Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Informatie over Nice Cimiez aan de Côte d’Azur

Als u Nice Cote d’Azur bezoekt, is het goed om de verschillende wijken te ontdekken en te leren kennen. De hoofdstad van de Côte d’Azur heeft zoveel te bieden en te ontdekken. Dit artikel brengt u naar de bovenkant van Nice; naar de wijk Cimiez.

Het weelderige groene Cimiez is vooral bekend om het Marc Chagall Museum en het Matisse Museum, beide omgeven door vredige kinderdagverblijven. In een breed park met een enorm olijfbos zijn de overblijfselen te vinden van een Romeins veld, een archeologische tentoonstellingszaal en het klooster van Cimiez. Er zijn talloze prachtige en imposante gebouwen te vinden in de regio, waaronder het fantastische negentiende-eeuwse Excelsior Régina-paleis.

Informatie over Nice Cimiez aan de Côte d’Azur

Cimiez is het gebied in Nice waar u de overblijfselen kunt vinden van de Romeinse stad Cemenelum. De Romeinse stad Cemenelum werd in de eerste eeuw na Christus gesticht als een regeringspost voor Romeinse soldaten in het maritieme gebied van de Alpen en werd later de territoriale hoofdstad.

Ontdek de geschiedenis van Nice Cimiez
Het amfitheater is niet zo groot en zo mooi behouden als in Arles of Nimes, maar naast de Romeinse velden kunt u de reis door het oude Romeinse leven vergroten met een bezoek aan het archeologisch historisch centrum (Musée Archéologique de Nice-Cimiez) op Avenue des Arènes. Cemenelum bestond als een andere stad totdat het continu een stukje Nice bleek te zijn.

De ranke, met bomen omzoomde lanen brengen u ook naar het Cimiez-klooster uit de zestiende eeuw, het historische centrum van Matisse en het kerkhof van Cimiez, waar een paar veelgeprezen Franse kunstenaars – waaronder Henri Henri Matisse en Raoul Dufy, vlakbij de kampioen van de Nobelprijs voor literatuur van 1937, Roger Martin du Gard. Het is een behoorlijke wandeling vanaf het treinstation in het centrum van de stad, maar toch zeker de moeite waard. Een wandeling door Nice is immers een voortreffelijke methode om de historische achtergrond van het gebied te onderzoeken en versteld te staan van de heerlijke Belle Époque-architectuur.

Hotel Regina in de favoriete wijk van de koningin: Nice Cimiez

Tijdens de Belle Epoque veranderde Cimiez in de meest geliefde omgeving voor de koningen en koninginnen van Europa: Victoria, Edward VII, George V en Leopold II verbleven allen in Cimiez.

Wandel door het recreatiecentrum Arènes (een ongelooflijke plek om te koken), en iets verder op de Avenue is het oogverblindende Musée Matisse, dat een groot deel van het werk van de vakman herbergt. Op dezelfde manier, zoals andere van de omringende structuren, werd dit enorme privédomein bewerkt toen de nieuwe eeuw welvarende Europese families bracht om de winters aan de Franse Rivièra door te brengen.

De fabelachtige Boulevard de Cimiez werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw door tekenaars uitgespreid, toen enorme kostbare herbergen in zwang kwamen voor de rijken en beroemdheden. Nergens is dit meer te bewijzen dan met de keuze van koningin Victoria; zij hield van The Excelsior Regina Palace, waar zij vele maanden per jaar in de westelijke vleugel verbleef.

Het Regina-paleis was dan ook gebouwd met de wensen van de koningin in gedachten. Het Excelsior Hôtel Regina werd een enorm luxe hotel van 400 kamers, 200 meter lang, met uitzicht op een grote tuin, met de zee op de achtergrond. Regina werd in 1897 ingewijd door de koningin. Ze bleef daar tot 1899 in de westelijke toren waar ze haar appartementen had. Vandaag de dag wonen er ‘gewone mensen’ in de appartementen van dit prachtige gebouw.

Jazzfestival in Nice

Van 1974 tot 2010 werd het Nice Jazz Festival elk jaar in juli georganiseerd op het terrein van de Romeinse ruïnes. Hier kan ook het Cimiez-klooster en de kerk worden ontdekt die sinds de zestiende eeuw door de franciscaner monniken werden gebruikt. Sinds 2011 verhuisde het Jazz festival naar de Place Masséna. Nog steeds is Cimiez een adellijke buurt waar o.a. veel artsen wonen en hun privéklinieken hebben.

Ontdek de tien mooiste historische locaties van Nice Zuid Frankrijk. Of de wijk Nice Fabron aan de westkant. Of de wijk Nice Saint Roch, het dorp in de stad aan de Oostkant.