Met een bevolking van iets meer dan 14.000 mensen, ligt de gemeente Sainte Maxime in het departement Var aan de Franse Rivièra in het zuidoostelijke deel van Frankrijk. Het werd eigenlijk gesticht in 1000AD door de monniken van de Lérins-eilanden die buiten Cannes liggen. De monniken bouwden hier een klooster en noemden deze stad naar een van hun heiligen – Maxime. Vanuit een klein dorp groeide Sainte Maxime uit tot een toeristische plaats in de 20e eeuw, omdat schrijvers, dichters en kunstenaars naar Sainte Maxime zwermden vanwege het zeer aangename klimaat. De andere bezienswaardigheden waren natuurlijk het helderblauwe water en de prachtige omgeving.

Geschiedenis van Sainte Maxime

Saint Maxime is een immens historisch stadje. Er was een toren gebouwd door de monniken om deze stad tegen indringers te beschermen. De baai werd verder beschermd in de 16e eeuw door een batterij kanonnen toe te voegen.  In de negentiende eeuw herstelde Napoleon deze verdediging en voegde hij extra kanonnen toe op het eiland Lerins bij Cannes. De toren in Sainte Maxime is nu gerestaureerd tot een museum. Het heerlijke zandstrand was het centrum van operatie Dragoon, een belangrijke strategische aanval voor de bevrijding van Zuid-Frankrijk en de rest van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ontwikkeling in Sainte Maxime

Tegenwoordig ligt iedereen heerlijk op het strand en vormt het toerisme de belangrijkste inkomstenbron voor Sainte Maxime. U vindt verschillende restaurants, winkels, bars, cafés en markten in het oude centrum, tegenover de haven. Er zijn veel urbane restaurants en veel winkels op de pier. Over de Sainte Maximekustlijn, is er de Boulodrome Prins Bertil, prachtige pijnbomen, stadsstranden, VVV-kantoor en parken. Er is ook een casino voor diegenen die hun geluk willen beproeven. Afgezien van de stranden, is er een zeilschool en La Nartelle, La Garonette, La Plage des Elephants aan de oostkant. Mensen kunnen op deze plaatsen genieten van waterskiën en jetskiën. Er zijn genoeg stranden om alle toeristen de ruimte te geven.

Voordelen van het kopen van een woning in Sainte Maxime

Met zo’n rijke geschiedenis, de schoonheid van de omgeving, helder blauw water en vele toeristische attracties, is Sainte Maxime een zegen voor beleggers in onroerend goed. Wonen aan de Côte d’Azur heeft hier dan ook relatief veel aanbod; van luxe villa’s tot moderne nieuwbouw appartementen. Kopers kunnen kiezen voor appartementen en villa’s met een prachtig uitzicht op zee. Er zijn in Sainte Maxime ook huizen en appartementen dichter in de buurt van winkels en commerciële plaatsen.

U kunt een huis in een serene omgeving krijgen en kiezen voor een omheinde community. Mensen kunnen deze villa’s gebruiken als verhuurlocatie voor toeristen waar uw betalende gasten kunnen genieten van het panoramische uitzicht op de kust en de zee. De huizen in de buurt van het centrum zijn ook populair om te verhuren; u kunt dan immers uw auto lekker laten staan en dat is pas écht vakantie.

De plaats is vol Franse grandeur, schoonheid en bewondering. Afgezien van dit alles, Sainte Maxime is een toeristische bestemming met een populariteit die alleen maar zal toenemen door investeerders in onroerend goed.

Kopen in Sainte Maxime

Bent u enthousiast over Sainte Maxime, maar weet u niet precies welke objecten er te koop zijn?  Door contact met ons op te nemen, kunnen we u helpen het beste van het aanbod in onroerend goed te kopen en de laagst mogelijke kosten te realiseren. Als een gerenommeerd real estate promoter met veel ervaring, zijn wij goed op de hoogte van het lokale aanbod in Sainte Maxime.

Neem contact op met Ab en Jo van Wonen aan de Côte d’Azur. Wij leveren sinds 2006 een professionele en snelle service als eerste aanspreekpunt voor Vlamingen en Nederlanders die vastgoed willen kopen aan de Côte d’Azur. Wij zijn zeven dagen per week geopend en zijn u graag van dienst. Als wij u mogen vertegenwoordigen bij de aankoop van uw woning, dan maakt u kosteloos gebruik van onze extra dienstverlening. Wonen aan de Côte d’Azur heeft volledige toegang tot alle databases om voor u de beste huizen en appartementen in Zuid Frankrijk te vinden; van luxe villa, een exclusief resort, een gezellig appartement tot een superluxe penthouse.

Meer huizen aan zee bekijken?

Via deze links ziet u ons directe en actuele aanbod

Zeer luxe villa’s Côte d’Azur

Aanbod huizen en appartementen Côte d’Azur

Nieuwbouw projecten in Zuid Frankrijk

Aanbod nieuwbouw en luxe villa Côte d’Azur nieuwsbrief

Bent u geïnteresseerd in het kopen van luxe onroerend goed in Zuid Frankrijk, dan kunt u zich abonneren op onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. De makkelijkste manier om in contact te blijven met de Côte d’Azur en te lezen over de nieuwste projecten en speciale aanbiedingen. Iedere maand sturen we deze nieuwsbrief naar u toe. U bent zelf de baas over uw inschrijving; een nieuw mailadres wijzigen of uitschrijven gaat snel en makkelijk. Uw verbinding met Côte d’Azur vastgoed gaat van start met één klik. Nou ja, twee eigenlijk. Het begint hier. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwbrief.

 

Locatie