Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Joia Méridia futuristisch stadsproject in Nice

Door in Blog met 0 Comments

Gelegen in het hart van de technopool Nice Écovallée, verschijnt het indrukwekkende stadsproject Joia Méridia. Een nieuwe kijk op moderne Riviera-architectuur als aanvulling op het historische Nice. Een nieuwe manier van wonen en werken, op een totaal oppervlakte van 73.492 m2.

Joia Méridia wordt geïnstalleerd op 24 hectare grond van een voormalig industrieterrein (ZAC). De ZAC Nice Méridia volgt de snelweg A8 wanneer je naar de luchthaven van Nice gaat. Deze ZAC is een prioritair project voor de stad en heeft een oppervlakte van 200 hectare. Het project is gelegen tussen de Cours de l’Université, Avenue Simone Weil en Cours Robini. Deze laatste laan krijgt de verlenging van de tramlijn die naar het stadion zal leiden, dat naar verwachting in 2020 in gebruik zal worden genomen.

Joia Méridia futuristisch stadsproject in Nice

Joia Méridia futuristisch stadsproject in Nice

Wij bieden u binnenkort appartementen aan in dit opzienbare gebouw waar vele internationale architecten aan meewerkten. aan de kant van het projectbeheer wordt het project vervolgens gecoördineerd door het architectenbureau Lambert Lénack. De verschillende gebouwen werden toevertrouwd aan verschillende architecten waaronder de Japanner Sou Fujimoto, de Italiaanse Cino Zucchi, en de Franse architect Laisné Roussel

Prioriteit voor huisvesting en buurtwinkels Nice Côte d’Azur

Het stadsproject krijgt 800 woningen van in totaal 51.300 m2. Er zullen verschillende typologieën en reeksen huisvesting aanwezig zijn: luxe koop appartementen maar ook sociale huisvesting en gecontroleerde gratis huisvesting/opvang. Kortom, een weerspiegeling van de huidige maatschappij.

Vanuit het oogpunt van dienstverlening zal Joia Méridia 6.100 m2 aanbod hebben (ter vergelijking: de Carrefour Nice Lingostière hypermarkt is 14.809 m2), 5.000 m2 voor de Cité du Bien-être ontworpen door Laisné-Roussel, van 2.850 m2 kantoren en diensten en tot slot 1.220 privé- en openbare parkeerplaatsen.

Joia Méridia futuristisch stadsproject in Nice

Joia Méridia futuristisch stadsproject in Nice

Tijdens de persconferentie sprak Christian Estrosi (burgemeester van Nice, voorzitter van de Metropolis, voorzitter van plaatsvervangend voorzitter van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur en voorzitter van de raad van bestuur van de EPA NICE ÉCOVALLÉE: “Ik wilde dat deze nieuwe wijk een echte plaats van leven zou worden, constant geanimeerd, in tegenstelling tot de gebruikelijke perifere wijken. Joia Meridia beantwoordt aan deze wens, in navolging van de traditionele mediterrane stad. Een doordachte stadsplanning, een architectuur state-of-the-art en een gesublimeerd landschap spelen hun volledige rol voor een herstelde kwaliteit van leven. ”

De toespraak werd gecompleteerd door Olivier Sassi, General Manager van de EPA NICE ECOVALLÉE:” Joia Méridia belichaamt de ambitie van de EPA om volgens de overheersende criteria van duurzaamheid, innovatie, landschapsintegratie en hoge architectonische kwaliteit. Deze wijk is een hernieuwde uitnodiging voor een Riviera-levensstijl ”.

Stedelijk gezien telt het project drie pleinen, elk afgebakend met een andere architectuur. Place Méridia neemt een unieke plaats in in het project, gelegen in het centrum, het is bedoeld om op menselijke schaal te zijn met gebouwen van 7 tot 8 niveaus om het te begrenzen.

Internationale architectuur in Nice Côte d’Azur

Joia Méridia architecten pasten het concept van doorschijnende mineraliteit toe. Het is in feite om het volgen van drie principes: de eerste is de kunst van het mediterraan bouwen, de tweede van het creëren van een manier van leven in contact met het klimaat, de laatste zal zijn om een ​​lichte identiteit te geven door de behandeling van Hoogtes.

De daken van de niveaus R + 6, R + 7, R + 8 en R + 9 worden behandeld met zijn begroeide bodems. Deze tuinen zullen het agrarische karakter van de Plaine du Var ondersteunen. De daken van de bovenste verdiepingen in Nice Côte d’Azur worden bedekt met fotovoltaïsche panelen.

De toren van Sou Fujimoto wordt gekenmerkt door de diepte en sensualiteit van zijn rondingen. De balkons zijn gevuld met vegetatie en zijn bedoeld om de bewoners frisheid te geven. We zullen de gladheid van de balkons waarderen, maar ook de openingen die natuurlijk licht binnenlaten. Het volume was gedimensioneerd in echo’s van het Pléiade-gebouw van Ateliers Jean Nouvel.

Joia Méridia futuristisch stadsproject in Nice

Technisch en ecologisch hoogstandje

Vanuit technisch oogpunt zal een geothermische energiecentrale de hele macrolot verwarmen. Het beheer van de thermische behoeften zal worden beheerd door een specifiek distributienetwerk met variabel debiet. Het voordeel van het beheren van meerdere gebouwen met verschillende functies maakt het mogelijk om warmte over te dragen, zo kunnen we de opgebouwde warmte in kantoren gebruiken om deze ‘s avonds weer terug te geven aan woningen. Al deze maatregelen passen in een Smart-Grid Ready-aanpak.

Joia Méridia zal nomadenwoningen, gedeelde studio’s en parkeergarages aanbieden om de middelen te rationaliseren. Het stadsproject krijgt het label ÉcoVallée excellent level (energieverbruik 20% lager dan RT 2012, zonne-energieproductie 100% eigen verbruik, ten minste 25% van het verbruik wordt gedekt door hernieuwbare energie exclusief geothermische energie, 4.000 m2 stadslandbouw inclusief 2.000 m2 van gecultiveerde tuinen).

Met betrekking tot huisvesting moet worden opgemerkt dat 70% ervan kruislings of bi-georiënteerd is. Het meeste beton dat voor de constructie wordt gebruikt, is licht beton (koolstofarm beton), het schrijnwerk is van hout of aluminium hout met stenen plinten.

Een artistiek tintje

De Duitse kunstenaar Carsten zal een groot artistiek werk bouwen met een budget van 1% van de kosten van het werk. Deze interventie beoogt een symbolische link te creëren tussen het wonderbaarlijke en de bewoners van de wijk. Een kunstenaarscollectief onder leiding van Eric Mangion is uitgenodigd om een ​​participatief werk te ontwerpen voor de duur van het project.

Wilt u in een opzienbarend gebouw wonen in een nieuwe dynamische wijk van Nice Côte d’Azur? Neem dan contact met ons op. Bekijk hier ons internationale aanbod van woningen in Nice.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius, Bali en Ibiza.