Het beste aanbod, online en off-market.
Neem nu contact op +33770186203 (ook WhatsApp ) of gebruik ons persoonlijke zoekformulier

Kopen aan de Côte d’Azur begint met een reservering op afstand

Door in Blog met 0 Comments

Een huis of een appartement kopen aan de Côte d’Azur kan soms wat gezonde stress geven. Zeker als u via onze site en service precies dat goede appartement heeft gevonden, maar pas zes weken later in de buurt bent om de locatie te bekijken. Zonder er een verkoop verhaaltje van te maken, is het een feit dat nieuwbouw in Zuid Frankrijk voor 80% is verkocht voor de eerste graafmachine arriveert. Het is daarom belangrijk om snel te kunnen beslissen.

Kopen aan de Côte d’Azur begint met een reservering op afstand

Wie de regio of de buurt onvoldoende kent, wil natuurlijk liever eerst even zelf komen kijken. Het is tenslotte geen stokbroodje dat u koopt. Gelukkig is er Google Earth en Street View waarmee u een aardig eind door de buurt kunt scrollen. En daarna kunt u twee dingen doen: wachten tot u er zelf bent. Of alvast het reserveringsproces in gang zetten.

We hebben helaas te vaak meegemaakt dat als klanten een maand later hoopvol arriveren, het gewilde appartement is verkocht, of in het gunstigste geval onder optie is. Door het reserveringsproces voor aankoop in Zuid Frankrijk in gang te zetten, wint u belangrijke tijd en blokkeert u de verkoop door andere agenten en makelaars. U loopt daarbij geen enkele risico want als aspirant-koper bent u bij wet beschermd. Dit staat ook allemaal duidelijk omschreven in het reserveringscontract.

Kopen aan de Côte d'Azur begint met een reservering op afstand

Aankoopprocedure nieuwbouw appartement

We zullen uw belangrijkste gegevens in een KYC-formulier (Know Your Customer) naar de ontwikkelaar sturen met een kopie van uw paspoort. Zij maken hiermee een reserveringscontract dat u via e-mail kunt ondertekenen. Met behulp van beveiligde technologie ontvangt u een AR-24-e-mail of soortgelijk. Zodra u deze opent, bevestigt u de ontvangst en begint uw bedenktijd van tien dagen. U kunt de reservering binnen tien dagen alsnog kosteloos weigeren. Na tien dagen wordt u uitgenodigd om de aanbetaling bij de notaris te doen. Dit kan 3 of 5% zijn en soms slechts 1500 euro als u tekent in een ‘Avant-première’-periode.

Uw geld wordt gestort op een derdenrekening dat wordt beheerd door de notaris. De notaris in Frankrijk is feitelijk een belastingambtenaar die ervoor zorgt dat uw dossier op orde is en dat de overdrachtsbelasting op uw aankoop correct wordt betaald. Een notaris ontvangt overigens slechts een fractie van het bedrag dat u aan notariskosten betaalt. H

Nieuwbouw kopen en reserveren vanuit het buitenland

Als u de benodigde 3 of 5% overmaakt als aanbetaling op uw appartement, vergeet dan niet uw naam, de programmanaam en het appartementnummer te vermelden. Met een screenshot als betaalbewijs rapporteren wij aan de notaris en de projectontwikkelaar dat de betaling is gedaan.

Als u een hypotheek nodig hebt, krijgt u nog eens 60 tot 70 dagen bovenop de tien dagen om de financiering rond te krijgen. Als de bank akkoord is gegaan met de financiering van het nieuwe appartement of de nieuwe villa, kunt u een afspraak maken met de notaris. Wij regelen dit voor u en zijn hierbij aanwezig. Als u een vertaler nodig heeft, zal de notaris er een voor u boeken die alle details in uw moedertaal zal uitleggen. Dit is ook om te voorkomen dat u begrijpt wat u koopt en onder welke voorwaarden.

Op de dag dat u de ‘acte de vente’ ondertekent, moet u 30% van de totale prijs bij de notaris hebben betaald. Zorg dat u dit op tijd doet. Tijdens de bouwwerkzaamheden ontvangt u herinneringen over de voortgang en de eerstvolgende betalingstermijn. Ongeveer drie maanden voor levering wordt u uitgenodigd voor een eerste inspectie. Op de dag van oplevering inspecteren wij met u het appartement op gebreken. Gaat een raam niet soepel open of is er een voeg kapot, dan wordt dit  geconstateerd en binnen twee weken gerepareerd. U moet de laatste 5% betalen voordat u uw sleutels, biep en de badges krijgt.

Voor meer vragen over reserveren op afstand kunt u altijd contact met ons opnemen.

Share This
About The Author
Ab Kuijer

Radio-, TV- en reclamemaker, eigenaar internationaal marketingbedrijf gespecialiseerd in vastgoed. Was in Nederland o.a. betrokken bij de oprichting en promotie van Decibel, WAPS Radio en BNN. Woont sinds 2006 permanent in Zuid Frankrijk. Werd aan de Côte d'Azur de eerste Nederlandse president van de British Chamber of Commerce. Happily married met Jo. Schrijft dagelijks tweeduizend woorden. Met de internationale vastgoedportal 'Living on the Côte d'Azur' leveren Ab en Jo OudHollandsche service voor kopers van onroerend goed aan de Côte d'Azur, Parijs, Portugal, Mauritius, Bali en Ibiza.