Ondernemers opgelet: smaakvol boutique hotel Roquefort les Pins te koop

Ondernemers opgelet: smaakvol en indrukwekkend boutique hotel Roquefort les Pins

Door in Blog met 0 Comments

Een eigen boutique hotel beginnen in Provencaalse stijl, dichtbij Cannes, Nice en de Middellandse zee. Als dit uw droom is: ondernemen en genieten van het leven onder de zon, dan moet u vooral verder lezen. Het welkom begint al bij het grote stijlvolle smeedijzeren hek dat naar een parkeerplaats voor zo’n 25 auto’s leidt. Via een charmante binnenplaats komt u vervolgens in de ontvangstruimte waarna u van de ene verbazing in de andere valt. De bastide uit de 17e eeuw is smaakvol en creatief ingedeeld met imposante balken in het plafond herbergt deze Provençaalse stenen villa met horeca bestemming. Als boutique hotel of hotel restaurant beschikt u over veel kamers en extra ruimtes die zich prima lenen als sportschool of vergaderruimte. Er is uiteraard een professionele horeca keuken waar regelmatig voor zo’n 100 gasten tegelijk wordt gekookt. Dan heeft u een beetje een idee van de omvang. De huiskamer kan gerust een balzaal worden genoemd met een grote open haard voor een warme en gezellige sfeer. En u begint niet met een lege agenda zonder klanten: de opbrengst van verhuur van kamers en drie zeflstandige appartementen zijn meer dan voldoende om de jaarlasten te bekostigen.

Smaakvol en indrukwekkend boutique hotel Roquefort les Pins

Deze Provençaalse stenen villa type bastide dateert uit de 17e eeuw en is prachtig gelegen in het centrum van Roquefort les Pins aan de Côte d’Azur. Het gebouw kent een rijke historie, al vanaf het moment dat Roquefort les Pins zich eind 18e eeuw losmaakte van Saint Paul de Vence. De herberg functie heeft het gebouw altijd wel gehad met bekende gasten als de Franse Generaal de Gaulle. Er heeft ook nog een meisjesschool in gezeten al herinneren lekkerbekken met een goed geheugen zich vooral de ‘Mas des Gourmets’; het toprestaurant dat in 1957 door een Zwitserse chef-kok werd gestart. In de loop der jaren is deze Zuid Franse boerderij steeds verder uitgebouwd. Voor wie een sfeervol en charmant boutique hotel restaurant wil beginnen of gewoon een groot authentiek Frans huis zoekt met veel woonruimte en grond, is dit de perfecte aankoop in hartje Roquefort les Pins.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

Uw eigen Bed & Breakfast met zestien kamers Roquefort les Pins

Wat ooit begon als een boerderij met opslagplaats is constant verbeterd, uitgebreid en gemoderniseerd met als resultaat een riante, moderne maar authentieke Provençaalse Mas met een flinke lap grond. De lounge en diverse kamers hebben vloerverwarming, en overal is omkeerbare (warm en koud) airconditioning aanwezig. Het begrip Mas wordt door sommigen gezien als boerderij al kunnen we dit onroerend goed object in de huidige staat het beste omschrijven als een zeer ruime Provençaalse stijl stenen villa met maar liefst 800 M2 woonoppervlakte. Dit enorme oppervlak is dan weer verdeeld over diverse zalen en verschillende kamers (totaal zestien kamers) waarvan enkele ook als appartement worden verhuurd. Vandaar dat u bij de aankoop ook een gezond renderend boutique hotel kunt overnemen.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

 

Mogelijkheden voor sfeervol boutique hotel restaurant of Bed & Breakfast 

U kunt natuurlijk ook gewoon riant en fantastisch wonen met familie of vrienden in deze Provençaalse stenen villa uit de 17e eeuw met horeca bestemming. Maar wie het ondernemersbloed door de aderen heeft stromen, ziet natuurlijk een fantastische kans om op een AAA locatie een karakteristieke Zuid Franse Bed and Breakfast te beginnen. Dankzij de perfecte ligging van het terrein dat geheel vlak is, kunt u het restaurant gedeelte desgewenst nog uitbouwen. Of op het strak gemaaide gras een kleine golf practice aanleggen. Zo kunt u een halve swing of perfecte put nog even thuis oefenen voordat u op een van vele golfbanen in de regio stapt. De riante tuin van 6.800 m2 heeft – in lijn van het huis – vanzelfsprekend een heerlijk groot formaat zwembad met poolhouse, zonneterras en open keuken.

Roquefort les Pins bed and breakfast

Het plaatsje Roquefort les Pins ligt zeer gunstig ten opzichte van Valbonne, Cannes en Nice. U bent in alle grote steden aan de Côte d’Azur binnen 20-30 minuten. Maar ook het achterland nodigt menige wandelaar uit tot een ontspannende dagtocht. De omgeving kenmerkt zich door een micro-klimaat en glooiende bochten omringd door groene bossen; een walhalla voor wie in een klassieke open auto of op de motorfiets een dag wil toeren. Roquefort les Pins staat bij de lokale inwoners aan de Côte d’Azur vooral bekend als het kleine plaatsje met de grote villa’s. Daar vormt deze Provençaalse stenen villa uiteraard geen uitzondering op. De dorpskern van Roquefort les Pins is gezellig en levendig waarbij alle voorzieningen in ruime mate aanwezig zijn. Deze ruime en luxe Provençaalse stenen villa ligt slechts op 200 meter van diverse restaurants en winkels.

Provençaalse stenen villa in Roquefort les Pins te koop 16 jkamers en zwembad, bed en breakfast, boutique hotel

Kom kijken boutique hotel Roquefort les Pins

Interesse in dit boutique hotel in Roquefort les Pins met 16 kamers en historische horeca bestemming? Neem contact op met Ab en Jolanda Kuijer voor meer informatie via info@wonenaandecotedazur.nl of telefoon/WhatsApp +33770186203. Meer foto’s vindt u hier.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf. Woont sinds 2006 in Zuid Frankrijk. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Happily married met Jo. Leest en schrijft dagelijks over van alles. Met Wonen aan de Côte d'Azur leveren Ab en Jo samen OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Portugal, Mauritius, Italië en Ibiza.