Een huis kopen in Ramatuelle en genieten van de beste stranden
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Een huis kopen in Ramatuelle en genieten van de beste stranden

Door in Blog met 0 Comments

Ramatuelle ligt in de Golf van Saint Tropez en op korte afstand van Saint-Tropez. Het is een zeer gewilde locatie en balanceert tussen de internationale uitstraling van de Franse Rivièra en het lome leven van de Provence. De meeste mensen gaan hier alleen naar het heerlijke strand, maar de kern ligt in het middeleeuwse stadje. Perfect gelegen op de flank van een heuvel met typische Provencaalse straatjes die rond het centrale plein slingeren: de Place de l’Ormeau.

In het dorpje hangt een typische Provençaalse sfeer. Als u op zoek bent naar rust en een ‘bon vivant’ levensstijl, kunt u een woning kopen in Ramatuelle. In het centrum van het stadje lijkt de tijd stil te staan. Maar Ramatuelle staat natuurlijk ook bekend om zijn prachtige stranden die in de zomer worden bezocht door internationale gasten.

Een huis kopen in Ramatuelle en genieten van de beste stranden

Escalet en Pampelonne zijn de bekendste stranden mede door beroemde clubs aan zee zoals Club 55 en Nikki Beach. Pampelonne werd bekend door de geallieerde landingen tijdens WO2 en was ook het eerste strand dat topless zonnen introduceerde aan de Cote d’Azur.

Het strand van Pampelonne is verdeeld in vijf sectoren (van Zuid naar Noord): Bonne Terrasse, Barraques, Patch, Tamaris en Moulins.

De Barraques-zone ligt in het zuiden van het strand van Pampelonne. Deze zone is gezinsvriendelijker en minder ‘glamorous’.

Op de Patch-sector is een zone beschikbaar voor mensen met beperkte mobiliteit. Ook hier is een EHBO-post die in de zomer geopend is.

In de Tamaris-zone is een EHBO-post. Hier vindt u ook een nudistenstrand. Neem voor toegang de chemin de la Matarane. Of juist niet.

De Moulins-zone van het strand van Pampelonne komt overeen met het meest noordelijke deel, grenzend aan het strand van Tahiti.

Voor elk van deze sectoren vindt u een parkeerplaats (betaald parkeren in het seizoen) vlakbij het strand.

Strandclubs

Lopend van Zuid naar Noord langs de 5,5 kilometer lange kustlijn komt u o.m. de volgende strand clubs tegen. Ieder jaar komt er wel een nieuwe club bij, dus laat u verrassen. Pampelonne staat zomers bekend als de meest sexy strandzone van Saint Tropez.

Verde beach by Yeeels

Verde Beach

La  Réserve

La Serena Ramatuelle

Le Club 55

Tiki Club

Le Bar d’Ô

Bagatelle Beach

Playamigos Ramatuelle

l’Orangerie Ramatuelle

Club les Palmiers Ramatuelle

Moorea Ramatuelle

Le 1051 Ramatuelle

Chez Charly’s Ramatuelle

Tahiti hotel and beach Ramatuelle

Jardin Tropezina Ramatuelle

 

Een woning kopen in Ramatuelle en genieten van de beste stranden

De bekendheid van Ramatuelle heeft de populariteit van huizen vergroot; veel mensen willen lekker uitgaan in een hippe strandclub en dan lopend terug naar huis. Hier vindt u dan ook moderne villa’s met uitzicht over het Pampelonne strand, dat zijn de meeste gewilde huizen. Het achterland geniet juist van een spectaculaire natuurlijke schoonheid en dat is weer geliefd bij mensen die op zoek zijn naar privacy en rust. We kunnen dus wel stellen dat de combinatie van een bruisende jet-set en natuurlijke rust een winnende combinatie is.

Een huis kopen in Ramatuelle en genieten van de beste stranden

Toevluchtsoord voor piraten

Veel mensen weten niet dat het dorp oorspronkelijk is gesticht om te ontsnappen aan de piraten die de dorpen langs de Middellandse Zeekust terroriseerden. Ramatuelle beslaat de top van de heuvel en de smalle straatjes kronkelen rond de stad in een cirkelvormig patroon. Nabij de top van het dorp is de Place Gabriel Peri, voorheen ‘Castle Square’ genoemd omdat hier het huis van de Seigneurs van Audibert stond. Het dorpje staat bekend als een centrum voor kunst en handwerk en er is een aantal kleine galerieën die u kunt bezoeken.

De belangrijkste historische bezienswaardigheid in  is de kerk Notre Dame die in de 16e eeuw tegen de beschermende wallen werd gebouwd. De klokkentoren deed dienst als uitkijkpost. Bezoek ook een nogal intrigerende gevangenis: klein en gebouwd in een duidelijke Arabische stijl. Het werd gebouwd door Napoleon III. Uiteraard vindt u hier gezellige restaurants voor een lunch of diner in een omgeving  bedekt met bougainville en stenen poorten die ooit deel uitmaakten van de verdedigingswerken van de stad. Vanaf de parkeerplaats kijkt u uit over de omringende wijngaarden en het zuidelijke uiteinde van het strand van Pampelonne en naar de vuurtoren van Cap Camarat. Deze vuurtoren is de op een na hoogste van Frankrijk; bij helder weer ziet u zelfs het eiland Corsica op 240 km.

Huis kopen in Ramatuelle

Heeft u interesse om een villa te kopen in Ramatuelle? Klik op de link voor het actuele aanbod. In de directe omgeving, dus feitelijk op fietsafstand ligt het dorpje Gassin op slechts drie kilometer van Ramatuelle. Bekijk hier ook onze woningen te koop in Gassin. Misschien gaat uw voorkeur toch uit naar Sainte Maxime? Kijk dan hier voor ons woningen te koop aanbod Sainte Maxime. Informeer anders naar het actuele aanbod met off market woningen in de Golf van Saint Tropez.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.