Deze Provençaalse stenen villa dateert uit de 17e eeuw en was oorspronkelijk een Mas, prachtig gelegen in het centrum van Roquefort les Pins aan de Côte d’Azur. Het gebouw kent een rijke historie, al vanaf het moment dat Roquefort les Pins zich eind 18e eeuw losmaakte van Saint Paul de Vence. De herberg functie heeft het gebouw altijd wel gehad met bekende gasten als de Franse Generaal de Gaulle. Er heeft ook nog een meisjesschool in gezeten al herinneren lekkerbekken met een goed geheugen zich vooral de ‘Mas des Gourmets’; het toprestaurant dat in 1957 door een Zwitserse chef-kok werd gestart.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

 

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

In de loop der jaren is deze Zuid Franse boerderij steeds verder uitgebouwd. Voor wie een sfeervol en charmant boutique hotel restaurant wil beginnen of gewoon een groot authentiek Frans huis zoekt met veel woonruimte en grond, is dit de perfecte aankoop in hartje Roquefort les Pins.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

Mas met zestien kamers in centrum Roquefort les Pins

Wat ooit begon als een boerderij met opslagplaats is constant verbeterd, uitgebreid en gemoderniseerd met als resultaat een riante, moderne maar authentieke Provençaalse Mas met een flinke lap grond. De lounge en diverse kamers hebben vloerverwarming, en overal is omkeerbare (warm en koud) airconditioning aanwezig. Het begrip Mas wordt door sommigen gezien als boerderij al kunnen we dit onroerend goed object in de huidige staat het beste omschrijven als een zeer ruime Provençaalse stijl stenen villa met maar liefst 800 M2 woonoppervlakte. Dit enorme oppervlak is dan weer verdeeld over diverse zalen en verschillende kamers (totaal zestien kamers) waarvan enkele ook als appartement worden verhuurd. Vandaar dat u bij de aankoop ook een gezond renderend boutique hotel kunt overnemen.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotelProvençaalse stenen villa in Roquefort les Pins

De luxe en ruime authentieke Zuid Franse woning is in alle opzichten imposant te noemen. Dat begint al bij het grote stijlvolle smeedijzeren hek dat naar een parkeerplaats voor zo’n 25 auto’s leidt. Via een charmante binnenplaats komt u vervolgens binnen in de ontvangstruimte waarna u van de ene verbazing in de andere valt. Smaakvol en creatief ingedeeld met imposante balken in het plafond herbergt deze Provençaalse stenen villa met horeca bestemming niet alleen veel kamers en ruimtes die zich prima lenen als sportschool of vergaderruimte, maar tevens een professionele horeca keuken. Er wordt hier dan ook regelmatig voor zo’n 100 gasten tegelijk gekookt. Dan heeft u een beetje een idee van de omvang. De huiskamer kan gerust een balzaal worden genoemd met een grote open haard voor een warme en gezellige sfeer.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

Mogelijkheden voor sfeervol boutique hotel-restaurant of Bed & Breakfast 

U kunt natuurlijk fantastisch wonen met familie of vrienden in deze Provençaalse stenen villa uit de 17e eeuw met horeca bestemming. Maar wie het ondernemersbloed door de aderen heeft stromen, ziet natuurlijk een fantastische kans om op een AAA locatie een karakteristieke Zuid Franse Bed and Breakfast te beginnen. De opbrengst van verhuur van kamers en drie appartementen zijn meer dan voldoende om de jaarlasten te bekostigen. Dankzij de perfecte ligging van het terrein dat geheel vlak is, kunt u het restaurant gedeelte desgewenst nog uitbouwen. Of op het strak gemaaide gras een kleine golf practice aanleggen. Zo kunt u een halve swing of perfecte put nog even thuis oefenen voordat u op een van vele golfbanen in de regio stapt. De riante tuin van 6.800M2 heeft – in lijn van het huis – vanzelfsprekend een heerlijk groot formaat zwembad met poolhouse, zonneterras en open keuken.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

Roquefort les Pins

Het plaatsje Roquefort les Pins ligt zeer gunstig ten opzichte van Valbonne, Cannes en Nice. U bent in alle grote steden aan de Côte d’Azur binnen 20-30 minuten. Maar ook het achterland nodigt menige wandelaar uit tot een ontspannende dagtocht. De omgeving kenmerkt zich door een micro-klimaat en glooiende bochten omringd door groene bossen; een walhalla voor wie in een klassieke open auto of op de motorfiets een dag wil toeren. Roquefort les Pins staat bij de lokale inwoners aan de Côte d’Azur vooral bekend als het kleine plaatsje met de grote villa’s. Daar vormt deze Provençaalse stenen villa uiteraard geen uitzondering op. De dorpskern van Roquefort les Pins is gezellig en levendig waarbij alle voorzieningen in ruime mate aanwezig zijn. Deze ruime en luxe Provençaalse stenen villa ligt slechts op 200 meter van diverse restaurants en winkels.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

Kom kijken in Roquefort les Pins

Interesse in Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins met 16 kamers en historische horeca bestemming? Maak een afspraak en neem contact op met Ab en Jo in Frankrijk + 33 770186203. Of mail ons via info@wonenaandecotedazur.nl Wonen aan de Côte d’Azur levert een professionele en snelle service als eerste aanspreekpunt voor Vlamingen en Nederlanders die vastgoed willen kopen aan de Côte d’Azur of Corsica. Wij zijn zeven dagen per week geopend en zijn u graag van dienst.

 

‘Een bericht uit Zuid Frankrijk’ nieuwsbrief

Bent u geïnteresseerd in het kopen van luxe onroerend goed in Zuid Frankrijk, dan kunt u zich abonneren op onze maandelijkse gratis nieuwsbrief. De makkelijkste manier om in contact te blijven met de Côte d’Azur en te lezen over de nieuwste projecten en speciale aanbiedingen. Iedere maand sturen we deze nieuwsbrief naar u toe. U bent zelf de baas over uw inschrijving; een nieuw mailadres wijzigen of uitschrijven gaat snel en makkelijk. Uw verbinding met Côte d’Azur vastgoed gaat van start met één klik. Nou ja, twee eigenlijk. Het begint hier. Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwbrief.

Ook gratis: de French Riviera lifestyle App

Voor alle Franse Rivièra en Corsica fans, bieden wij een gratis mobiele / tablet app voor Apple en Android-telefoons. Alle hotels, restaurants, golfbanen, het weerbericht, nieuwe video’s en streaming muziek van lokale radiostations zoals Radio Monaco, Riviera Radio, ABC Lounge en Frequence K. Kortom, Zuid Frankrijk in uw telefoon. Download onze French Riviera lifestyle App in de App store hierof in de Google Play Store hier.

Property Features

  • Authentiek 17e eeuws
  • Groot zwembad
  • Horeca bestemming
  • Ideaal voor boutique hotel
  • Winstgevende B&B
  • Zestien kamers

    Locatie