Wat is het beste seizoen om in Zuid Frankrijk een huis te kopen?
Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Wat is het beste seizoen om in Zuid Frankrijk een huis te kopen?

Door in Blog met 0 Comments

Een huis kopen in Zuid Frankrijk, aan de zonnige Côte d’Azur. Een droom, een langgekoesterde wens of een goed voornemen? Wie de stap maakt voor een tweede woning aan de Côte d’Azur, doet er verstandig aan eerst te kijken hoe groot het te besteden budget is, inclusief de notariskosten. Zoekt u iets nieuws, of een bestaande woning? Laat u dan goed adviseren over extra kosten en onderhoud. Is uw budget bepaald en weet u in grote lijnen wat u zoekt, dan kunt u zelf gaan zoeken of een lokale agent inhuren (hint hint). Maar wat is eigenlijk de beste tijd om te kopen? De lente, de zomer, de herfst of de winter?

Wat is het beste seizoen om in Zuid Frankrijk een huis te kopen?

Lente: veel aanbod en veel kopers

Het is logisch dat in de periode tussen eind maart en eind juni meer aanbod in onroerend goed op de markt aan de Côte d’Azur te vinden is. Iedere verkoper heeft zijn tuintje op orde, verse bloemen komen uit en de zon is heerlijk warm. Als gevolg van deze ideale verkoopsituatie, zijn ook de prijzen in deze periode het hoogst. Aan de andere kant zijn er in Zuid Frankrijk ook meer kapers op de kust waardoor een verkopende eigenaar niet snel op een laag bod zal ingaan. In deze periode kunt u dus makkelijk teveel betalen voor een bestaande woning. En als u te lang aarzelt, dan is de kans groot dat een ander het onder uw neus wel koopt voor de vraagprijs.

Zomer: het seizoen van onderhandeling

Veel rustiger dan de lente is de zomer; een periode waarin de verkoop activiteit licht is gedaald. De overdracht van verkocht onroerend goed vindt veelal plaats in de zomer. Dit is als gevolg van koopovereenkomsten die al in het voorjaar zijn getekend. Als koper kunt u profiteren van deze situatie. De vertraging in vastgoed activiteiten in Zuid Frankrijk is in feite een goede periode om te onderhandelen. Bovendien is in de zomer het aantal potentiële kopers veel lager dan in de lente. U heeft dus minder concurrentie en u wordt niet opgejaagd om snel een te hoog bod uit te brengen..

Herfst: kopen zonder concurrentie

Vanaf september daalt het aantal onroerend goed transacties geleidelijk. Een mooie periode om tijdens de Indian summer en daaropvolgende maanden een aanbod tot aankoop te doen. Als de verkoper extra druk op u zet om snel te beslissen, laat u dan niet gek maken. Het is in de meeste gevallen bluf. U heeft alle tijd om een aanbod te overwegen en dit uit te brengen. Uitzonderingen bevestigen natuurlijk de regel, maar het is over het algemeen een goede periode om te onderhandelen over de prijs.

Winter: het perfecte seizoen om vastgoed in Zuid Frankrijk te kopen

Tussen december en februari is de vastgoedtransactie markt aan de Côte d’Azur relatief rustig. Dit is traditioneel een periode van voorbereidingen en waarin de verkoper meer moeite moet doen om potentiële kopers te vinden. De wintermaanden zijn dus ook een goede periode om rustig te zoeken en te onderhandelen. Maak van de gelegenheid gebruik om een korting te vragen op de verkoopprijs. De decembermaanden zijn tenslotte al duur genoeg.

Nieuwbouw of bestaand? Iedere type woning heeft zijn voor- en nadelen. Voor meer informatie over het nieuwe en bestaande aanbod dat perfect bij u en uw budget past, kunt u contact opnemen met Wonen aan de Côte d’Azur. Wij hebben directe toegang tot de databases van vrijwel alle grote makelaars en projectontwikkelaars en zijn u graag van dienst!

Verhuizen naar Frankrijk

Heeft u inmiddels de knoop doorgehakt en bent u klaar om te verhuizen? Vraag dan een offerte aan bij onze partner Sirelo.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.