Huis verkocht in Zuid -Frankrijk? Vraag een deel Plus Value terug!
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Huis verkocht in Zuid -Frankrijk? Vergeet niet de Plus Value terug te vragen!

Door in Blog met 0 Comments

Geen onderwerp zo actueel voor tweede huis bezitters in Zuid-Frankrijk als de Plus Value. Deze winstbelasting wordt geheven over de winst die u maakt met de verkoop van uw vakantiewoning in Zuid Frankrijk.

De Plus Value winstbelasting wordt berekend door de winst die u op de verkoop maakt, minus bepaalde kosten. Was u langer dan 30 jaar eigenaar dan betaalt u deze winstbelasting niet. Maar wie zijn tweede woning aan de Côte d’Azur binnen de termijn van dertig jaar verkocht, kreeg te maken met een vervelende extra afrekening.

Huis verkocht in Zuid -Frankrijk? Vergeet niet de Plus Value terug te vragen!

De Plus Value winstbelasting in Frankrijk bestaat uit een deel inkomstenbelasting (want u heeft extra vermogen vergaard) en een deel sociale lasten. Met name dat laatste deel is discutabel gebleken want u betaalt al sociale lasten in het land waar u de rest van het jaar woont. Meer info over de berekening leest u hier.

Er is over deze dubbele belasting jarenlang geprocedeerd tegen de Franse Staat. Uiteindelijk werd het Europese Hof erbij gehaald en zij oordeelde dat de Franse Wet op het gebied van de Plus Value moest worden aangepast.

Dien uw aanvraag in voor deel teruggave Plus Value

De Plus Value winstbelasting is dan ook met ingang van 1 januari 2019 gewijzigd in uw voordeel. Heeft u uw tweede huis in Zuid-Frankrijk in 2018 verkocht? Dan is het nog niet te laat. Maar de klok begint te tikken! U kunt van 17,2 % aan sociale lasten maar liefst 15,2% procent terugvorderen bij de Franse Staat. Uiteraard moet u hiervoor verschillende onhandige formulieren invullen; Franse belastingambtenaren die geld moeten terugbetalen aan buitenlandse huizenbezitters, maken het u liever niet makkelijk.

Oplossing service teruggave Franse winstbelasting 2018

Gelukkig hebben we een oplossing voor u paraat: in samenwerking met een gerenommeerd juridisch kantoor in Nederland kunnen zij u helpen met een snelle aanvraag tot teruggave Plus Value in te dienen bij de Franse belastingdienst. U heeft hiervoor echter tot 31 december 2020 de tijd.

De vereiste formulieren liggen voor u klaar; stuurt u vandaag nog een mailtje naar info@wonenaandecotedazur.nl met vermelding van ‘Plus Value teruggave 2018’. Binnen 48 uur neemt het kantoor dan contact met u op. U kunt ook ons algemene contactformulier gebruiken.

Plus Value over 2018 terugvorderen? Het kan, maar wel voor 31 december 2020!

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.