Fiets huren in Nice? Met Holland Bikes wordt het leuk én leerzaam!

Fiets huren in Nice? Met Holland Bikes wordt het leuk én leerzaam!

Door in Blog met 0 Comments

In het hart van Nice zit Holland Bikes, een écht Nederlands fietsenverhuur bedrijf dat natuurlijk alleen maar oerhollandse fietsen verhuurt. Holland Bikes is de grootste gespecialiseerde stadsfietsaanbieder in Frankrijk met verkoop en servicepunten in alle grote steden en meer dan 250 dealers. We zijn hier op uitnodiging van Willemijn die de winkel in Nice runt. De Holland Bikes vestiging in Nice houdt zich met name bezig met fietsverhuur en fietstours. ‘Het lijkt mij leuk om jullie eens mee te nemen op de fiets door Nice. Wie weet ontdekken jullie ook nog nieuwe dingen in de stad!’ vertelt Willemijn enthousiast door de telefoon. Dat lijkt mij wel wat: een fiets huren in Nice en zo gezegd, zo gedaan; samen met onze meiden staan we een paar weken later voor de deur waar zo’n twintig fietsen staan uitgestald. We kunnen kiezen uit zo’n 70 fietsen van betrouwbare merken zoals Gazelle en Batavus. Uiteraard heeft Holland Bikes in Nice ook elektrische fietsen te huur. Voor grote gezinnen met klein grut zijn er ook speciale kinderzitjes en kinder/bagagekarretjes verkrijgbaar.

Fiets huren in Nice?

We krijgen een flesje water in het fietsmandje en dan vertrekken we. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en deed alles op de fiets, maar fietsen door Nice is na twaalf jaar toch weer even wennen. Gelukkig raken de locals steeds meer gewend aan het verschijnsel ‘fiets’ mede door het succes van de Velo Bleu. Holland Bikes verhuurt niet alleen fietsen voor een dag of een week, maar geeft ook rondleidingen op de fiets. We rijden dapper achter Willemijn aan die er de vaart in houdt. Dubbel geparkeerde auto’s worden soepeltjes omzeild en zo’n vijf minuten later staan we ineens op een plein. En best een mooi plein; sterker nog, ik had dat plein nog nooit gezien terwijl ik vaak genoeg in de buurt ben. Willemijn vertelt de historie van het plein en over de geschiedenis van Nice. Dat plein speelde daarin een belangrijke rol en het standbeeld vertelt precies hoe en waarom Nissa door de jaren heen Nice is geworden.

Met Holland Bikes op de fiets door Nice, leuk en leerzaam!

 

Mooie verhalen op de fiets door Nice

Terwijl we verder door Nice rijden krijg ik een steeds grotere glimlach; dit is echt leuk om te doen. Je ziet veel meer van de stad dan in de auto of lopend; op de fiets door Nice maakt de stad voor de bezoeker een stuk handzamer. We rijden via de antiekbuurt naar de haven waar we even stil staan voor een slokje water. Precies op dat moment klinkt er een harde doffe klap; alsof iemand met carbid schiet. Dit wordt blijkbaar iedere dag gedaan in Nice, precies om 12.00 uur. We luisteren ademloos naar het verhaal van een rijke edelman en zijn vrouw die altijd maar in Nice aan het winkelen was. Wat dit precies met die doffe knal te maken heeft, hoort u natuurlijk van Willemijn of haar collega’s als u met Holland Bikes door Nice fietst.

Op de fiets door Nice langs musea en kerken

De fietstocht duurt gemiddeld drie uur en u kunt kiezen uit verschillende routes. Wij rijden verder langs de gerenoveerde boulevard en staan stil bij diverse musea die verstopt zijn in prachtige landhuizen. Ooit kwam de zee tot aan de voordeur; inmiddels zijn de huizen officieel Franse monumenten en opgesteld voor het publiek. Dan fietsen we een beetje het achterland in en komen zo in de Russische buurt. Nice is groot en internationaal beroemd geworden door aristocraten uit met name Engeland en Rusland die hier kwamen overwinteren. Totaal onverwacht staan we ineens oog in oog met een Russische kerk, het lijkt wel uit een sprookje. We mogen gratis naar binnen en kijken ook hier onze ogen uit; wat jammer eigenlijk dat we hier al twaalf jaar wonen en dit nog steeds niet hadden gezien.

De drie uur zijn snel voorbij en we rijden langzaam terug naar de Holland Bikes winkel. Dat was een leuke ervaring en zeker aan te bevelen voor iedereen die op vakantie naar Zuid Frankrijk gaat.

