Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Kleine lekkerbekken aan de Côte d’Azur.Kleine lekkerbekken aan de Côte d’Azur.Kleine lekkerbekken aan de Côte d’Azur.

Door in Blog met 0 Comments

Wat was het lekkerste dat je kon bedenken om te eten toen je een jaar of acht was? In mijn geval was dat een slappe witte boterham met dik boter en van die Zwitserse stinkende strooikaas uit zo’n papieren potje. Dat vind ik nog steeds lekker trouwens. Pas op latere leeftijd werden mijn smaakpapillen uitgedaagd en verwend met de geur en de smaak van oesters, kreeft, olijven, sardientjes, t-bone steaks en gamba’s. En de daarbijbehorende wijntjes uiteraard. Sommige kinderen leren echter nooit iets nieuws met als gevolg dat ieder bord macaroni wordt ontleed en alles ‘niet lekker’ is. Gelukkig gaat het spreekwoord ‘wat de boer niet kent, dat vreet ie niet’ in onze familie niet op. Eigenlijk eten ze alles, die kleine varkens! Dat komt natuurlijk ook door de warme maaltijden op school; onder het strenge toeziend oog van meester en juf leren ze daar alles te eten. Deze week kregen de jongens en de meisjes van alle openbare scholen in Cagnes sur Mer tijdens de lunch een heel speciaal driegangen menu voorgeschoteld. In het kader van de Week van de Gastronomie werd dit aangeboden door de chef-kok van Le Bourride; een veel te duur restaurant in Cros de Cagnes, aan de haven. Ze kunnen daar wel lekker koken en het menu bestond uit een salade met Gamba’s gevolgd door een Dorade Royale met Risotto en courgettes en als toetje een taartje met vijgen en chocola. Oh, zat ik nog maar op school!



Share This