Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Frankrijk stimuleert aankoop nieuwbouw voor verhuurmarkt Côte d’Azur

Door in Blog met 0 Comments

De verhuurmarkt in Fran krijk is snelgroeiend; hotels en air bnb’s zijn in de lange zomerperiode helemaal volgeboekt. Er is dus vraag naar meer verhuur objecten. U kunt 20% BTW terugvorderen van de Franse belastingdienst wanneer u een nieuwbouwwoning aan de Côte d’Azur koopt en deze investering beschikbaar stelt voor ‘seizoensverhuur op korte termijn’.

U doet dit met een jaarlijks contract met een conciërgedienst of para hotelier. Zij zullen uw woning op de markt brengen en de huurders een echte hotelservice bieden. U kunt ook zelf huurders aanbrengen wanneer u het alleen aan vrienden en bekenden wilt verhuren. Zij krijgen een factuur van de para hotelier dienst en betalen 10% BTW over het huur bedrag. De eigenaar moet het contract met de verhuurservice elk jaar vernieuwen, maar u kunt altijd van hotelservice veranderen.

Frankrijk stimuleert aankoop nieuwbouw woningen voor verhuurmarkt

Er zijn een paar regels om te voldoen aan de LMNP wet:

  • U moet een contract tekenen met een erkende para hotelier service
  • De woning moet 20 jaar op de korte termijn verhuurmarkt blijven
  • Op de huurprijs moet 10% BTW worden toegevoegd

Onze partner accountant Inextenso in Cannes, zal u begeleiden met het opstarten van de aanvraag en de jaarlijkse aangifte. Deze kosten bedragen ca 1000 euro per jaar. Mocht u de woning na 10 jaar willen verkopen, dan betaalt u het openstaande deel terug aan de Franse staat. Dus in dit geval 10 openstaande jaren, dus 50% van het ontvangen BTW bedrag.

Fiscale regels BTW terug bij nieuwbouw

Goed nieuws dus voor vastgoedbeleggers en slimme mensen op zoek naar nieuwbouw voor de verhuurmarkt in Zuid-Frankrijk. Ons netwerk bestaat uit professionele dienstverleners (Franse belasting accountant en para hotelier diensten) zodat iedereen voldoet aan de fiscale regels voor LMNP onroerend goed met een toeristische bestemming.

Wat betekent dit concreet? Als u een nieuw appartement koopt, kunt u de Franse belastingdienst vragen om de 20% BTW op nieuwbouw terug te betalen. Dus als u voor 800.000 euro koopt, kunt u onmiddellijk 160.000 euro terugkrijgen van de Franse staat. Dit proces kan in gang worden gezet na ondertekening van de definitieve koopakte.

Meer huurwoningen voor groeiende verhuurmarktDe verhuurmarkt in Zuid Frankrijk is booming; zowel Fransen uit het noorden als buitenlanders huren maar al te graag aan de Côte d'Azur.

Frankrijk is een van de meest populaire bestemmingen in de wereld. De Côte d’Azur trekt jaarlijks meer dan 13 miljoen bezoekers. Door meer woningen aan te bieden in de seizoens verhuurmarkt, stimuleert de Franse overheid de toeristische sector met de LMNP regel.

De LMNP wet geeft investeerders in nieuwbouw onroerend goed in Zuid Frankrijk extra motivatie om een grotere woning te kopen. Een groter en luxueuzer onroerend goed zal immers de inkomsten voor de eigenaars verhogen. En de Franse regering wint bij elke verhuur wanneer u 10% BTW bij de huurprijs optelt (en afdraagt).

Op dit moment hebben wij para hotelier diensten voor de regio Sainte Maxime, Theoule, Cannes, Golfe Juan en Antibes. Voor meer informatie over de verhuurmarkt, neemt u contact op met Ab Kuijer op ab@wonenaandecotedazur.nl

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.