Hollandse korting op een Hollandse fietshuur of tour

Voor de lezers en vrienden van Wonen aan de Côte d’Azur hebben we natuurlijk een typisch Hollands kadootje voor u weten te regelen: korting! U kunt uw huurfietsen of uw fiets tourtocht reserveren en dan de volgende code vermelden: HB 0610. U krijgt dan 10% korting;-)

Nog even de meeste gestelde vragen op een rijtje voor fiets huren in Nice

Hoe lang duren de tours met gids ?

De tours duren drie uur inclusief pauze. Ze zijn over het algemeen heel relaxed, want de bedoeling is zoveel mogelijk van de stad te genieten en op de mooie plekjes te stoppen.

Hoe groot zijn de groepen over het algemeen ? 

Een groep bij Holland Bikes in Nice bestaat uit 4 tot 15 personen per gids. Mochten er voor een bepaalde tour minder dan 4 inschrijvingen zijn, dan probeert Holland Bikes in Nice de tour samen te voegen met een andere geplande tour.

Kan ik een privé tour boeken voor mijzelf met vrienden of familie ?

Dat kan zeker ! U hoeft alleen maar bij uw reservering aan te geven dat u een privé tour wenst.

Wat zijn de prijzen voor een tour  ? 

De prijs ligt tussen de 29€ en 35€ per persoon, afhankelijk van de stad. Er zijn speciale tarieven voor kinderen en grote groepen. De details vindt u bij elke tourbeschrijving.

Waar is de ontmoetings- en startplaats ?

De details van de ontmoetings- en startplaats staan aangegeven op de Holland Bikes website voor elke specifieke tour. Zorg er aub voor dat u 15 minuten voor het vertrek aanwezig bent. Aarzel niet in geval van vragen contact met ons op te nemen per telefoon (bij Holland Bikes wordt altijd Nederlands of Engels gesproken).

Kunnen kinderen mee op de tour ? 

De tours zijn al toegankelijk voor kinderen vanaf 12 jaar die zelf mee kunnen fietsen op een volwassen fiets. De hele kleintjes tot 22 kg kunnen mee in een kinderzitje bij de ouders achterop (graag wel even bij de reservering aangeven).

Wat gebeurt er als het regent ? 

U kijkt het aan en bepaalt zelf of u met de tour meewilt. Van Holland Bikes krijgt u in ieder geval een regenponcho tegen het slechte weer en onderweg kan ook worden gescholen. De meeste gasten hebben zelfs met slecht weer een leuke tijd, maar u neemt zelf de beslissing of u meegaat.

Wat is de annulerings policy ? 

Die heeft Holland Bikes niet. Uw plaats in de tour wordt weliswaar door Holland Bikes gereserveerd, maar u betaalt altijd pas ter plekke. Komt u niet opdagen dan krijgt u van Holland Bikes echt geen boete. U mist dan alleen een hele leuke ervaring.

Kan ik mijn bagage kwijt ?

Natuurlijk ! Het wordt veilig opgeborgen en na de tour neemt u het weer mee.

Moet ik mijn tour vooraf boeken ?

Ja, om uw plaats te garanderen, verzoekt Holland Bikes om niet later dan twee dagen van te voren te boeken. Wilt u voor de volgende dag boeken, bel dan even naar de reserveringslijn +33 (0)7 68 79 61 85 om te checken of er nog plek is.

Op welke dagen worden de tours gegeven ?

Dit staat voor elke tour precies aangegeven op de website.

Kan ik de taal kiezen van mijn tour ?

Dat kan inderdaad. Holland Bikes heeft Nederlandse, Franse, Engelse en Duitstalige tours.

En de meeste gestelde vragen over fiets huur in Nice

Moeten we een borg betalen?

Ja, voor elk product vraagt Holland Bikes een borgsom. Het bedrag hangt af van twee factoren: De diefstalverzekering en het type product. Het exacte bedrag wordt in de winkel gegeven wanneer u uw fietsen huurt.

Wat is een diefstalverzekering?

Omdat we weten dat diefstal kan gebeuren, biedt Holland Bikes als optie een diefstalverzekering. Deze verzekering stelt u in staat om minder of geen toeslag te betalen als de fiets wordt gestolen.

De prijs van de verzekering hangt af van het type fiets en de huurperiode. Voor elk product zijn er twee soorten verzekeringen:

50% diefstalverzekering: In geval van diefstal brengt Holland Bikes u een toeslag van 50% van de borgsom in rekening.

100% diefstalverzekering: In geval van diefstal, wordt u volledig gedekt en hoeft u geen toeslag te betalen.

