Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Jo kookt aan de Côte: Naar de markt in Antibes

Door in Blog met 0 Comments

Ik kijk er altijd naar uit om naar de markt te gaan, de Mediterrane sfeer, de gezelligheid, de kleuren en geuren van de kruiden, groente en fruit, daar geniet ik enorm van. Aan de Cote d’Azur zijn in iedere village wel een aantal geweldige markten. Heerlijk!

Mijn boodschappenmand vul ik graag met groente en fruit om daar weer een heerlijk gerecht van te maken. Mijn voorkeur gaat uit naar de groenten van die boer of boerin, die vol trots zijn of haar groenten aanbiedt en er met liefde over spreekt. ‘Kijk deze sinaasappelen, zijn ze niet prachtig? Wil je een stukje proeven? Zoeter dan zoet….”

En inderdaad, je ruikt en proeft het verschil met fruit in Nederland. Ook deze week zijn de tomaatjes op de overdekte markt in Antibes prachtig van kleur en vol smaak, de avocado is lekker zacht en het bosje koriander ruikt nu al vol smaak. Gember, appeltjes, knoflook en groene kool, ze gaan allemaal m’n mandje in. Het is hier altijd druk en gezellig.

Met liefde verkocht, gekocht en bereid

Mijn oog valt op een grote houten kist vol mooie, verse spinazie. Hmmmm. Groentesapje? Een salade? Of een lekker receptje voor vanavond. Ik koop 2 kg en struin nog wat verder over de markt.

We hebben sinds een jaar een sapcentrifuge en maken daar de lekkerste sapjes mee. Spinazie is daar een hoofdingrediënt van; niet alleen omdat het boordevol vitamine en mineralen zit, we vinden het allemaal erg lekker. Nu dacht ik altijd dat er veel ijzer in spinazie zat, even terugdenkend aan Popeye, maar dat valt tegen. Spinazie bevat vooral caroteen, vitamine E en antioxidanten. Ook niet verkeerd!

Ik deel graag een heerlijke combinatie voor in de sapcentrifuge.

Green juice

markt, antibes, koken, cote azur, jo
2 cm gember

500 gram verse spinazie

4 appeltjes

6 wortels

2 sinaasappels

stengel bleekselderij

Dit alles in de machine, centrifugeren maar en daarna genieten van dit heerlijke gezonde sapje.

Om in de groene sfeer van de spinazie te blijven, is dit receptje ook heerlijk met verse spinazie:

Gestoomde spinazie met knoflook en olijfolie

markt, antibes, koken, cote azur, jo

Doe wat olijfolie in een bakpan of wok en snipper hier drie teentjes knoflook in. Schep de goed gewassen spinazie in de pan en laat deze op hoog vuur slinken. Blijf goed roeren; het gaat snel dus zorg dat de rest van het eten gereed is om op te dienen.

A table!

Tot volgende week,

Jo

jojo-marinus-cote-azur

Share This