Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Informatie over Nice Fabron aan de Cote d’Azur

Als u een woning in Nice Cote d’Azur koopt, is het goed om de verschillende wijken te ontdekken en te leren kennen. De hoofdstad van de Côte d’Azur heeft zoveel te bieden en te ontdekken. Dit artikel neemt u mee naar de westkant van Nice; naar de wijk Fabron.

Het gebied ligt in het westelijke deel van de stad Nice (tussen Madeleine en Caucade), het begint vanaf de zee en beklimt de hellingen langs de Avenue de Fabron. Verschillende bereiken zijn via Lanterne Road, Napoleon III Street, Montreal Lane, Corniche Fleurie Road, Sainte Marguerite Road, Vallon Barla Road.

Nice Fabron aan de Cote d’Azur

Deze regio van Nice begon pas vanaf de dertiende eeuw te groeien met de aanleg van wijngaarden, gevolgd door olijfbomen in de vijftiende eeuw. De naam Fabron is afkomstig van de term fabrones (metaalbewerkers), ze waren in staat de forten (barrier) van de westkant van Nice te verzekeren tegen de aanvallen van kapers. Tijdens de revolutie worden agrarische eigendommen die een plaats hebben bij de patriciërsfamilies (Lascaris de Ventimille …) aangeboden aan nabijgelegen notabelen. Zo veranderde de helling in de negentiende eeuw in de meest geliefde zone van rijke families (Gastaud, Jaume, Gambart, Verani, Sasserno …) die hier ongelooflijke landhuizen lieten bouwen.

Nice Cote d'AzurInformatie over Nice Fabron aan de Cote d’Azur

Tegenwoordig is deze westkant van Nice een glooiende wijk met veel groene zones (met inbegrip van het recreatiecentrum Carol de Roumanie), bolwerken (Leliwa, Fabron, Barla), talrijke landgoederen en mooie villa’s waarvan sommige met zwembaden en tennisbanen (Abdij van Roseland, Château Sainte-Anne, Les Belles Terres …).

Dicht bij de snelweg en de Eco-vallei, profiteert het westelijke grondgebied van Nice eveneens door de nabijheid van kleine winkels, Universiteiten (Faculteit der Letteren, IUT), een historisch centrum van naïeve kunst (Anatole Jakovsky), stadsdocumenten (het marmer Palace en zijn Franse kwekerij), een klooster en de internationale luchthaven van Nice.

Klik op deze link als u meer wilt weten over de geschiedenis van Nice Côte d’Azur en leuke dingen wilt doen in Nice.

Op onze website vindt u ook alle stranden van Nice.