Let op: Holland Bikes dwingt u niet een diefstalverzekering af te sluiten. Wel raden wij het sterk aan. Want zonder diefstalverzekering, als uw fiets tijdens uw huur wordt gestolen, vraagt Holland Bikes u 100% van de borg te betalen.

Kan ik mijn fiets eerder of later terugsturen dan oorspronkelijk gepland?

Omdat Holland Bikes weet en begrijpt dat uw fietshuurperiode kan veranderen door het weer of een last minute wijziging in uw planning, doen wij ons best om flexibel te zijn. Als u de periode wenst te veranderen, laat het de winkel dan weten zodat wij u de beste service kunnen garanderen.

Wanneer moet ik de fietsen terugbrengen?

Voor een halve of hele dag huren vragen wij u om de fietsen te brengen gedurende de openingstijden van de winkel. Kiest u voor ons Pick and Go systeem (vooralsnog alleen in Parijs), dan kunt u de fietsen terugbrengen wanneer u zelf wilt, zelfs buiten onze openingstijden om.

Voor langere periodes, baseren wij onze prijzen op 24 uur huren. In dat geval kunt u de fietsen terug brengen in de avond voor de winkel sluit, of de volgende dag op het tijdstip dat u de fietsen heeft gehuurd (de aanvangstijd wordt op uw contract vermeld).

Hebben de fietsen manden en sloten?

Ale Holland Bikes fietsen hebben een slot. De meeste fietsen kunnen een mandje gemonteerd krijgen, maar we raden u aan dit te overleggen met de winkel.

Wat gebeurt als ik de sleutel verlies?

Geen paniek. Dit kan iedereen overkomen! Neem contact op met de winkel waar u de fiets gehuurd heeft om de beste oplossing te vinden.

Let op: Als we het slot moeten doorknippen, zal Holland Bikes u extra kosten berekenen aan het einde van uw huurprijs.

Wat gebeurt als ik een ongeval met de fiets heb?

Bij het huren van een fiets, wordt u er verantwoordelijk voor. Als de fiets beschadigd is, zullen wij u de prijs van de beschadigde delen aanrekenen. Betreffende het ongeval zelf, dat dient u bij uw persoonlijke WA verzekering melden.

Kan ik een karretje achter de fiets hangen?

In theorie wel, als u een fiets zonder bagagedrager heeft. Het zal echter afhangen van de diameter van uw zadelstang. Wij raden u aan om met uw fiets naar de winkel te gaan en om de kwestie te bespreken met onze monteur alvorens een aanhanger te huren.

Kan ik een kinderzitje op mijn eigen fiets zetten?

Op de bagagedrager van uw fiets kan een kinderzitje geplaatst worden. Wij helpen u bij het installeren van het zitje.

Moet ik vooraf reserveren?

Dit raden wij zeker aan. Afhankelijk van de tijd van het jaar is het echter min of meer belangrijk. Als u fietsen in de zomer wilt huren raden we u aan om zo snel mogelijk online te boeken.

Holland Bikes heeft een beperkte voorraad speciale en originele fietsen (bakfietsen, kinder- en volwassenen tandems, Lopifit ..), Reserveer ze voor uw komst.

Voor alle boekingen, ga naar onze website: www.hollandbikes.com en kies de winkel waar u wilt huren.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Ja! U kunt op elk moment uw boeking annuleren. Echter, als u binnen 48 uur voor de aanvang van uw fietshuur annuleert, garandeert Holland Bikes u de restitutie niet als u al een aanbetaling heeft gedaan.

Wat als ik erachter kom dat er iets op de fiets kapot is voordat ik deze in gebruik neem?

Holland Bikes garandeert een regelmatige controle en periodiek onderhoud van de fietsen. Het is echter mogelijk dat we een detail missen. Zoals aangegeven in uw contract, heeft u 30 minuten om de schade aan ons te melden.

Hoe kan ik mijn fietshuur betalen?

Holland Bikes accepteert contant geld en creditcards.

Wat gebeurt er als ik tijdens een fietstocht een lekke band krijg?

Nogmaals, geen paniek! Onze fietsen hebben anti-lekbanden. Niettemin zijn we ons ervan bewust dat er altijd iets kan gebeuren. Daarom hebben we een gratis reparatie service. Voor meer informatie over deze service, neem even contact op met de verhuurwinkel.

Holland Bikes

2 rue Blacas

06000 Nice

citytoursnice@hollandbikes.com

Tel: +33 (0)7 68 79 61 85

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf. Woont sinds 2006 in Zuid Frankrijk. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.