Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Franse extra Plus Value belasting valt misschien toch mee.

Door in Blog met 0 Comments

De zware Plus Value belasting  in Frankrijk op de winst die een huizenverkoper op zijn pand maakt, lijkt voor EU-ingezetenen fors te worden worden teruggedrongen. Deze Plus Value belasting , oftewel extra vermogenswinstbelasting die Frankrijk onlangs introduceerde voor bezitters van onroerend goed, is volgens de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie voor een aanzienlijk deel in strijd met regels van de EU. Goed nieuws voor Nederlandse en Belgische huizenbezitters: het advies van die topjurist van de EU wordt meestal gevolgd door het hof.

Bij de verkoop van een huis in Frankrijk kijkt de belastingdienst mee of de verkoper erop vooruitgaat. Als dat zo is, moet hij afhankelijk van het aantal jaren dat hij het huis in eigendom had, een deel van de winst afdragen als Plus Value belasting. Dat kan oplopen tot maximaal 40,5 procent van de winst. Onderdeel is een heffing van 15,5 procent over die winst. Die heffing wordt aangemerkt als ‘sociale lasten’. Maar u betaalt die lasten al in eigen land en daarom zou U dat deel van de vermogenswinstbelasting niet hoeven te betalen, en zelfs kunnen terugvorderen. Tienduizenden Nederlanders hebben een huis in Frankrijk. Het oordeel van het hof inzake de Plus Value belasting wordt over enkele maanden verwacht.

Voor wie overweegt om iets te kopen in Frankrijk, betekent dit dat u gewoon een beetje winst kunt maken. Natuurlijk betaalt u Plus Value belasting over het verschil tussen aankoop en verkoop, maar minus de kosten zoals renovatie. Natuurlijk blijven er altijd onzekerheden hoe Frankrijk dan zijn begrotingstekort gaat terugdringen. Maar dat het over de rug van buitenlandse onroerend goed eigenaren gaat, is met de aankomende beslissing van de EU een stuk kleiner geworden. Misschien moeten ze in Parijs toch maar gaan nadenken over het miljarden kostende ambtenaren apparaat.

 

Share This