Geld verdienen in Zuid Frankrijk: verhuur of minder 'plus value' betalen
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Geld verdienen in Zuid Frankrijk: verhuur of ‘plus value’-belasting terugvorderen

Door in Blog met 0 Comments

Er zijn twee manieren om geld te verdienen in (Zuid) Frankrijk; de eerste meest voor de hand liggende is om in te spelen op de groeiende seizoensverhuur. Met een 1 slaapkamer appartement kunt u al wat extra geld verdienen door het te verhuren.

Seizoensgebonden huurinkomsten Zuid Frankrijk

Uw geld bewaren bij de bank helpt niet om uw financiële situatie te verbeteren. Maar investeren in onroerend goed in Zuid Frankrijk doet dat wel! De verhuur van een 1 slaapkamer appartement in een populair dorp levert ieder jaar voldoende inkomsten op om de jaarlijkse appartementskosten, uw vliegtickets en lunches op het strand te dekken voor als u het appartement zelf gebruikt. Als de woning een zwembad en / of uitzicht op zee heeft, gaat de huurprijs omhoog en stijgen uw inkomsten.

Sommige mensen zijn sceptisch vanwege de COVID-griepcrisis en de toekomst van het verhuren van een woning in Zuid-Frankrijk. Maar vergeet niet; Frankrijk heeft met 68 miljoen inwoners een aanzienlijke interne markt. Het zomerse verhuurseizoen van 2020 was een van de beste, dankzij de vele Fransen uit Noord- en Midden Frankrijk die een zomerhuis of appartement in eigen land huurden.

Investeer in een nieuwe villa in Port Grimaud

De nieuwe villa’s met zwembad op loopafstand van de stranden in de Golf van Saint Tropez bieden dan ook een geweldige kans. Met een investering tussen 800.000 en 900.000 euro wordt u de eerste eigenaar van een gloednieuwe villa op 1 kilometer van Port Grimaud.

Port-Grimaud, vaak het “Klein Venetië van de Provence” genoemd, ontworpen door architect François Spoerry in de jaren 60, staat wereldwijd bekend om zijn schoonheid, zijn zeldzaamheid en zijn rustige Provençaalse ambiance. De nieuwe villa’s worden in December 2020 opgeleverd en zijn onderhoudsvrij, hebben tien jaar garantie en zijn perfect te verhuren. De geschatte huurinkomsten bedragen tussen de 60-70.000 euro per jaar. In plaats van naar uw bankafschrift te kijken, kunt u ook naar een zonnige en meer winstgevende investering in Zuid-Frankrijk kijken! Vraag naar de brochure en het verhuuropbrengstschema via info@wonenaandecotedazur.nl

Claim uw Plus Value meerwaardebelasting terug

De tweede manier om geld te verdienen is interessant als u uw tweede woning in Frankrijk in 2018 heeft verkocht. Als u winst heeft gemaakt dan heeft u winstbelasting betaald, de zogenaamde Plus Value. Deze Plus Value winstbelasting in Frankrijk is deels inkomstenbelasting en deels sociale zekerheidsbijdragen. Het sociale zekerheids deel was discutabel omdat u de rest van het jaar al sociale zekerheids bijdragen betaalt in het land waar u woont. Deze dubbele sociale belasting is jaren het onderwerp van juridische procedures tegen de Franse staat. Uiteindelijk werd het Europese Hof ingeschakeld en die oordeelde dat de Plus Value-berekening moest worden aangepast.

Dien uw aanvraag in voor gedeeltelijke teruggave van de Plus Value

De winstbelasting over de Plus Value is daarom per 1 januari 2019 in uw voordeel gewijzigd. Verkocht u in 2018 uw tweede woning in Zuid-Frankrijk? Dan is het niet te laat. Maar de klok tikt! U kunt maar liefst 15,2% van de sociale bijdragen terugvorderen van de Franse staat. Hiervoor moet u natuurlijk verschillende formulieren invullen; Franse belastingambtenaren die geld moeten terugbetalen aan buitenlandse huiseigenaren maken het niet eenvoudig.

Service-oplossing voor teruggaaf van winstbelasting 2018

Gelukkig hebben wij een oplossing voor u klaarliggen in samenwerking met een gerenommeerd internationaal opererend juridisch kantoor in Nederland. Zij kunnen zij u helpen met een snelle aanvraag voor teruggaaf van Plus Value en dit indienen bij de Franse belastingdienst. U heeft hiervoor echter tot 31 december 2020 de tijd. Claim uw reeds betaalde Plus Value terug en stuur ons een e-mail op info@wonenaandecotedazur.nl

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.