We kunnen gerust stellen dat Minelle een topklasse buurt is in Mandelieu La Napoule. Alleen maar grote luxe villa’s in Mandelieu Minelle en deze Provençaalse villa heeft een van de mooiste locaties omdat de villa gebouwd is in 1970. In het hart van de residentiële ontwikkeling in Mandelieu Minelle biedt deze stijlvolle Provençaalse villa uitzicht op de baai van Cannes, en op het Esterel-massief, u geniet dus letterlijk van het beste van twee werelden. Minelle is uitermate populair vanwege zijn rustige ambiance en de vriendelijke mensen.

Provençaalse villa Mandelieu Minette dichtbij Chateau La Napoule

Provençaalse villa Mandelieu Minette dichtbij Chateau La Napoule

De algemene sfeer is Mandelieu is sowieso erg vriendelijk, misschien omdat de positieve energie van het kasteel van La Napoule door het dorp Mandelieu La Napoule vibreert. Als u de geschiedenis niet kent; het 14de eeuwse kasteel werd gebouwd door de Gravin van Villeneuve. In 1918 werd het gekocht door twee verliefde Amerikanen, Henry en Marie Clews (1880-1959), die het verwaarloosde kasteel renoveerden en het hun thuis maakte. Hun ware liefdesverhaal (zij waren beiden getrouwd toen ze elkaar ontmoetten) is te vinden in het kasteel. The Clews hebben in hun eigen persoonlijke stijl nieuwe vleugels toegevoegd, met daarin veel kunst; o.a. sculpturen van Henry Clews Jr. Het kasteel is vandaag de dag eigendom van de La Napoule Art Foundation, opgericht in 1951 door Marie Clews en is open voor het publiek als cultureel centrum met mooie tuinen. De tuinen van Chateau La Napoule zijn opgenomen in de  Notable Gardens in Frankrijk lijst, opgesteld door het Franse Ministerie van Cultuur. Chateau La Napoule is verder sinds 1993 geclassificeerd als een historisch monument en van grote waarde voor de regio.

Provençaalse villa Mandelieu Minette dichtbij Chateau La Napoule

Provençaalse villa Mandelieu Minelle met zeezicht en zwembad

De villa in Mandelieu Minelle is gebouwd in een moderne Provençaalse stijl  met 2 verdiepingen en ligging op het Zuiden. Binnen is een grote woonkamer met een mooie open haard en openslaande deuren naar de terrassen. De keuken is state-of-the-art en staat in verbinding met een kleine patio waar u kunt genieten van uw koffie en uitzicht op zee. Er is genoeg ruimte in deze Provençaalse villa in Mandelieu Minelle met 4 slaapkamers en 4 badkamers. Plus een extra kantoor en twee garages. Gelegen op een echt mooie plek, op slechts 5 minuten van Chateau La Napoule, de haven en restaurants van La Napoule en op 15 minuten van La Croisette in Cannes.

Provençaalse villa Mandelieu Minelle met zeezicht en zwembad

Provençaalse villa Mandelieu Minelle met zeezicht en zwembad

De Provençaalse villa heeft 1 tuin van 1709 m², een zwembad en 2 garages. Op het tuin niveau hebben we de ingang, 1 slaapkamer met dressing en badkamer en suite, 1 slaapkamer appartement met dressing suite, 1 badkamer, 1 kantoor, 1 wijnkelder.

Op de begane grond (Rez-de-Chaussée) 1 hal met gastentoilet, 1 woonkamer / eetkamer, 1 keuken, 1 kelder 2 slaapkamers met badkamer en suite, 1 wasruimte.

Kosten: 350 € (Jaar)
Vastgoedbelasting: 3 713 €

Als u geïnteresseerd bent in deze Provençaalse villa Mandelieu Minelle, kunt u contact opnemen met Wonen aan de Ciote d’Azur en belt u met Ab en Jo +33770186203 of u stuurt ons een email info@wonenaandecotedazur.nl 

Zoekt u onroerend goed als investering aan de Côte d’Azur, dan nodigen wij u graag uit om u in te schrijven voor onze Côte d’Azur huizen aanbod nieuwsbrief.

Property Features

  • Alarm
  • Barbecue
  • Dubbele airconditioning
  • Open haard
  • tuinbesproeing-installatie
  • Video intercom
  • zwembad

Locatie