Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Zo werkt een koop; bestaande villa of nieuw appartement kopen in Zuid Frankrijk

Wie op zoek gaat naar een tweede huis of een geheel nieuwe manier van leven in het zonnige Zuid Frankrijk, ziet wellicht door de bomen het bos niet meer. Het maakt dan ook een verschil of u een nieuw appartement of villa koopt, of een bestaande bastide of appartement. Wij zetten de verschillende aankoop procedures voor u onder elkaar.

Zo werkt het; een bestaande villa of nieuw appartement kopen in Zuid Frankrijk

Een nieuw appartement kopen in Zuid Frankrijk

U heeft uw selectie gemaakt en wilt gaan reserveren. Bij het reserveren van een nieuwbouw appartement in Zuid Frankrijk zijn dit de stappen die worden genomen. U stuurt uw kopie identiteitsbewijs, uw woonadres en uw huwelijke regime (indien van toepassing) naar ons toe. Wij sturen dit naar de verkoopafdeling van de projectontwikkelaar en zetten uw optie om in een reservering. U ontvangt van ons de documenten (die nog niet zijn gepersonaliseerd) om alvast in te lezen en het bankrekening nummer van de notaris of beheer bv voor de aanbetaling.

De 3 of 5% aanbetaling (verschilt per project) dient u binnen een week over te maken naar de notaris of beheer bv. De aanbetaling krijgt u overigens retour als u van de koop afziet, of het wordt in mindering gebracht op de aankoopsom.

Zodra het geld binnen is, wordt uw dossier officieel geactiveerd. U ontvangt van de projectontwikkelaar per koerier een voorlopige koopovereenkomst met daarin uw naam, adres, en de omschrijving van het appartement plus de parkeerplaats(en). Deze voorlopige koopovereenkomst stuurt u getekend retour. Na ontvangst in Frankrijk, wordt het document getekend door de projectontwikkelaar en gaat het – nu door beide partijen getekende document) weer per koerier naar u toe. Vanaf de dag van ontvangst heeft u nu tien dagen bedenktijd. Bent u nog steeds content met uw aankoop, dan gaat de reservering over een volgende periode. U heeft nu nog eens 30 dagen om de financiering in orde te maken. Mocht dit niet lukken, dan kunt u binnen 30 dagen de koop alsnog annuleren met een aangetekende brief en wordt de aanbetaling retour gestort.

Akte tekenen bij Franse notaris

Heeft u geen financiering nodig, dan gaat uw reservering over naar een officiele aankoop. Nu volgt de afspraak met de notaris; in de regel binnen 3 maanden. Maar wanneer u eerste heeft gekocht in een nieuwbouw project, dan kan het soms wel tien maanden duren voor de officiële akte kan worden getekend. Overigens dient u voor de ondertekening van het koopcontract voortaan zelf in Frankrijk aanwezig te zijn. Vroeger kon u een lokale notaris vragen om uw handtekening te legaliseren en via een machtiging de koop te activeren. Maar sinds 2017 is dit niet meer mogelijk. U kunt wel bij de notaris in Frankrijk een machtiging geven aan het kantoor. Op die manier kunnen zij namens u tekenen op het moment dat de akte gereed is.

Zo werkt het; een bestaande villa of nieuw appartement kopen in Zuid Frankrijk

Kosten notaris bij nieuwbouw

Wist u trouwens dat de notariskosten bij een nieuwbouw woning aanzienlijk voordeliger zijn? U betaalt max 2,5% overdrachtsbelasting tegen 7,5% bij bestaande bouw. En als u geen financiering nodig heeft, dan zijn de notariskosten slechts 1,9% omdat het dossier simpeler van samenstelling is. Binnen 2-3 maanden krijgt u vervolgens een uitnodiging van de notaris om de definitieve koopovereenkomst te tekenen. Wij zijn daarbij aanwezig en kunnen ook voor u per machtiging tekenen.

Daarna betaalt u in termijnen totdat de bouw klaar is. Dat geld wordt overigens in een Nationaal Bouw Garantiefonds gestort om u er van te verzekeren dat uw gekochte appartement altijd wordt geleverd, als de bouwontwikkelaar failliet zou gaan.

Wonen aan de Côte d’Azur werkt alleen met de beste en grootste projectontwikkelaars en lokale makelaars die we volledig vertrouwen. Dat geeft u de zekerheid dat uw zoektocht naar een tweede woning in Zuid Frankrijk in professionele handen is. En dat nieuwbouw altijd wordt geleverd!

