Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Het getal van de week aan de Côte d’Azur: 2426

Door in Blog met 0 Comments

Cannes had een nieuwe bioscoop al heel lang op het verlanglijstje staan. Met de opkomende concurrentie van Polygone Rivièra in Cagnes, het bioscoop complex met 10 schermen en VIP-plaatsen met champagne, moest Cannes wel iets speciaals doen. In het Bastide Rouge wordt nu een nieuw complex gebouwd dat in 2018 klaar is. Dankzij private investeringen beschikt de nieuwe bioscoop  over 12 schermen met een gezamenlijke capaciteit van 2426 zitplaatsen. het complex kost maar liefst 28 miljoen; dus dat zal wel mooi worden.

Aan de Côte d’Azur houden we zo van films; dat is waarom we het filmfestival van Cannes natuurlijk hebben. Filmproducenten genieten ook van de Franse Rivièra vanwege het weer, het licht en de diversiteit in de omgeving; je kunt van rotsachtige bergen naar groene valleien, naar eilanden of drukke straten gaan binnen 30 minuten. En als we niet op het strand of in een lokaal restaurant zijn, dan gaan we graag naar de film. Vreemd genoeg zijn er in Cannes alleen maar oude bioscopen te vinden, vlakbij de haven en in de winkelstraten. Charmant, totdat je ontdekt dat de toilet ingang zich in het midden van de bioscoopzaal bevindt. U speelt op die manier wel even mee in de film van dat moment.
Beroemde films gemaakt aan de Franse Rivièra.
Hier zijn een aantal films die de Franse Rivièra op zijn best laten zien.

Alfred Hitchcock’s ‘To Catch a Thief’ (1955) met hoofdrollen voor Cary Grant en Grace Kelly. Een tijdloze romantische en glamoureuze Côte d’Azur met spectaculaire landschappen, uitzicht vanaf de rotsen, kustwegen, paleisachtige hotels, zon, zee en zand. De film werd enige maanden gedraaid vóór Grace Kelly de prinses van Monaco werd.
Jean de Florette‘ (1986), ‘Manon des Sources‘ (1986) en ‘La Gloire de Mon Père’ (1990) alle verfilmingen van romans geschreven door de beroemde Franse schrijver Marcel Pagnol. De films tonen de Provence aan het begin van de eeuw; een aantal van de landelijke gebieden zijn vandaag de dag nog steeds zo charmant en rustiek als ze in het begin van 1900 waren.
Dirty Rotten Scoundrels‘ is een Amerikaanse jaren ’80 komedie met Michael Caine en Steve Martin. Het scenario richt zich op twee oplichters waarvan de Franse Rivièra hun speeltuin is. Veel van de mooiste locaties van de Riviera, zoals het Grand Hotel du Cap Ferrat en de functie Villa Ephrussi de Rothschild zitten in de film.

French Kiss‘ uit 1995 met Meg Ryan en Kevin Kline werd gefilmd in Parijs en in verschillende delen van het zuiden van Frankrijk, voornamelijk in het dorp Valbonne en in Cannes.
Priceless‘ (Frans: Hors de Prix) is een 2006 Franse film met Franse komiek Gad Elmaleh (Jean), een barman die werkt in een luxe hotel, zich voordoet als een miljonair en Irène (Audrey Tautou), een echte gold-digger. Een groot deel van van de film werd gefilmd in Monaco’s beroemde Hotel de Paris.
Russell Crowe en Marion Cotillard in ‘A Good Year‘ (2006) vertelt het verhaal van een Britse makelaar die het kasteel van zijn oom en wijngaard in de Provence erft. Schitterende landschappen van de Provence Luberon vallei met de Vaucluse dorpen Bonnieux, Gordes en Ménerbes.
Ocean’s Twelve is het actievervolg op de beroemde Ocean’s Eleven, met in de hoofdrol George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon met prachtige beelden van Monaco en Cap Martin.

De Transporter met Jason Statham, is natuurlijk een actie film, over een huurling die in zijn snelle auto goederen vervoert (soms mensen) van Nice, Cannes naar St Tropez. Typische Luc Besson actiefilm de enige Franse regisseur met Hollywood-stijl.
En natuurlijk Grace van Monaco (2014), met Nicole Kidman en enkele interessante historische feiten over de relatie tussen Monaco en Frankrijk.

Share This