Interessante feiten voor wanneer u een huis in Zuid Frankrijk koopt
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Interessante feiten voor wanneer u een huis in Zuid Frankrijk koopt

Door in Blog met 0 Comments

Wie op zoek is naar het aanbod van luxe villas in Zuid Frankrijk, zal verrast zijn over het aantal makelaars. Er zijn meer dan vijfhonderd makelaars aan de Franse Rivièra actief. Deze regio, ook wel de Cote d’Azur genoemd kreeg deze naam van de Franse schrijver Stéphen Liégeard in zijn roman La Côte d’Azur. In dit boek beschrijft hij de kust tussen Marseille en Genua met zijn opvallende en kleurrijke water. Deze kustlijn aan de Cote d’Azur was een van de eerste moderne vakantieoorden in Europa en begon aan het einde van de 18e eeuw als een winterkuuroord voor de Britse upper class. Koningin Victoria verbleef vroeger hele winters in haar favoriete stad Nice in de wijk Cimiez.

Verbazingwekkende feiten die u moet weten voor u een huis in Zuid Frankrijk koopt

Er zijn veel luxe huizen te koop, vaak op exclusieve locaties en al generaties lang in handen van rijke veelal Franse families. Dit zijn de eigendommen boven de tien of twintig miljoen euro. Misschien komen deze luxe eigendommen aan de Franse Rivièra ooit te koop omdat de volgende generatie die beslissing zou kunnen nemen. Er zijn helaas nooit koopjes in onroerend goed in Zuid Frankrijk. Er is altijd meer vraag dan aanbod in onroerend goed. En de meeste eigendommen zijn in perfecte staat omdat seizoensverhuur een goede manier is om een ​​goed rendement op uw investering te behalen. Zelfs in tijden van een lockdown-pandemie zoals in 2020, was het huurseizoen in Zuid-Frankrijk booming. Er is tenslotte geen betere plek om vanuit huis te werken als die woning in Zuid-Frankrijk staat.

nieuwbouw appartement, te koop zuid frankrijk, huis, cote azur, aanbod makelaar

Verbazingwekkende feiten die u moet weten voor u een huis in Zuid Frankrijk koopt

Nieuwbouw appartementen in Zuid Frankrijk leveren u de beste deals op. Als u het lef en het geld hebt om een ​​reservering te maken vanuit de brochure, dan kunt u er zeker van zijn dat deze vastgoedwaarde aan de Cote d’Azur ongeveer 15-20% hoger is wanneer de nieuwbouwwoning klaar is. Over het algemeen is de oplevering van een nieuwbouwappartement overigens na 2,5 jaar. Een extra verkoopargument voor een nieuwbouw appartement aan de Franse Rivièra is dat u tien jaar garantie heeft en lage notariskosten; ongeveer 2,5% van de aankoopprijs.

Wanneer u ziet dat er veel makelaars in Zuid Frankrijk zijn, zult u denken dat er tienduizenden huizen te koop staan. De waarheid zal u verbazen: er zijn helemaal niet zoveel luxe eigendommen te koop. De meeste luxe villa’s in Zuid Frankrijk zijn ondergebracht bij verschillende makelaars. Deze kantoren promoten allemaal dezelfde villa of nieuwbouw appartement aan de Franse Rivièra. Voor kopers is daarom de meest efficiënte manier om de beste selectie te zien, om een onroerend goed portaal te bezoeken. De meeste portals zijn geautomatiseerde websites met scripts die uw naam in een database toevoegen en u automatisch een brochure of een mailtje sturen. Voor de koper die op zoek is naar extra aandacht, is het nog beter om een vastgoedportaal te bezoeken met een persoonlijke service.

Als u meer wilt weten over uw toekomstige huis in Zuid Frankrijk, neem dan contact op met het team van Wonen aan de Cote d’Azur.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.