie over een tuintje of tuin beschikt, besteedt hier dan ook graag veel aandacht aan; een tuin is voor de Fransman iets waardevols.

Het mooiste Franse tuintje ligt natuurlijk in Versailles. Ruim 800 hectare groot met 200.000 historische bomen, 372 marmeren en bronzen beeldwerken en 600 antieke fonteinen. Alle koningen Lodewijk en ook de laatste Koningin van Frankrijk: Marie-Antoinette waren graag in deze tuin te vinden. En ze hebben smaak; de huidige tuinman bestelt ieder jaar zo’n 4 miljoen tulpenbollen uit Nederland.

Festival des Jardins; een tuinfeestje langs de Zuid Franse kust

Festival des Jardins

In de Alpes Maritimes zijn prachtige tuinen te vinden en met het groeiend aantal toeristen ontstond het idee voor een nieuw festival: het Festival des Jardins. Het veelzeggende thema luidt dit jaar: ‘het ontwaken van de zintuigen’. In de steden Antibes, Cannes, Grasse, Menton en Nice worden ruim 200 evenementen georganiseerd en tien lokale tuinen zijn genomineerd om door het publiek tot Mooiste Tuin aan de Côte d’Azur te worden verkozen. Een aantal activiteiten is openbaar en gratis toegankelijk. Zoals in Nice: Jardin Albert 1er, Antibes – Juan-les-Pins: Pinède Gould, Cannes: Jardin de la Villa Rothschild, Grasse: Jardin de la Villa Fragonard, Menton: Jardin Biovès. Het merendeel van de activiteiten is ook gratis, maar bij een klein aantal vraagt men een kleine vergoeding voor de entrée.

Programma Festival des Jardins

Op deze pagina vindt u de lijst van deelnemende tuinen en de adressen. Voor mensen met groene vingers, rustzoekers, grasduiners, Groen Links of Groen rechts stemmers, boomknuffelaars, plantaardige mensen en iedereen die de natuur liefheeft. Tot 1 mei kunt u genieten van de mooiste tuinen op de mooiste locaties aan de Côte d’Azur.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, auteur, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden over uiteenlopende onderwerpen. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius en Ibiza.