Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Hoe kiest u een makelaar in Zuid Frankrijk?

De keuze om een appartement of villa te kopen in Zuid Frankrijk is natuurlijk een enorme stap. Maar als de knoop eenmaal emotioneel is doorgehakt en u voor meer zonneschijn en kwaliteit van leven kiest dan volgt een spannende speurtocht naar een makelaar en het aanbod. En dat huizenaanbod is overweldigend dus waar moet u beginnen? In Frankrijk vindt u in iedere straat net zoveel makelaars als warme bakkers en apotheken.

Makelaar in Frankrijk zijn is dus een populair beroep, vooral omdat de verkoopcommissie voor een makelaar een stuk hoger ligt dan in Nederland. Wie een paar dure huizen verkoopt, hoeft de rest van het jaar niet meer te werken. Dat is meestal de verklaring waarom u niet meteen wordt teruggebeld. Of dat u geen mailtje krijgt als antwoord op uw vraag. In Frankrijk werkt men immers om te leven en niet andersom. Vive la France. Dat was toch ook de reden waarom u hier naar toe wilt komen?

Hoe kiest u een makelaar in Zuid Frankrijk?

De keuze om met 1 aankoopmakelaar te werken is natuurlijk zeer persoonlijk. En als uw droomwoning in de etalage hangt en de deur is open, waarom zou u er niet naar binnen gaan? Het aankoop proces van een huis in Frankrijk is erop gericht om de koper optimaal te beschermen; u heeft in alle gevallen een ruime bedenktijd om uw impulsieve aankoop weer ongedaan te maken. Als u een keuze heeft gemaakt voor 1 makelaar, dan krijg u natuurlijk wel alleen toegang tot het aanbod van deze makelaar. U bent overigens vrij om meerdere makelaars te kiezen; dat is met name handig als u in een speciale buurt zoekt waar de lokale makelaar altijd meer weet van een woning die nét op de markt is gekomen.

Hoe kiest u een makelaar in Zuid Frankrijk?

Het commissietarief voor de verkopende makelaar schommelt afhankelijk van het te verkopen onroerend goed. Gemiddeld zijn de gemiddelde commissies in Frankrijk inbegrepen in de verkoopprijs 8% voor eigendommen tot € 50.000, 7% van € 50.000 tot € 120.000, 6,5% van € 120.000 tot € 200.000, 6% van € 200.000 tot € 500.000 , 5% van € 500.000 tot € 1 miljoen, en 4,5% voor eigendommen boven € 1 miljoen. De meeste makelaars langs de Côte d’Azur vragen echter 5, 6% of zelfs 7% HT (HT = ex 20%BTW) voor onroerend goed boven een miljoen omdat de makelaar een bepaalde reputatie heeft. En een mooi kantoor met vrolijke mensen. De commissie wordt vastgesteld wanneer een zakelijke opdracht tussen verkoper en makelaar wordt overeengekomen. Projectontwikkelaars stellen voor nieuwbouw zelf de commissie vast die ze betalen wanneer appartementen worden aangeboden aan verkopende makelaar.

Alle opdrachten, actviteiten en vastgestelde commissies worden in Frankrijk vertegenwoordigd door wet nr. 70-9 van 2 januari 1970 (Loi Hoguet). Die bepaalt o.a. dat er van de commissie afspraken niet mag worden afgeweken. De gehanteerde commissie moet ook transparant te vinden zijn op de website van de verkopende makelaar. Ondanks alle regels, kunt u natuurlijk altijd proberen om een betere prijs en een totale deal te krijgen. Want uiteindelijk wil iedereen verkopen of kopen.

Verkoopbegeleiding Zuid Frankrijk

Omdat we als Nederlanders sinds 2006 met veel plezier in Zuid-Frankrijk wonen, kennen we uit onze eerste jaren en woningaankopen de vele cliché’s over de gebrekkige service en onbegrijpelijke contracten. Door schade en schande wijzer geworden wisten we dat er een markt was voor ons idee. En zo zijn we begonnen met “Wonen aan de Cote d’Azur”: een huizen platform om met name buitenlandse kopers te helpen bij het vinden van een woning en het kiezen van een makelaar of projectontwikkelaar. Wij zijn bewust geen Franse makelaar, maar wij verbinden mensen aan huizen en verzorgen internationale promotie voor projectontwikkelaars in Frankrijk. Op hun verzoek staan ​​wij klanten bij tijdens het verkoopproces.

Onze samenwerking met nieuwe klanten begint allereerst met een inventarisatie van de woonwensen en het budget. Daarna volgt een gerichte selectie van het actuele aanbod. Anders dan in Nederland en België bestaat er geen exclusiviteit bij de verkoop van een woning. Een nieuwbouw project of een luxe villa in Zuid Frankrijk wordt door soms wel 20 makelaars aangeboden. Het is dus mogelijk dat terwijl u met makelaar A praat over hoe straks de zon de tuin in schijnt, de gewenste woning door makelaar B wordt verkocht. Als een huis goed voelt, zelfs op afstand, dan is snel handelen de oplossing; u neemt dan een vrijblijvende optie en vliegt binnen 5 dagenin. Met een optie tot reservering wint u bedenktijd waar u niets voor hoeft te betalen. U blokkeert alleen de mogelijke verkoop door anderen.

