Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Het ideale team als u een huis wilt kopen in Zuid-Frankrijk

Door in Blog met 0 Comments

De meeste klanten die een huis willen kopen in Zuid-Frankrijk, de Provence of Parijs zijn hardwerkende ondernemers of managers op bestuursniveau. Deze doelgroep wil natuurlijk ook regelmatig genieten van een tweede huis met fraai uitzicht om er even helemaal uit te zijn. En waar kan dat beter dan in Frankrijk?

Het zuiden van Frankrijk is het deel van het land met onbegrensde mogelijkheden. Hier vindt u – binnen een uur autorijden – werkelijk alles wat u maar kunt bedenken. Van glitter en glamour aan zee met brullende Lamborghini’s tot eindeloze bergwandelingen met een verdwaalde berggeit. En van frisse ski afdalingen in de Alpen tot vers geurende groentemarkten op middeleeuwse dorpspleintjes. Een ander land bezoeken is ook snel gedaan; Barcelona ligt op slechts 6 uur autorijden (met Flitsmeister) en Monaco en Italië bezoekt u ook binnen het uur. Vanaf de luchthaven in Nice vliegt u inmiddels naar bijna tweehonderd bestemmingen.

Huizenprijzen stijgen in Zuid-Frankrijk

Kortom, een huis kopen in Zuid-Frankrijk is een investering die écht nooit gaat vervelen. En dus komt het moment daar dat u serieus gaat kijken wat er zoals te koop is. Voor de aspirant koper die twee jaar niet heeft gekeken hebben we een vervelende mededeling; de prijzen zijn weer gestegen.

Zuid-Frankrijk is altijd een solide investering

Dat is voor huisbezitters een solide zekerheid; het prijsniveau van woningen in Zuid-Frankrijk. Door de jaren heen is er wel eens crisis, maar dan nog gaan de prijzen nooit omlaag zoals in Spanje waar menig huiseigenaar regelmatig een hartverzakking krijgt door het geschommel van de waarde in onroerend goed. De Fransen houden bij een crisis gewoon de adem in en alles blijft bij het oude. Als er even niet wordt verkocht, dan komt die tijd wel weer.

De ideale woning bestaat niet

Het aanbod op Internet lijkt groot en als u eenmaal woningen heeft bekeken, dan ziet u dat de ideale woning eigenlijk niet bestaat. Er is altijd wel wat; er staat een boom die het uitzicht belemmert of er hangt een vervelende Franse elektrakabel tussen twee palen aan uw horizon. Die kabel kunt u overigens altijd in de grond laten plaatsen; het kost wat tijd, geld en moeite, maar het is mogelijk. Badkamers uit het Jaar Kruik, lelijke vloertegels in de huiskamer, ontsierende airco units, dat is allemaal vervangbaar. Het uitzicht, de ligging, het geluid in de omgeving en de kwaliteit van de buurt, dat zijn de belangrijkste punten om op te letten.

Schakel uw eigen notaris in

Heeft u eenmaal uw huis in Zuid-Frankrijk gevonden, dan doet u er verstandig aan om een eigen notaris in de hand te nemen om de koopakte op te stellen. Deze notaris staat aan uw kant en zal de dossiers van de verkoper extra goed doorlezen om te voorkomen dat u ineens wordt verrast met een aanschrijving van de gemeente dat u dat mooie bijgebouw moet slopen. Of de aanbouw.

Als geen vergunning is afgegeven voor een uitbouw en de tekening in het kadaster sterk afwijkt van wat de eigenaar u heeft getoond dan wilt u dat graag weten voordat u tekent. In sommige gevallen kan de notaris dit ‘rechtzetten’ in de nieuwe koopakte door alsnog conformiteit aan te vragen als het langer dan 15 jaar geleden is uitgevoerd en er nooit is geklaagd.

Hypotheek voor woning in Zuid Frankrijk

Bij de aankoop van een huis in Zuid-Frankrijk heeft u naast de notaris misschien ook financiering nodig. Nederlandse banken doen niets meer, maar regionale Franse banken bieden aan buitenlandse kopers nog steeds hypotheken voor onroerend goed in Frankrijk aan. Gaat u dit zelf organiseren, bereidt u zich dan voor op een geestelijke martelgang. Bij een bankfiliaal is het de normaalste zaak van de wereld dat u niets te drinken krijgt. Men laat u lang wachten omdat de klant maar een klant is. En geen Koning. Is er eenmaal een manager afgedaald van de hogere regionen in het bankwezen, dan krijgt u met een streng gezicht allerlei eisen om de oren geslingerd. Heeft u niet de karrevracht aan documenten paraat, dan geeft men u zuchtend een lijstje en een datum om terug te komen.

Zelf doen of professionele begeleiding

Maar als u zelfstandig en slim genoeg bent met veel vrije tijd om dit koopproces allemaal te doorstaan door zelf met makelaars af te spreken, een notaris in te schakelen en de bank hypotheek te organiseren, dan roepen wij Bravo voor uw doorzettingsvermogen. Voordat u eenmaal de sleutel in handen heeft, moet u ook nog even het water, elektra, internet en de verzekeringen regelen. Pas dan kunt u ongestoord genieten van uw uitzicht en de rust.

Dan gaat na een maandje in uw nieuwe huis die tegelvloer u irriteren. En de kraan van de badkamer lekt en piept. Tijd voor een verbouwing! Dat is het volgende avontuur want verbouwen in Zuid-Frankrijk is veelal een sprong in het diepe waar kwaliteit en deadlines moeilijk te vinden zijn.

Wie echter de service en dienstverlening inschakelt van Living on the Cote d’Azur heeft de beschikking over een compleet team van ervaren aankoopadviseurs, Engelsprekende notarissen, vriendelijke bankmanagers en sterke bouwvakkers. Kortom, het ideale team als u zonder frustratie wilt worden ontzorgt bij de aankoop van een huis in Zuid-Frankrijk.

Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking per telefoon of Zoom.

Request More Information

Listing single view form at bottom
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius, Bali en Ibiza.