Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Jo kookt: Het Franse buitenleven a la Boursin

Door in Blog met 0 Comments

Wie kent de reclame niet; du pain, du vin, du Boursin. Grappige reclames, vaak afgespeeld in een oud Provençaals dorpje, met een lange tafel vol gezelligheid, wijntjes en natuurlijk Boursin, het lekker smeerkaasje met knoflook. Het goede Franse leven in het reclameblok dat we graag opzoeken in Zuid Frankrijk.

We hebben de tuin weer op orde, de druivenstruiken groeien de pan uit en slingeren prachtig door, onder op ons terras voor dat typische Franse gevoel…Wij zijn klaar voor de zomer!

Ik ben onze buitentafel aan het schuren en schilderen zodat als familie en vrienden uit Nederland aanschuiven het er nog gezelliger uit ziet. En dan hoop ik weer het “Boursin” gevoel in onze eigen tuin te creëren.:-)

Wat is dit toch een heerlijk tijd van het jaar, de kinderen zijn bijna klaar op school, en de deuren staan de hele dag open waardoor de warme lucht zachtjes naar binnen waait. De vogeltjes fluiten je wakker, alles is prachtig groen. Binnenkort het heerlijke geluid van de krekeltjes…

Bij dit alles hoort natuurlijk ook een lekker receptje bij, met Boursin Cuisine.

ovenschotel-vis-pijnboompitten-boursin-cuisine

Ovenschotel

400 gram witte vis

2/3 bloemkool

3 el olijfolie

5 tomaten

Boursin  Cuisine 250ml

500 g kriel aardappeltjes

100 ml geslagen room

2 eetlepels pijnboompitten

Bieslook

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 C

Bloemkool schoonmaken, wassen en in roosjes snijden 6-7 min.,

Ovenschaal invetten met olijfolie. Vis erin leggen. Bloemkoolroosjes in plakjes snijden.Tomaten wassen en in kleine blokjes snijden.

Bloemkool en tomaat over vis verdelen.

Boursin Cuisine 1 min. in steelpan verwarmen en helft over de groenten scheppen.

Aardappelschijfjes dakpansgewijs over schaal verdelen en rest van Boursin Cuisine erover scheppen.

Geslagen room over schotel gieten en pijnboompitten erover strooien..

Garneren met bieslook.

30 min. goudbruin bakken tot saus gaat bubbelen.

 

Mandje Pain en glas witte Vin erbij!

Bon app en tot de volgende keer,

 

Jo

Share This