Goede service als reclame

Wonen aan de Cote d’Azur adviseert u verder met de keuze voor een eventuele hypotheek, of helpt met toelichten van de contracten. We zijn ook aanwezig bij de ondertekening van het Franse koopcontract. Voor ons geldt: Service is de beste Reclame. We geven onze klanten de service die we zelf graag hadden ontvangen. Daarbij vinden dat wat we doen gewoon leuk en daarom zijn we vrijwel altijd bereikbaar. Een groeiend aantal klanten uit verschillende landen heeft een recensie over ons geschreven die u kunt terugkijken bij de Feedback company. U vindt hieronder een aantal reacties van zowel de Engelstalige, Duitstalige als de Nederlandstalige site.

Met Wonen aan de Cote d’Azur schakelt u een sterk platform in dat met vrijwel alle grote makelaars en projectontwikkelaars samenwerkt. Dat geeft u een vast aanspreekpunt in uw eigen taal en een snelle service. Aan u de keuze. Maar welke makelaar of service u ook kiest; wij wensen wij u veel zon en mooie momenten in Zuid Frankrijk.

Ab en Jo

 

Hoe kiest u een makelaar aan de Côte d’Azur?

Ontdek wat andere mensen zeggen.

Hubert
Ab is erg hulpvaardig, kundig en altijd bereikbaar. Prima begeleiding, Hartelijk dank!

Virginie
Een droom die werkelijkheid geworden, alles kon in onze eigen taal en Ab wist snel onze verlangens te achterhalen, zéér leuke samenwerking en zeker een aanrader!

Cees
We hebben Wonen aan de Côte d’Azur leren kennen als de ideale intermediair. Ze leveren de service waarvan wij dachten dat die in Frankrijk niet bestond. Hulde! Jo en Ab, ga nog lang zo door!!

Gerard
Zeer goede ervaring. Ab is een deskundige, zeer vriendelijke en betrokken makelaar! 
Complimenten

Gabriel
We hadden een heel goed contact met M Kuijer. Hij was later ook klaar voor vragen etc.

Beata
Ik heb een zeer bekwame, zeer persoonlijke, al met al een uitstekende service gekregen tijdens mijn aankoopproces. De doorlooptijd om mijn vragen efficiënt te laten beantwoorden was extreem kort (mijn e-mails werden meestal onmiddellijk beantwoord, maar altijd binnen slechts een paar uur).

Eva
Het advies en de service waren erg goed.

Katarina
Onze ervaring met Living on the Cote d´Azur was uitstekend. Service van het bedrijf is snel en behulpzaam. We waarderen hun persoonlijke houding. Ik zou dit bedrijf ten zeerste aanbevelen.

Ian
Ik nam contact op met Ab op Living on the Côte d’Azur omdat ik een huis had gevonden in een ontwikkeling in de buurt van een Biot die ik wilde kopen. Omdat ik destijds in Australië woonde, wilde ik iemand in de buurt die met de makelaar, de bouwer kon omgaan en dingen in de gaten kon houden. Ab deed dat allemaal en meer – onderhandelde een goede deal met de verkoopagent, beantwoordde alle vragen die we hadden over het nieuwe koopproces voor huizen en hield ons op de hoogte terwijl de bouw vorderde. Ik was onder de indruk van de service die ik ontving en was erg blij met mijn huis in het zonnige Zuid-Frankrijk.

Evert-Jan
Door wonen aan de Cote d’azur zijn wij geattendeerd op het fantastische huis in Mandelieu-La-Napoule. Zoals altijd in zo’n situatie, zeker in Frankrijk, vraagt de uiteindelijke overeenstemming en definitieve aankoop veel begeleiding waarbij zij ons heel goed hebben geadviseerd en begeleid.

Volkert
Ab en Jo hebben ons goed begeleid bij onze aankoop in Zuid-Frankrijk, het is prettig om je vragen in je eigen taal beantwoord te krijgen in een ander land. We kunnen hen absoluut aanbevelen aan anderen.

Edgar
De snelle en open communicatie, het professionele advies en de pro-activeve houding hebben wij als zeer prettig ervaren. Ab luistert en denkt mee waardoor we uiteindelijk onze droomwoning gevonden hebbben!

Kristof
We werden getipt voor een leuk nieuwbouwproject aan de Azurenkust, precies wat we zochten.

Hasmit
Uitstekende kennis van de lokale markt. Zeer persoonlijke en eerlijke service. Twee duimen omhoog.

Ervaringen in het Nederlands met Wonen aan de Cote d’Azur
Ervaringen in het Engels met Wonen aan de Cote d’Azur