Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Jo kookt aan de Côte : tiramisu maakt me blij!

Door in Blog met 0 Comments

De Cote d’Azur is prachtig en wat het ook zo geweldig maakt, is dat de ZuidFranse kust niet alleen uit stranden bestaat. De Franse Alpen liggen op maar 1.5 uur rijden afstand en ook in de zomer is dat een heerlijke plek, al is het alleen maar om verkoeling te zoeken.

In de wintermaanden staan onze skies eigenlijk altijd in de aanval stand: zodra het zonnetje schijnt, hup naar Isola 2000 of Auron. Nu is het ski seizoen helaas bijna voorbij, maar wat hebben we een top seizoen gehad! We skien allemaal graag en als gezin samen kunnen we daar zo van genieten. Ab en ik skien goed, maar die meiden? Niet bij te houden, zo geweldig!

Wat ook zo top is aan de Côte d’Azur is dat we op twintig minuten van Italië wonen. We gaan er graag heen, al is het alleen maar voor de heerlijke Italiaanse keuken en de cappuccino:-)

Tiramisu

Over de Italiaanse keuken gesproken; de traditionele Tiramisu staat in Italië natuurlijk op iedere kaart als dessert. Heel lekker, en als we het bestellen (niet te vaak hoor), spreken we met elkaar af, om in ieder geval een langere wandeling te maken en de volgende ochtend te gaan hardlopen:-)

De Italiaanse invloeden aan de Cote d’Azur zijn duidelijk zichtbaar; Nizza, Nice voelt vooral in het oude gedeelte erg Italiaans aan. En ook hier wordt op bijna iedere menukaart het lekkere dessert Tiramisu aangeboden. Het wordt op zo veel verschillende manieren gemaakt, met slagroom, speculoos, drank, fruit….Het is dan ook echt een zeer geliefd toetje.

Tiramisu betekent letterlijk: trek mij omhoog, maak me blij! Wij worden er ook erg blij van vooral als we het zelf maken. Fé is mijn vaste Tiramisu keukenhulpje, op het moment dat ik maar aanstalten maak om Tiramisu te maken, staat Fé al heel enthousiast de koffie te maken om de lange vingers in te dopen.

Mijn Oma was Italiaanse en hield ook zo van koken; is het een beetje mijn Italiaanse bloed, wat de liefde voor Tiramisu een extra dimensie geeft? Wat ik wel weet is dat het resultaat te lekker is. Mama mia! Probeer maar eens:

6 eieren

180 gram witte suiker

400 gram mascarpone

2,5 dl sterke koffie

36 lange vingers

80 gram pure chocolade

Klop de eidooiers met de suiker tot de suiker is opgelost en het mengsel licht en luchtig is. Voeg de mascarpone toe en meng het er goed doorheen. Sla in glazen kom de eiwitten stijf met een mixer tot je de kom op z’n kop kan houden. Schep dit door het mascarpone mengsel. Schenk de afgekoelde koffie in een diep bord, doop de lange vingers er in en leg ze in een schaal als bodem. Giet de helft van het mengsel over de lange vingers en leg dan een tweede laag lange vingers. Giet de rest van het mengsel over deze laag. Dek de schaal tiramisu af met folie en plaats liefst 1 dag in de koelkast. Voor het serveren de chocolade raspen en er over heen strooien en als garnituur een vrolijke rode aardbeitje en/of muntblaadje.

Buon appetito!

Tot volgende week;-)

 

Jo

Share This