Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Hoe kunt u 20% BTW op nieuwbouw in Zuid Frankrijk terugvragen?

Goed nieuws voor vastgoedbeleggers en slimme mensen op zoek naar nieuwbouw in Zuid-Frankrijk. Wij hebben een netwerk gebouwd met professionele dienstverleners (Franse belasting accountant en para hotelier diensten) om te voldoen aan de fiscale regels voor LMNP onroerend goed met een toeristische bestemming.

Wat betekent dit concreet? Als u een nieuw appartement koopt, kunt u de Franse belastingdienst vragen om de 20% BTW op nieuwbouw terug te betalen. Dus als u voor 800.000 euro koopt, kunt u onmiddellijk 160.000 euro terugkrijgen van de Franse staat. Dit proces kan in gang worden gezet na ondertekening van de definitieve koopakte.

Hoe kunt u 20% BTW op nieuwbouw terugvragen?

U kunt 20% BTW terugvorderen van de Franse belastingdienst wanneer u een nieuwbouwwoning aan de Côte d’Azur koopt en deze investering beschikbaar stelt voor ‘seizoensverhuur op korte termijn’. U doet dit met een jaarlijks contract met een conciërgedienst of para hotelier. Zij zullen uw woning op de markt brengen en de huurders een echte hotelservice bieden. U kunt ook zelf huurders aanbrengen wanneer u het alleen aan vrienden en bekenden wilt verhuren. Zij krijgen een factuur van de para hotelier dienst en betalen 10% BTW over het verhuurd bedrag.

De eigenaar moet het contract met de verhuurservice elk jaar vernieuwen, maar u kunt altijd van hotelservice veranderen.

Er zijn een paar regels om te voldoen aan de LMNP wet:

  • U moet een contract tekenen met een erkende para hotelier service
  • De woning moet 20 jaar op de korte termijn verhuurmarkt blijven
  • Op de huurprijs moet 10% BTW worden toegevoegd

Onze partner accountant Inextenso in Cannes, zal u begeleiden met het opstarten van de aanvraag en de jaarlijkse aangifte. Deze kosten bedragen ca 1000 euro per jaar. Mocht u de woning na 10 jaar willen verkopen, dan betaalt u het openstaande deel terug aan de Franse staat, dus in dit geval 10 openstaande jaren, dus 50% van het ontvangen BTW bedrag.

Meer huurwoningen voor groeiend Frans toerisme

Frankrijk is een van de meest populaire bestemmingen in de wereld. De Côte d’Azur trekt jaarlijks meer dan 13 miljoen bezoekers. Door meer woningen aan te bieden in de seizoensverhuurmarkt, stimuleert de Franse overheid de toeristische sector met de LMNP regel.

De LMNP wet geeft investeerders in nieuwbouw onroerend goed in Zuid Frankrijk extra motivatie om een grotere woning te kopen. Een groter en luxueuzer onroerend goed zal immers de inkomsten voor de eigenaars verhogen. En de Franse regering wint bij elke verhuur wanneer u 10% BTW bij de huurprijs optelt (en afdraagt).

Op dit moment hebben wij para hotelier diensten voor de regio Sainte Maxime, Theoule, Cannes, Golfe Juan en Antibes. Voor meer informatie, neemt u contact op met Ab Kuijer op ab@wonenaandecotedazur.nl