Een bestaand huis kopen in Zuid Frankrijk

Voor wie een bestaande villa wil kopen voor de familie of als investering voor de verhuur, werkt het proces anders. Wij maken voor u een selectie die we per e-mail toesturen. U geeft vervolgens aan welke villa u graag wilt bekijken. Als we samen een aantal bezichtigingen maken, bent u bij aankomst in Zuid Frankrijk door ons al voorzien van alle adressen en links naar Google Maps. En zo bezoeken we, meestal in 1 ochtend verschillende adressen en kunt u ‘s-middags heerlijk lunchen en naar zee voor wat verkoeling. De volgende dag bekijken we dan nogmaals de locatie die u het beste bevalt. Bij bestaande bouw kunt u dan een bod uitbrengen en begeleiden wij u tot aan de finale overeenkomst.

Bent u rond met de prijs en heeft de verkoper uw ‘offre d’achat’ geaccepteerd, dan stelt de notaris bij een bestaande villa of appartement een ‘compromis de vente’ op. Hierin staan op hoofdlijnen de belangrijkste zaken zoals adres, inhoud en omvang en apart gemaakte afspraken. Deze informatie wordt door beide partijen ondertekend en vervolgens gaat de notaris daar een voorlopige koopovereenkomst van opstellen. Deze dient u binnen 30 dagen van de ‘offre d’achat’ te hebben getekend.

Verschil tussen offre d’achat, promesse de vente en compromis de vente

De Compromis de vente is een koopovereenkomst tussen beide partijen. De verkoper stemt ermee in om zijn woning te verkopen, terwijl de koper akkoord is om het onroerend goed te kopen. Na de ondertekening van de koopovereenkomst, heeft u als koper altijd een herroepingsrecht van tien dagen. Bovendien heeft het opschortende voorwaarden, waardoor de aankoop onder bepaalde voorwaarden niet doorgaat; zoals het niet verkrijgen van een hypothecaire lening.

Offre d’achat is een eenzijdige belofte van de koper aan de verkoper. De potentiële koper geeft aan dat hij het omschreven pand binnen een vastgestelde termijn wil kopen. Het geeft echter geen garantie dat het huis ook aan u, de koper moet wordt verkocht. In het offre d’achat staat in grote lijnen wat u wenst te kopen. Als de termijn afloopt en koper en verkoper komen toch niet tot overeenstemming, dan vervalt het aanbod om te kopen.

La Promesse de Vente is een eenzijdige belofte door de verkoper. Verkoper geeft met deze ‘Belofte van Verkoop’ aan dat hij instemt om het onroerend goed te verkopen voor een bepaalde prijs voor een bepaalde periode. De koper betaalt dan wel 10% aan en krijgt een periode van bedenktijd of kan alsnog de verkoop binnen de bedenktijd stopzetten. Als de verkoopakte bij de notaris is voor ondertekening, wordt uw 10% van het aankoopbedrag afgetrokken en betaalt u het resterende deel. Als u geen tijdige melding geeft van annulering en u heeft geen ontbindende redenen (zoals voorbehoud financiering) dan blijft u in gebreke en mag de verkopende partij uw 10% aanbetaling behouden.

 

Bron: (http://www.urbis.fr/quelle-est-la-difference-entre-une-offre-dachat-un-compromis-de-vente-et-une-promesse-de-vente.html)

Hypotheek voor uw onroerend goed in Zuid Frankrijk

In de loop der jaren hebben we een sterk netwerk opgebouwd met banken in Frankrijk, Monaco en Engeland. Zij kunnen een hypotheek financiering voor u verzorgen waardoor de aankoop van uw droom ineens dichterbij komt. Mocht u geen hypotheek nodig hebben, dan kan het toch interessant zijn om een financiering te hebben. Een fiscaal jurist kan u hier meer over vertellen. Uiteraard introduceren wij u graag bij deze specialisten.

Kom naar Zuid Frankrijk

Bel met Ab of Jo in Frankrijk + 33 977 197 800 of WhatsAb +33770186203. U kunt ons ook mailen info@wonenaandecotedazur.nl of het contactformulier gebruiken. Wij zijn uw betrouwbare partner in Zuid Frankrijk als u op zoek bent naar een appartement, villa, penthouse, kasteel, landgoed of wijngaard in en rondom Nice, Menton, Antibes, Juan les Pins, Cannes, Mougins en Theoule.

Over Wonen Aan De Côte d’Azur

Wonen Aan de Côte d’Azur is sinds 2006 het vaste contactpunt voor Nederlandse en Vlaamse kopers van onroerend goed in Zuid Frankrijk. We geven een professionele en adequate service en zijn zeven dagen per week geopend. Onze services zijn bovendien kosteloos voor u; wij werken in opdracht van de grootste projectontwikkelaars en een vrijwel alle lokale makelaars. Als u een huis of appartement in Zuid Frankrijk wilt kopen, en u registreert zich eerst bij ons, dan kunt u gebruik maken van onze services.